![]() Рубрики
![]() ... |
![]() Тетяна Хвиль 13:13 22.05.2025 Торт «Твереза вишня»Дуже смачна, сучасна варіація на тему всім відомої "П'яної вишні". Готується порівняно швидко, виходить вишукано, тому варто обов'язково спробувати. Торт виходить неприторний, крем як такий відсутній, його замінює ганаш. Зручний у транспортуванні. На діаметр 18см: яйця 200гр цукор 160гр борошно 160гр какао - 30гр розпушувач 10гр олія - 60гр молоко - 80гр сіль - 2гр Яйця збиваємо з цукром до стійкої маси, це займає приблизно 10 хвилин. Додаємо олію, молоко, збиваємо до однорідності. Окремо змішуємо борошно, какао, сіль, розпушувач, просіюємо в яєчну суміш в три єтапи, кожен раз акуратно вимішуючи лопаткою. Масу виливаємо у форму і випікаємо при 180С 35-40 хвилин, до проби на суху паличку. Теплий бісквіт загорнути у плівку і залишити в холодильнику на 6 годин. Для начинки знадобиться близько 200 г бісквітної крихти. Вишня для начинки: вишня без кісточок - 300гр цукор - 70гр біб тонка - 1/4 шт для "п'яного" варіанту додаємо 50мл рому або коньяку Вишню перемішуємо з цукром та натертим бобом тонка, за бажанням додаємо коьяк і залишити на ніч. Тоді проціджуємо, сік залишаємо. Вишневий ганаш для начинки: темний шоколад 54% - 170гр вершки 33% - 65гр вишневе пюре - 65гр вершкове масло - 25гр цукрова пудра - 10гр Розтоплюємо шоколад, додаємо гарячі вершки, пробиваємо блендером, тоді додаємо масло, пюре та пудру, ще раз пробиваємо до шовковистості. З коржа зрізаємо верх, виймаємо з нижньої частини весь м'якуш, каркас торта щедро просочуємо сиропом, верхній корж теж. До ганашу додаємо бісквітні крихти та вишні, перемішуємо та викладаємо щільно в каркас. Закриваємо верхівкою і заливаємо ганашем для покриття. Ставимо в холодильник на ніч. Ганаш для покриття торта: темний шоколад 54% - 60гр вершкове масло 82.5% - 60гр Розтопити масло з шоколадом, пробити блендером і обмастити торт. Тетяна Хвиль Переглядів: 70
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |