Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (22481)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (3106)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (2802)

Ванільне морозиво з пармезаном (2677)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (2596)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (2576)

Закуска із запечених баклажанів (2530)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (2501)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (2488)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (2456)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (2434)

Баклажан-кебаб в духовці (2362)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (2403)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (2375)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (2318)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (2259)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (2297)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (2324)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (2228)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (2189)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
"Не можна готувати з поганим настроєм  або думками" - спілкуємося з найкращим кондитером Рівного Світланою Панасюк
11:01 24.01.2024

«Не можна готувати з поганим настроєм або думками» - спілкуємося з найкращим кондитером Рівного Світланою Панасюк

Кремю, макарон, сабле, фінансьє, бриош… Кондитер Світлана Панасюк удосконалюється у приготуванні знаменитих десертів щодня, незважаючи на те, що за її плечима навчання у всесвітньовідомих кондитерів та буланжері, численні стажування, майже 10 років практики та творчості

Однак, кожен новий день нам дарує свіжі відкриття та новий погляд на, начебто вже, відпрацьовані речі. І ми робимо їх ще цікавішими та смачнішими. Якщо чесно, моя співрозмовниця мені давно видається фантазійним кондитером-енерджайзером, у якого ніколи не сідають батарейки. Кулінарні тренди змінюють один одного, а Світлана продовжує свою смачну історію. І це її реальність.

- Світлано, Ви в своїй роботі задоволені усім?

- Я на своєму місці, інакше й не може бути. Часом я працюю по двадцять годин — і весь цей час минає на одному подиху, і я хочу заснути, щоб на ранок прокинутися і все повторити знову. Адже працюю з їжею, яку потім замовники ставлять на стіл для найулюбленіших людей – рідних, близьких, сім'ї та друзів. Не можна готувати з поганим настроєм чи думками – ні тісто не підніметься, ні білки не зб'ються. Та й взагалі - навіщо? Це світ солодкого мистецтва, він апріорі робить усіх добрішими!

- Ви професійний кондитер. Це основна професія? Скільки часу знадобилося стати справжнім профі?

- Зараз я впевнено можу сказати: це моя основна професія, але справжнім профі я себе ніколи не назву. Світ кондитерського мистецтва - він безмежний, і вчитися можна і потрібно все життя. Не можна зібрати всі книжки світу і готувати лише з них. Не можна робити торти на замовлення, просто повторюючи рецепти і не розуміючи бази. Потрібно вчитися із самих азів. Це техніка, хімія, історія, базові знання всіх кондитерських основ і багато щоденних тренувань. Одна справа теорія, зовсім інша – практика.

— Чи цікаво подивитися на себе на початку шляху з висоти сьогоднішнього професійного зростання?

— Я дуже люблю озиратися назад. Дуже. Перебирати, смакувати свій шлях і часом навіть майорить думка: «Я реально це все зробила і сама пройшла?». Дійсно пишаюся собою, кожною пройденою сходинкою і своєю завзятістю, своєю роботою, що я проробила над створенням мене сьогоднішньої.

- Як Ви надихаєтеся?

- Своєю дитиною, своєю сім'єю, своїми маленькими учнями кондитерської школи, подорожами та людьми навколо себе, світом, який мене оточує!

- Які поради Ви можете дати початківцям?

- Коли я проводжу заняття у своїй школі, то кажу діткам: «Нічого не бійтеся і завжди йдіть вперед, залишаючись чесними стосовно себе та інших. Ніколи не шкодуйте себе і завжди працюйте на межі можливостей. Тільки справжньою працею ви заробите досвід та відточите майстерність».

- Світлано, яка Ваша філософія у роботі?

- Я сформувала свою філософію, яка характеризується максимальною натуральністю продукту: інгредієнтів, кольору та смаку. Мій стиль – це чесність перед замовником. Часом я працюю практично цілодобово, але весь час минає на одному диханні. Я засинаю з думками, що незабаром почнеться новий день, і я знову займуся улюбленою справою.

Спілкувалася Тетяна Хвиль

«Не можна готувати з поганим настроєм  або думками» - спілкуємося з найкращим кондитером Рівного Світланою Панасюк

«Не можна готувати з поганим настроєм  або думками» - спілкуємося з найкращим кондитером Рівного Світланою Панасюк

«Не можна готувати з поганим настроєм  або думками» - спілкуємося з найкращим кондитером Рівного Світланою Панасюк


Переглядів: 571


Додайте коментар:

защитный код

Костопільські вогнеборці ліквідували пожежу у житловому будинкуКостопільські вогнеборці ліквідували пожежу у житловому будинку (33)
20 грудня о 01:13 на спецлінію "101" надійшло повідомлення про пожежу у приватному господарстві с. Корчів'я по вул. Ст.Бандери, Рівненського...
Рівне виділяє на питання повʼязані з обороною 25 відсотків бюджету 2025 року за виключенням обовʼязкових та цільових видатківРівне виділяє на питання повʼязані з обороною 25 відсотків бюджету 2025 року за виключенням обовʼязкових та цільових видатків (3)
Члени Рівненського міськвиконкому погодили проєкт бюджету громади на 2025 рік...
У Рівному розпочали роботи з термомодернізації у ЗДО№ 7У Рівному розпочали роботи з термомодернізації у ЗДО№ 7 (35)
В обласному центрі продовжують зменшувати витрати з бюджету громади на енергоресурси, завдяки грантовим коштам. Так, розпочали роботи із термомодернізації закладу дошкільної освіти № 7 у рамках...
Після конфлікту кинув гранату у бік сусідського подвір’я: у вчиненні хуліганства костопільські поліцейські повідомили зловмиснику про підозруПісля конфлікту кинув гранату у бік сусідського подвір’я: у вчиненні хуліганства костопільські поліцейські повідомили зловмиснику про підозру (35)
17 грудня, 28-річному жителю села Берестовець суд обрав запобіжний захід у виді цілодобового домашнього...
Костопільські вогнеборці ліквідували пожежу у автогаражіКостопільські вогнеборці ліквідували пожежу у автогаражі (40)
18 грудня о 04:03 на спецлінію "101" надійшло повідомлення про пожежу у приватному господарстві м. Костопіль по вул. Сільській, Рівненського...
Сирні кільцяСирні кільця (39)
...
Зарізав дружину, скоїв ДТП та намагався вчинити самогубство: житель Рівненського району постане перед судомЗарізав дружину, скоїв ДТП та намагався вчинити самогубство: житель Рівненського району постане перед судом (36)
Завдавши 32 ножові удари по тілу жінки, 67-річний зловмисник, уродженець рф, орієнтовно п’ять годин знаходився із загиблою в одному помешканні й не намагався допомогти чи викликати швидку. За скоєне...
Кличко зустрівся з послами 40 держав та представниками міжнародних організаційКличко зустрівся з послами 40 держав та представниками міжнародних організацій (38)
Мер Києва Віталій Кличко перед Новорічними святами провів традиційну зустріч з послами іноземних держав та представниками міжнародних організацій в Україні. Привітав з прийдешніми святами та закликав...

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.