Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (17124)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (2138)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (2080)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (1789)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (1781)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (1774)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (1758)

Ванільне морозиво з пармезаном (1714)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (1738)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (1712)

Закуска із запечених баклажанів (1700)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (1685)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (1639)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (1638)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (1663)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (1645)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (1555)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (1549)

Баклажан-кебаб в духовці (1537)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (1522)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
На Рівненщині працюють спеціальні мобільні медичні бригади проєкту «Стань на варті свого серця»
14:22 10.01.2024

На Рівненщині працюють спеціальні мобільні медичні бригади проєкту «Стань на варті свого серця»

Напередодні нового року було проведено огляди щодо виявлення факторів ризику серцево-судинних захворювань у Рівненської області

До медичних оглядів у рамках проєкту «Стань на варті свого серця» долучилися Висоцьке та Зарічанське лісогосподарства Рівненщини. Їхні працівники погодилися на вимірювання артеріального тиску, індексу маси тіла, рівня загального холестерину та глюкози у крові, а також взяли участь в опитуванні щодо свого способу життя.

Загалом медичні бригади проєкту «Стань на варті свого серця» здійснили 9 виїздів, оглянули і надали консультації 305 працівникам, більшість з яких, на жаль, виявилися курцями. Цей очевидний фактор ризику серед обстежених став причиною підвищеного артеріального тиску у кожного четвертого учасника дослідження (25%), досить поширеною виявилась також надлишкова вага – близько 60%. За результатами обстежень медики рекомендували звернутися до свого сімейного лікаря чи вузькопрофільного спеціаліста.

Інформаційна кампанія «Стань на варті свого серця» реалізується громадською організацією “Життя” у партнерстві з ДУ “Центр громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я України” у рамках україно-швейцарського проєкту “Діємо для здоров’я” за фінансової підтримки Швейцарії. Кампанія має на меті скорочення поширеності серцево-судинних захворювань в Україні й запобігання передчасній смертності від них. У рамках кампанії було розроблено низку матеріалів, а саме буклет, плакат, сайт та серію відеороликів задля підвищення обізнаності населення, зокрема, чоловіків середнього віку, щодо факторів ризику захворювань серця й судин та поширення здорових моделей поведінки. Адже запобігати серцево-судинним хворобам легше та дешевше, аніж лікувати їх наслідки.

Згідно з дослідженнями, 64% всіх смертей в Україні, не пов’язаних із війною, спричинені саме серцево-судинними захворюваннями. Багато із цих випадків — передчасні. Майже 2/3 людей помирають від серцево-судинних хвороб у віці від 30 до 70 років. Найпоширенішою є ішемічна хвороба серця — близько 7 із 10 смертей. А кожен 5-ий випадок смерті спричинений цереброваскулярними хворобами, однією з найважчих форм яких є інсульт.

Поведінковими факторами ризику є тютюнокуріння, вживання алкоголю, нездорове харчування та недостатня фізична активність. Комплексне дослідження STEPS, проведене у 2019 році, виявило досить високу поширеність цих факторів ризику серед українців.

«Серцево-судинні захворювання є першопричиною смертності в Україні, і найбільший тягар цих хвороб припадає саме на чоловіче населення. Тому надзвичайно важливо створити сприятливі умови, аби люди від 30 років з особливою увагою ставилися до свого здоровʼя. Якщо людина розуміє, що її спосіб життя безпосередньо впливає на здоров'я серця і судин, вона може бути більш мотивованою змінити свої звички на користь здорового способу життя», – наголосив Дмитро Купира, виконавчий директор громадської організації «Життя».

Як свідчить дослідження KAPB-2022, лікарі первинної медичної допомоги відіграють все більш важливу роль щодо запобігання серцево-судинних захворювань, а очікування до них як до чинника, який спонукатиме до підтримки здорового способу життя, невпинно зростають. Так, протягом 2022 року сімейного лікаря відвідали 67% опитаних, тоді як у 2021 році цей показник сягав 55%. Зважаючи на зростання авторитетності сімейних лікарів, виникає необхідність надання лікарями фахових консультацій стосовно факторів ризику ССЗ, а також використання шкали SCORE (Systematic Coronary Risk Evaluation), що дозволяє дієво провести стратифікацію пацієнтів за рівнем ризику розвитку ССЗ.

Довідково: Сімейний лікар може безоплатно надати такі послуги, як вимірювання рівня глюкози та холестерину, діагностику та лікування найпоширеніших хвороб, а також виписати рецепти на медичні препарати за програмою «Доступні ліки». А оцінити власний ризик розвитку серцево-судинних захворювань самостійно можна за допомогою тесту на сайті: https://cvd.phc.org.ua/

Обирай здоровий спосіб життя! Стань на варті свого серця!

Для контактної інформації: Анастасія Бонковська, координаторка проєкту ГО «Життя». bonkovskaa@center-life.org, (050-293-39-97)

За повідомленням пресслужби

На Рівненщині працюють спеціальні мобільні медичні бригади проєкту «Стань на варті свого серця»

На Рівненщині працюють спеціальні мобільні медичні бригади проєкту «Стань на варті свого серця»


Переглядів: 203


Додайте коментар:

защитный код

55 портретів встановили на Майдані Незалежності у Рівному55 портретів встановили на Майдані Незалежності у Рівному (40)
У Рівному триває встановлення та заміна вже існуючих конструкцій з портретами загиблих захисників України. Так, сьогодні, 26 квітня, замінили на нові, якісніші, 55 портретів Героїв, які віддали життя...
У Рівному відбувся мітинг-реквієм з нагоди 38-роковин Чорнобильської катастрофиУ Рівному відбувся мітинг-реквієм з нагоди 38-роковин Чорнобильської катастрофи (36)
Сьогодні біля пам'ятного знаку "Жертвам Чорнобильської катастрофи" на розі вулиць С.Петлюри - Г.Мазепи відбувся мітинг-реквієм з нагоди 38-роковин Чорнобильської...
Рівне стає лідером в допомозі для ЗСУРівне стає лідером в допомозі для ЗСУ (40)
Сьогоднішня сесія міської ради продемонструвала, що Рівне, як і раніше, є одним з лідерів у питанні підтримки Збройних Сил...
У Рівному в ДТП травмувався пішохідУ Рівному в ДТП травмувався пішохід (40)
Автопригода сталася вчора, 24 квітня, близько 16 години на вулиці Біла...
У Рівному територію медзакладів освітлять найсучаснішим обладнаннямУ Рівному територію медзакладів освітлять найсучаснішим обладнанням (40)
Йдеться зокрема про територію Рівненської міської лікарні та Рівненського пологового будинку. При чому на це не буде витрачено жодної копійки з бюджету міста. Всі витрати на поставку найсучаснішої...
Рівне передало чергову партію дронів для потреб ЗСУРівне передало чергову партію дронів для потреб ЗСУ (54)
Рівненська міська рада вкотре закупила та передала безпілотники для різних війських з’єднань українського...
Гандболістки клубу «Рівне-ДЮСШ 4» достроково стали чемпіонками вищої лігиГандболістки клубу «Рівне-ДЮСШ 4» достроково стали чемпіонками вищої ліги (51)
Сьогодні секретар Рівненської міської ради, виконувач обовʼязків міського голови Рівного Віктор Шакирзян зустрівся із гандболістками клубу «Рівне-ДЮСШ 4». Спортсменки достроково стали чемпіонками...
У Рівному книгу загиблого Героя передали у міські бібліотекиУ Рівному книгу загиблого Героя передали у міські бібліотеки (48)
Сьогодні у Рівному презентували збірку оповідань Владислава Кондратюка “Долина богів”. Це книга, яка побачила світ після загибелі автора — 22-річний військовий загинув два роки тому, боронячи Україну...

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.