Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (24564)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (3970)

Ванільне морозиво з пармезаном (3525)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (3505)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (3327)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (3301)

Закуска із запечених баклажанів (3254)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (3250)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (3230)

Баклажан-кебаб в духовці (3121)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (3168)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (3147)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (3040)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (3087)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (3020)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (2971)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (2927)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (3020)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (2980)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (2859)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
"Не можна готувати з поганим настроєм  або думками" - спілкуємося з найкращим кондитером Рівного Світланою Панасюк
11:01 24.01.2024

«Не можна готувати з поганим настроєм або думками» - спілкуємося з найкращим кондитером Рівного Світланою Панасюк

Кремю, макарон, сабле, фінансьє, бриош… Кондитер Світлана Панасюк удосконалюється у приготуванні знаменитих десертів щодня, незважаючи на те, що за її плечима навчання у всесвітньовідомих кондитерів та буланжері, численні стажування, майже 10 років практики та творчості

Однак, кожен новий день нам дарує свіжі відкриття та новий погляд на, начебто вже, відпрацьовані речі. І ми робимо їх ще цікавішими та смачнішими. Якщо чесно, моя співрозмовниця мені давно видається фантазійним кондитером-енерджайзером, у якого ніколи не сідають батарейки. Кулінарні тренди змінюють один одного, а Світлана продовжує свою смачну історію. І це її реальність.

- Світлано, Ви в своїй роботі задоволені усім?

- Я на своєму місці, інакше й не може бути. Часом я працюю по двадцять годин — і весь цей час минає на одному подиху, і я хочу заснути, щоб на ранок прокинутися і все повторити знову. Адже працюю з їжею, яку потім замовники ставлять на стіл для найулюбленіших людей – рідних, близьких, сім'ї та друзів. Не можна готувати з поганим настроєм чи думками – ні тісто не підніметься, ні білки не зб'ються. Та й взагалі - навіщо? Це світ солодкого мистецтва, він апріорі робить усіх добрішими!

- Ви професійний кондитер. Це основна професія? Скільки часу знадобилося стати справжнім профі?

- Зараз я впевнено можу сказати: це моя основна професія, але справжнім профі я себе ніколи не назву. Світ кондитерського мистецтва - він безмежний, і вчитися можна і потрібно все життя. Не можна зібрати всі книжки світу і готувати лише з них. Не можна робити торти на замовлення, просто повторюючи рецепти і не розуміючи бази. Потрібно вчитися із самих азів. Це техніка, хімія, історія, базові знання всіх кондитерських основ і багато щоденних тренувань. Одна справа теорія, зовсім інша – практика.

— Чи цікаво подивитися на себе на початку шляху з висоти сьогоднішнього професійного зростання?

— Я дуже люблю озиратися назад. Дуже. Перебирати, смакувати свій шлях і часом навіть майорить думка: «Я реально це все зробила і сама пройшла?». Дійсно пишаюся собою, кожною пройденою сходинкою і своєю завзятістю, своєю роботою, що я проробила над створенням мене сьогоднішньої.

- Як Ви надихаєтеся?

- Своєю дитиною, своєю сім'єю, своїми маленькими учнями кондитерської школи, подорожами та людьми навколо себе, світом, який мене оточує!

- Які поради Ви можете дати початківцям?

- Коли я проводжу заняття у своїй школі, то кажу діткам: «Нічого не бійтеся і завжди йдіть вперед, залишаючись чесними стосовно себе та інших. Ніколи не шкодуйте себе і завжди працюйте на межі можливостей. Тільки справжньою працею ви заробите досвід та відточите майстерність».

- Світлано, яка Ваша філософія у роботі?

- Я сформувала свою філософію, яка характеризується максимальною натуральністю продукту: інгредієнтів, кольору та смаку. Мій стиль – це чесність перед замовником. Часом я працюю практично цілодобово, але весь час минає на одному диханні. Я засинаю з думками, що незабаром почнеться новий день, і я знову займуся улюбленою справою.

Спілкувалася Тетяна Хвиль

«Не можна готувати з поганим настроєм  або думками» - спілкуємося з найкращим кондитером Рівного Світланою Панасюк

«Не можна готувати з поганим настроєм  або думками» - спілкуємося з найкращим кондитером Рівного Світланою Панасюк

«Не можна готувати з поганим настроєм  або думками» - спілкуємося з найкращим кондитером Рівного Світланою Панасюк


Переглядів: 933


Додайте коментар:

защитный код

На Рівненщині з початку року вже зафіксовано 929 випадків загорянь у природних екосистемахНа Рівненщині з початку року вже зафіксовано 929 випадків загорянь у природних екосистемах (25)
Такі пожежі завдають значної шкоди довкіллю, становлять загрозу для життя та здоров’я людей, тварин, а також можуть спричинити матеріальні...
На Рокитнівщині внаслідок ДТП травмувався малолітній керманич мопедуНа Рокитнівщині внаслідок ДТП травмувався малолітній керманич мопеду (23)
Обидва двоколісні не були зареєстровані в установленому законодавством порядку, а їх керманичі не мали посвідчення водія відповідної категорії та були без...
РІВНЕНСЬКІ АУДИТОРИ РОЗПОЧАЛИ РЕВІЗІЮ В ОБЛАСНОМУ ЦЕНТРІ КОНТРОЛЮ ТА ПРОФІЛАКТИКИ ХВОРОБРІВНЕНСЬКІ АУДИТОРИ РОЗПОЧАЛИ РЕВІЗІЮ В ОБЛАСНОМУ ЦЕНТРІ КОНТРОЛЮ ТА ПРОФІЛАКТИКИ ХВОРОБ (28)
...
УДАР запропонував законопроєкт, який захищає демократію на рівні місцевого самоврядуванняУДАР запропонував законопроєкт, який захищає демократію на рівні місцевого самоврядування (31)
«УДАР Віталія Кличка» пропонує внести зміни до законодавства, які б забезпечили безперешкодне функціонування органів місцевого самоврядування після закінчення 5-річного терміну їхніх повноважень....
На липневий курс "Школа відповідального батьківства" запрошують в перинатальному центріНа липневий курс "Школа відповідального батьківства" запрошують в перинатальному центрі (38)
Цей безкоштовний освітній курс для майбутніх батьків, стартує вже цієї середи, 2 липня в Обласному перинатальному центрі. Тут запрошують усіх, хто готується до народження дитини, долучитися до...
У Рівненському районі малолітній раптово вибіг на дорогу та потрапив під колеса автоУ Рівненському районі малолітній раптово вибіг на дорогу та потрапив під колеса авто (35)
Правоохоронці Рівненщини вкотре наголошують батькам пильнувати за дітьми та нагадувати їм про дотримання...
У Вараському районі внаслідок ДТП тяжко травмувався неповнолітній мотоциклістУ Вараському районі внаслідок ДТП тяжко травмувався неповнолітній мотоцикліст (58)
Автопригода сталася вчора, 26 червня, близько 20 години поблизу селища Володимирець....
Ліниві вареники в білому шоколадіЛіниві вареники в білому шоколаді (34)
...

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.