Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 10:16 01.12.2023 Аргентинське печиво «Альфахорес»Дуже смачне, хрумке печиво з вареною зі згущенкою та горіхами, оскільки його я теж підготувала в рамках солодкої коробочки до свята, то пропоную взяти мигдаль, а до начинки додати трішки розтопленого шоколаду, щоб вийшов святковий варіант печива. Раджу не нехтувати алкоголем - крім аромату, він додає тіє крихкості, що притаманна саме Алфахоресу. Тісто: 200 гр вершкового масла кімнатної температури 1 ч. л. ванільного цукру 3 жовтки кімнатної температури 3-4 ст. коньяку або рому 2-2,5 ст. борошна 1+1/3 ст. кукурудзяного крохмалю
Начинка: 200гр. вареного згущеного молока 50гр. розтопленого шоколаду подрібнений мигдаль для обсипки Для начинки все змішати.
Розтерти масло із жовтками, перемішати, додати коньяк (ром). Просіяти крохмаль з 2 чашками борошна та розпушувачем. У кілька прийомів ввести в яєчно-масляну суміш. Замісити м'яке тісто, що не липне до рук. Якщо борошна не вистачає, тісто липне, можна поступово додати борошно, що залишилося. Загорнути тісто в плівку. Брати по невеликому шматочку тіста, розкачувати завтовшки 4 мм. Вирізати кола діаметром 4-6 см. Акуратно перенести заготовки на лист. Випекти до легкого відтінку (сильно не запікати). Витягнути, охолодити на решітці. Акуратно (печиво крихке) намазати одне печиво начинкою, накрити другою половинкою. Краї змастити згущеним молоком, прокатати по меленим горіхам. За бажанням посипати через дрібне сито цукровою пудрою. Хто не любить горіхи, їх можна замінити кокосовою стружкою, маком, або, навіть, кунжутом. Тетяна Хвиль Переглядів: 703
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |