![]() Рубрики
![]() ... |
![]() Тетяна Хвиль 12:52 03.02.2014 Чиз... крем-чизДуже часто в рецептах зустрічається такій інгредієнт як крем-чиз, сир типу Альметте, fromage blanc, fromage frais. У нас в продажі я бачила лише Альметте і мушу сказати , ціна вразила. Баночка 150гр. коштує в середньому близько 22 грн., а в рецептах їх треба ну ніяк не менше 2-х, 3-х. Порахували? Я теж. І що робити? Відмовлятися від приготування? Зовсім ні, треба цей крем-чиз зробити вдома. Просто як і все геніальне. Нам буде потрібен всього лише один продукт - це кефір і 24 години терпіння. Берете ваш улюблений, але жирністю не менше 2,5%. Кладете в морозильну камеру на 12 годин. Я зазвичай це роблю на ніч. Зранку виймаєте з пакета заморожений брикет кефіру і кладете його на сито, застелене марлечкою в два ряди. Тепер чекаєте до вечора, поки все розтане, і все сироватка збіжить. Все що залишилося в ситі і є наш крем-чиз. Смак сирний, консистенція жирної сметани. З літрового пакету кефіру отримуємо 0,5л сироватки (я потім покажу, як її можна використати) і 400гр. кремоподібного сиру. А тепер порахуйте скільки ми зекономили, якщо середня ціна кефіру 8-10 грн. А тепер, хоч для крему, хоч для випічки, а можна з часничком і зеленню та на бородинський хлібчик. Смакота неймовірна. Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!!
Часник – натуральні природні ліки проти більшості хвороб, в ньому міститься більше 400 корисних і потрібних речовин: білки, жири, вітаміни (А, групи В, З, D, Е), мікроелементи і макроелементи (йод, калій, натрій, кальцій, магній, селен, кремній, фосфор), антиоксиданти, антикоагулянти, фітонциди. Специфічний аромат часнику додає ефірне масло, яке володіє сильною протизапальною, протигрибковою і антипаразитарною дією. Завдяки великій кількості антиоксидантів, які входять до складу часнику, ця рослина володіє унікальними омолоджуючими і регенеруючими властивостями. Часник відмінний препарат для імунітету, він в багато разів підсилює природні захисні сили організму, робить його стійким до основної частини різних бактерій і патогенних мікроорганізмів. Дію часнику можна порівняти з дією антибіотиків широкого спектру, від нього гинуть віруси, грибки, бактерії, і глистові інвазії. Перераховувати всі корисні властивості і дію, яку надає часник на організм можна довго: він покращує регенерацію тканин, очищує шкіру, покращує ріст і якість волосся, володіє бронхолітичними властивостями, відхаркувальною дією (його широко застосують при лікуванні бронхолегеневих захворювань і туберкульозу). Високий вміст таурину дозволяє підтримувати постійність внутрішнього середовища організму, таурин керує роботою клітинних мембран, утримує зовні кліток натрій, усередині калій і магній, тобто він є природним сечогінним засобом. Часник підвищує апетит, стимулює роботу всього шлунково-кишкового тракту, регулює секрецію травних залоз, пригнічує процеси бродіння і гниття в кишечнику, володіє спазмолітичною дією (його застосовують при проносах). Часник очищає гнійні рани, прискорює загоєння. Беззаперечною перевагою часнику є його властивості антихолестеринів і протипухлинний ефект. В результаті тривалих досліджень було виявлено, що препарати часнику в середньому зменшують вміст холестерину в організмі на 12%. Причому часник діє в основному на «поганий» холестерин, який закупорює судини. Споживання часнику сприяє розрідженню крові, речовини, що містяться в часнику, не дають кров’яним пластинкам скріплюватися між собою, що перешкоджає утворенню тромбів і знижує вірогідність «зсідання крові». Часник прекрасно впливає на судини в головному мозку, також очищаючи їх від бляшок холестеринів і тромбів, що покращує функціонування мозку і імунної системи. Його використовують для профілактики і лікування старечого недоумства і хвороби Альцгеймера. Часник сприяє зниженню артеріального тиску, і має гарний вплив на роботу серця.
Часник можна вживати у будь-якому вигляді: сирим, вареним, пареним, товченим, у вигляді соку. Що найцікавіше, після теплової обробки деякі корисні властивості часнику посилюються, роблячи його ще більш дієвим. Часник широко використовують в приготуванні різних медичних препаратів і біологічно активних добавок. Для тих, хто хоче уникнути специфічного запаху, можна приймати таблетовані екстракти часнику. Не менше корисно вдихати ефірне масло часнику, в період епідемій грипу, ОРЗ і ОРВІ можна розставляти в приміщенні блюдця з нарізаними зубчиками часнику. Часник можна їсти всім, незалежно від віку і статі, а також від наявності яких-небудь захворювань. Необхідно регулювати дозу, при значному споживанні часнику може з’явитися діарея і метеоризм. А прийом часнику в кількості більше 20 г в добу може викликати внутрішню кровотечу. Протипоказанням до вживання часнику є лише загострення виразкової хвороби шлунку і дванадцятипалої кишки та гострий гломерулонефрит. Також не рекомендується вживати часник годуючим матерям, оскільки в молоці може з’явитися специфічний аромат і присмак, що може не сподобатися малюкам.
Тетяна Хвиль, Р-Р Переглядів: 1329
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |