Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 08:59 25.11.2024 Фундучний чизкейкРаптом згадала, що починається марафон різдвяно-новорчіних свят, тож вирішила поділитися кількома більш-менш святковими десертами. Почну з найпростішого - як на мою думку - чизкейку, а щоб було ще смачніше і цікавіше, додамо горіхове звучання. На діаметр 20см: для основи: - печиво пісочне -300 гр - масло вершкове 100 гр - мелений фундук - 50гр
Для начинки: - сир вершковий - 500 гр - яйця 3 шт - вершки 35% 180 мл - цукор 120 гр - фундучне праліне - 30гр Для глазурі: - шоколад темний - 300гр - олія без запаху - 30мл - подрібнений фундук - 50гр
Для основи подрібнюємо печиво та змішуємо з розтопленим вершковим маслом та фундуком. Викладаємо у форму для запікання, формуємо дно та бортики. Відправляємо до духовки на 10 хвилин при 180 градусах. Охолодити. Для начинки змішуємо сир з цукром, вводимо яйця і вершки та праліне. Ретельно вимішуємо ложкою чи вінчиком. Відстукуємо миску з начинкою об стіл, щоб вийшли всі бульбашки. Це важливо! Переливаємо начинку в форму, ще раз відстукуємо і відправляємо в духовку на 1 годину 20 хвилин при 100-110 градусах. На дно духовки ставимо форму із водою. Потім вимикаємо духовку, відкриваємо дверцята і даємо чізкейку повністю охолонути, переставляємо прямо у формі в холодильник на 6-8 годин для повної стабілізації. Далі дістаємо з форми, нарізаємо порційно та глазуруємо. Для глазурі розтоплюємо шоколад з олією, перемішуємо до однорідності, додаємо подрібнені горіхи, ще раз перемішуємо. Тетяна Хвиль Переглядів: 43
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |