![]() Рубрики
![]() ... |
![]() Тетяна Хвиль 11:36 17.03.2025 Картопля «Пай»Ні, мова не про бабин пай, мова про різновид картоплі фрі. Цю картоплю ще називають корейською, через те, нарізати її треба за допомогою спеціальної тертки для моркви по-корейськи. Вона смачніша за фрі, оскільки повністю хрумка, її дуже цікаво їсти через незвичність нарізки.
картопля - 3-4 середніх шт олія - 300 мл сіль Картопля очищуємо від шкірки і натираємо на тертці для корейської моркви. Натерту картоплю складаємо у велику миску або друшляк і промиваємо в холодній воді до прозорої води, тим самим прибираючи зайвий крохмаль. Промиту соломку тонким шаром викладаємо на паперові рушники і добре просушуємо. Чим менше залишиться на соломці води, тим краще. У сотейнику (не широкому) добре розігріваємо соняшникову олію. Невеликими порціями починаємо обсмажувати картопляну соломку (я обсмажувала у чотири заходи). Кожну партію соломки обсмажуємо до золотистості та хрускоту, виймаємо з олії та кладемо на паперовий рушник для того, щоб прибрати надлишки олії. Солимо. Картоплю пай можна подавати як у гарячому, так і в холодному вигляді. Її використовують як самостійну страву, або як гарнір до м'яса та риби, або для приготування салатів. Тетяна Хвиль Переглядів: 105
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |