Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (17177)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (2149)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (2088)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (1799)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (1789)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (1783)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (1767)

Ванільне морозиво з пармезаном (1723)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (1747)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (1722)

Закуска із запечених баклажанів (1709)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (1692)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (1648)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (1672)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (1646)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (1653)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (1563)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (1557)

Баклажан-кебаб в духовці (1546)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (1531)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
"Не можна готувати з поганим настроєм  або думками" - спілкуємося з найкращим кондитером Рівного Світланою Панасюк
11:01 24.01.2024

«Не можна готувати з поганим настроєм або думками» - спілкуємося з найкращим кондитером Рівного Світланою Панасюк

Кремю, макарон, сабле, фінансьє, бриош… Кондитер Світлана Панасюк удосконалюється у приготуванні знаменитих десертів щодня, незважаючи на те, що за її плечима навчання у всесвітньовідомих кондитерів та буланжері, численні стажування, майже 10 років практики та творчості

Однак, кожен новий день нам дарує свіжі відкриття та новий погляд на, начебто вже, відпрацьовані речі. І ми робимо їх ще цікавішими та смачнішими. Якщо чесно, моя співрозмовниця мені давно видається фантазійним кондитером-енерджайзером, у якого ніколи не сідають батарейки. Кулінарні тренди змінюють один одного, а Світлана продовжує свою смачну історію. І це її реальність.

- Світлано, Ви в своїй роботі задоволені усім?

- Я на своєму місці, інакше й не може бути. Часом я працюю по двадцять годин — і весь цей час минає на одному подиху, і я хочу заснути, щоб на ранок прокинутися і все повторити знову. Адже працюю з їжею, яку потім замовники ставлять на стіл для найулюбленіших людей – рідних, близьких, сім'ї та друзів. Не можна готувати з поганим настроєм чи думками – ні тісто не підніметься, ні білки не зб'ються. Та й взагалі - навіщо? Це світ солодкого мистецтва, він апріорі робить усіх добрішими!

- Ви професійний кондитер. Це основна професія? Скільки часу знадобилося стати справжнім профі?

- Зараз я впевнено можу сказати: це моя основна професія, але справжнім профі я себе ніколи не назву. Світ кондитерського мистецтва - він безмежний, і вчитися можна і потрібно все життя. Не можна зібрати всі книжки світу і готувати лише з них. Не можна робити торти на замовлення, просто повторюючи рецепти і не розуміючи бази. Потрібно вчитися із самих азів. Це техніка, хімія, історія, базові знання всіх кондитерських основ і багато щоденних тренувань. Одна справа теорія, зовсім інша – практика.

— Чи цікаво подивитися на себе на початку шляху з висоти сьогоднішнього професійного зростання?

— Я дуже люблю озиратися назад. Дуже. Перебирати, смакувати свій шлях і часом навіть майорить думка: «Я реально це все зробила і сама пройшла?». Дійсно пишаюся собою, кожною пройденою сходинкою і своєю завзятістю, своєю роботою, що я проробила над створенням мене сьогоднішньої.

- Як Ви надихаєтеся?

- Своєю дитиною, своєю сім'єю, своїми маленькими учнями кондитерської школи, подорожами та людьми навколо себе, світом, який мене оточує!

- Які поради Ви можете дати початківцям?

- Коли я проводжу заняття у своїй школі, то кажу діткам: «Нічого не бійтеся і завжди йдіть вперед, залишаючись чесними стосовно себе та інших. Ніколи не шкодуйте себе і завжди працюйте на межі можливостей. Тільки справжньою працею ви заробите досвід та відточите майстерність».

- Світлано, яка Ваша філософія у роботі?

- Я сформувала свою філософію, яка характеризується максимальною натуральністю продукту: інгредієнтів, кольору та смаку. Мій стиль – це чесність перед замовником. Часом я працюю практично цілодобово, але весь час минає на одному диханні. Я засинаю з думками, що незабаром почнеться новий день, і я знову займуся улюбленою справою.

Спілкувалася Тетяна Хвиль

«Не можна готувати з поганим настроєм  або думками» - спілкуємося з найкращим кондитером Рівного Світланою Панасюк

«Не можна готувати з поганим настроєм  або думками» - спілкуємося з найкращим кондитером Рівного Світланою Панасюк

«Не можна готувати з поганим настроєм  або думками» - спілкуємося з найкращим кондитером Рівного Світланою Панасюк


Переглядів: 244


Додайте коментар:

защитный код

Обіцяв рекламу в соцмережах: поліцейські викрили жителя Дубенщини на шахрайствіОбіцяв рекламу в соцмережах: поліцейські викрили жителя Дубенщини на шахрайстві (26)
Досудовим розслідуванням встановлено, що 35-річний млинівчанин у одній із соціальних мереж пропонував послуги з розміщення реклами. Коли отримував гроші на свій рахунок — сторінки замовників...
Кличко привіз трьом бригадам на передову великі партії дронів та старлінківКличко привіз трьом бригадам на передову великі партії дронів та старлінків (29)
Мер Києва Віталій Кличко привіз на Донбас дрони та старлінки для бійців на передовій. Також Кличко вручив нагороди захисникам. Про це він повідомив у своєму...
У Сарненському районі загинув мотоцикліст: поліцейські встановлюють обставини ДТПУ Сарненському районі загинув мотоцикліст: поліцейські встановлюють обставини ДТП (33)
Тіло невідомого чоловіка та мотоцикл у рівчаку біля дороги між населеними пунктами Озерськ та Золоте виявила місцева жителька близько 15 години вчора, 30...
Віктор Шакирзян: “Робота всіх комунальних служб міста має бути максимально орієнтована на рівнян”Віктор Шакирзян: “Робота всіх комунальних служб міста має бути максимально орієнтована на рівнян” (38)
Всі комунальні служби і підприємства міста мають орієнтуватись в першу чергу на потреби рівнян. А також створити зручні механізми співпраці. Про це заявив секретар Рівнеради, виконувач обовʼязків...
На Рівненщині розширюють міжмуніципальне співробітництвоНа Рівненщині розширюють міжмуніципальне співробітництво (36)
На Рівненщині вже підписано 59 договорів між громадами, які стали партнерами для надання ефективних послуг...
Рівне налагоджує співпрацю із медичними закладами ЕстоніїРівне налагоджує співпрацю із медичними закладами Естонії (37)
Сьогодні, 30 квітня, у Рівненській громаді із офіційним візитом перебувають представники клініки відновного лікування у Східно-Талліннській центральній лікарні. Естонські медики вже побували у...
Жителів Рівненщини викрили на незаконному видобутку та зберіганні бурштинуЖителів Рівненщини викрили на незаконному видобутку та зберіганні бурштину (37)
Поліцейські викрили жителів Вараського та Сарненського районів на незаконному видобутку та зберіганні...
Рівненщина отримала статус партнера Союзу балтійських містРівненщина отримала статус партнера Союзу балтійських міст (40)
Рівненська область стала партнером Союзу балтійських міст (UBC). Рішення прийняли під час останнього засідання об'єднання у Ризі. Про це повідомив голова Рівненської ОДА Олександр...

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.