Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 15:02 14.01.2014 Фірмовий кекс від ТетяниВзагалі-то виставляти на сайт цей рецепт я планувала тільки в лютому. Але так склалося, що сьогодні я кекс, рецепт якого вважаю своїм фірмовим, передала для мами (вона живе в іншому місті). І сталося ДИВО, мама мене похвалила. Для мене це варте дорогого. Сама вона готує – «пальчики оближеш», і захоплення кулінарією в нас із сестрою від неї. Тому критик вона суворий, за час існування кулінарного записничка ця похвала перша (дай, Боже, не остання). Тому і вирішила похвалитися, а заодно і виставити рецепт. Все дуже просто і швидко, а результат завжди неперевершений. Розпочинаю я завжди із підготовки сухофруктів: родзинки, журавлину заливаю окропом і залишаю на 30 хвилин. Потім їх ретельно промиваю під проточною водою, висушую паперовим рушничком. Сухофрукти берете на свій смак, я ще люблю додавати шкірки із апельсинового конфітюру, аромат неймовірний. 115гр масла (маргарину) збиваємо міксером із 90гр цукру до кремоподібного стану. Додаємо 2 яйця, збиваємо хвилин 5, щоб утворилася пушка маса. Спочатку одне яйце, збити, потім друге. Тоді починаємо додавати 150гр борошна, 0,5ч. л. розпушувача, додаємо в два заходи. Кожен раз добре збиваючи масу. Все викладаємо у форму. Форму потрібно добре змазати маслом (у мене силіконова, тому обходжуся без цього). Випікаємо кекс 50-60 хвилин при 180С°. Якщо верх починає підгоряти, накрийте його фольгою. І не лякайтеся, якщо кекс посередині лопне, це його звичайний стан. Найкраще кекс витримати ніч, а тоді куштувати. Готувати легко, а готувати для близьких ще приємно!!!
Щоб зміцнити серцевий м’яз, деякі фахівці радять вживати родзинки за наступною схемою: візьміть 2 кг родзинок без кісточок, переберіть його, промийте і обсушіть. Спочатку потрібно з’їсти один кілограм родзинок (звичайно, не за один день) – натщесерце, з ранку по 40 родзинок за півгодини до сніданку. Потім за зменшенням з’їдають другий кілограм – 1-й день 40 штук, 2-ий – 39 штук, і так поступово довести до однієї родзинки. Проводити таку профілактику можна двічі на рік. Відвар родзинок Такий відвар приймається при сильному кашлі, підвищеному кров’яному тиску, болі у горлі, захворюваннях дихальної системи. Подрібнюють 100 гр. родзинок, заливають склянкою води і варять на повільному вогні протягом 10 хвилин. Потім проціджують і віджимають. Відвар потрібно приймати 4 рази на день по 1/3 склянки. При кашлі і нежиті застосовують відвар родзинок з цибулею, який є випробуваним народним засобом. 100 гр. подрібненого родзинок заливають склянкою окропу і діють як в рецепті попередньому. Столову ложку цибульного соку додають у проціджений відвар. Приймають 3 рази на день по половині склянки, поки стан не покращиться. Застосування родзинок при хворобах шлунково-кишкового тракту, печінки і в лікуванні лихоманки При проблемах, пов’язаних з шлунково-кишковим трактом, як і після перенесених захворювань, добре приймати відвар родзинок, журавлини та вівса. Знадобляться інгредієнти: по півсклянки журавлини і родзинок, 40 гр. меду, 250 гр. вівса, 1,5 л. води. Ізюм та овес добре перебирають і промивають, додають журавлину, заливають все холодною водою і ставлять на вогонь. Довівши до кипіння, відвар потрібно зняти і поставити в тепле місце на три години, потім процідити і додати мед. Напій приймається тричі на день у теплому вигляді. Протипоказання Однак, незважаючи на всю користь, родзинки має свої протипоказання. Вони протипоказані людям, що страждають ожирінням, виразковою хворобою дванадцятипалої кишки і шлунка, гострою серцевою недостатністю, на активну форму туберкульозу та ентероколітом. Не рекомендується він і при діабеті. Однак, при бажанні можна з’їсти кілька родзинок, попередньо поваривши їх небагато на повільному вогні. Тоді в них стане менше цукру, а багато корисних речовин при цьому збережуться.
Тетяна Хвиль, Р-Р Переглядів: 1066
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |