![]() Рубрики
![]() ... |
![]() Тетяна Хвиль 09:44 15.12.2023 Торт «Агнес Бернауер»Цей торт складається з коржів мигдального безе з какао, ноткою кориці та кавового заварного крему. Це для пошановувачів "Естерхазі", трохи видозмінений, але не менш смачний. На думку одного з німецьких журналів, торт входить до десятки найсмачніших у світі!
На 5 коржів діаметром 18 см:
білки 210 гр цукор 210 гр мигдальне борошно 180 гр крохмаль кукурудзяний 20 гр какао 1 ст.л. кориця 1 ч.л. мигдальні пластівці - 200гр.
Разом з'єднати, просіяти та добре перемішати сухі інгредієнти – мигдальне борошно, какао та корицю. Білки кімнатної температури збити до пишної піни. Потім, не припиняючи збивання, поступово підсипати цукор. Збивати масу до щільного стану, значного збільшення в об'ємі. Додати крохмаль і перемішати міксером. Додати до збитих білків сухі інгредієнти та перемішати лопаткою до однорідного тіста. Щойно інгредієнти об'єдналися – готово. На пергамент відсадити з кондитерського мішка кола діаметром 18 см, рівномірно розподілити тісто. Поверхню коржів посипати мигдальними пластівцями. Випікати коржі на температурі 170°С режим верх-низ близько 25 хвилин. Готові коржі акуратно відокремити лопаткою від пергаменту і залишити охолоджувати.
Крем: молоко 400мл міцна кава 100мл (або 500мл молока + 3ст.л. розчинної кави) крохмаль кукурудзяний - 50гр. цукор 100гр жовтки - 5 шт масло вершкове -250гр
До жовтків додаємо крохмаль, цукор, 100мл молока від загальної маси, розмішати до однорідного стану. Молоко з кавою нагріваємо майже до кипіння, тоненькою цівкою вливаємо жовткову суміш і постійно помішуючи варимо крем до загустіння. Знімаємо з вогню, накриваємо плівкою в контакт і залишаємо охолоджуватися до кімнатної температури. Збиваємо масло до пухкої маси і в три прийоми вводмио наш крем. Ці маси мають бути однакової температи, щоб не розшарувалися. Перемазуємо коржі кремом, даємо йому охолодитися не менше 5 годин, тоді прикрашаємо мигдальними пластівцями. Тетяна Хвиль Переглядів: 1182
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |