Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 14:53 11.02.2014 В«ялене м»яско по-домашньомуНезважаючи на вегетаріанство, що з року в рік набирає обертів, залишається велика кількість людей, яка зберігає вірність м’ясу. Свинина, яловичина, баранина, телятина, смажене, варене, печене. На будь-який смак та гаманець. Поки є м’ясо, будуть люди, які споживатимуть його. Я хочу поділитися з вами рецептом в’яленого м’яса. Правда це не зовсім м’ясо, а курятина («курица - не птица, баба - не девица»). Можна за цим рецептом зробити і свинину, тільки краще брати внутрішнє філе і час приготування збільшити удвічі. Яловиче філе доведеться розрізати на шматки не більше 0,5 кг, а час приготування збільшить утричі. На одне куряче філе (400-500гр) потрібно 150гр спиртовмісного продукту - горілка, коньяк, не має різниці. Я брала джин, мені подобається аромат. Промите, висушене філе заливаємо джином на 24 години. Якщо ємність у вас завелика і м’ясо не все покрите алкоголем, просто два рази переверніть його. За добу філе промокнути паперовою серветкою та обсипати спеціями та сіллю. На 0,5кг м’яса потрібно 1ч.л. спецій (кілька видів перцю, куркуми) та 2ст.л. солі. Сіль обов’язково брати саму велику, у мене морська. Обсипати м’ясо з усіх боків і знову покласти в холодильник на 24 години. Філе набуде щільної консистенції. Очистити його від залишків солі та спецій. Щедро натерти паприкою, десь 1ст.л. Хто любить гостріше, можна паприку змішати з червоним перцем в будь-який пропорції. Завертаємо філе у марлю і знову кладемо в холодильник на добу. Треба м’ясо покласти так, щоб воно нічого не торкалося. Я для таких цілей використовую решітку для гриля з мікрохвильовки. За 24 години м’ясо готове до вживання. Зберігається воно до двох тижнів, тільки робиться все щільнішим. Нарізаєте тоненькими скибочками, і вперед! Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!!
За допомогою куркуми можна позбутися багатьох проблем, спробуємо перерахувати ці проблеми. Вважається, що куркума не може принести організму ніякої шкоди, її можна вживати як в похилому віці, так і в дитинстві, якщо дитині більше 2-х років. Європейські лікарі рекомендують приймати препарати на основі куркуми при хворобах шлунково-кишкового тракту, а також при травмах і ревматоїдних артритах. Якщо посипати порошком куркуми рану, то куркума допоможе зупинити кров і продезинфікує травмовану ділянку. Через властивості куркуми відновлювати правильний обмін речовин в організмі її використовують при різних шкірних захворюваннях: фурункулах, свербінні, екземі. Якщо змішати куркуму і топлене масло, то цю суміш можна використовувати для лікування наривів, гнійників і ранок. Куркума в поєднанні з медом ефективно допомагає при ударах, запаленні суглобів, розтягненнях. При розладах шлунково-кишкового тракту, а також метеоризмі та діареї розчинити 1 ч. л. спеції в склянці води. Приймати по 100 грам до їжі. Так як куркума є природним антисептиком, то її рекомендується використовувати при полосканні. Вона дезінфікує і здатна зняти больові відчуття в горлі. Для приготування розчину потрібно взяти 0, 5 ч. л куркуми і 0, 5 чайної ложки звичайної солі і розчинити все це в 200 мл. води. Дуже результативне промивання носоглотки куркумою розчиненій в солоній воді. Для цього 0, 5 чайної ложки куркуми і 1 ч. л. кухонної солі розбавляють в 400 мл води. При опіках легкого ступеня. Куркуму змішують з соком алое, поки не вийде пастоподібна маса, наносять дану суміш на місце опіку. Для того щоб підтримувати нормальний рівень цукру в крові, радить приймати 500 міліграм куркуми і одну таблетку муміє. Куркума проти кропивниці. Куркума, при даному захворюванні, використовується в якості приправи до страв. Вважається, що спеція сприяє швидкому лікуванню від кропивниці. Астма. Якщо приймати куркуму в поєднанні з гарячим молоком, то це дозволяє зняти напади астми. Для цього її слід приготувати таким способом: 0, 5 чайної ложки спеції розчинити в 100мл. гарячого молока і приймати на голодний шлунок 3 рази на день. При хронічних захворюваннях обов'язково слід проконсультуватися у лікаря. Слід знати міру. Не варто застосовувати спецію у великих кількостях.
Тетяна Хвиль, Р-Р Переглядів: 821
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |