Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (17121)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (2138)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (2080)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (1789)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (1781)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (1774)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (1758)

Ванільне морозиво з пармезаном (1714)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (1738)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (1712)

Закуска із запечених баклажанів (1699)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (1685)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (1639)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (1638)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (1663)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (1645)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (1555)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (1549)

Баклажан-кебаб в духовці (1537)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (1522)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
Пастор з Рівнещини Тарас Сень: «Бог зцілює»
11:04 22.11.2023

Пастор з Рівнещини Тарас Сень: «Бог зцілює»

Продовжує свою плідну місіонерську діяльність в різних куточках землі церква «Христос є відповідь». Нещодавно з великої пасторської поїздки Ефіопією повернувся пастор Тарас Сень. Автор зустрівся з паном Тарасом і попросив його розповісти про його візит та працю церкви «Христос є відповідь» у Африці

Ми вже багато років працюємо в Ефіопії. Це одна з найбідніших країн африканського континенту, в якій багато десятирічь точилися війни, та й сьогодні назвати її спокійною неможливо. Ефіопія має дуже давню християнську історію, що не дуже типове для більшості країн цього континенту. В Біблії є історія, коли Філіп проповідував першим з ефіопів головному казначею Ефіопського царства, а вже той почав поширювати християнство серед усього населення древньої Ефіопської держави. До речі, у країні початок хрещення ефіопів святкують і сьогодні. Хочу сказати, що в цілому влада цієї африканської країни досить дружньо ставиться до церкви «Христос є відповідь» і сприяє нашій діяльності. Ми вже відкрили в Ефіопії тринадцять наших церков і плануємо й надалі відкривати нові. Під час нинішньої поїздки я відвідав нашу місіонерську школу. Два дні викладав в ній, а потім прийняв участь у третьому випуску нашої місіонерської школи. Ще чотирнадцять наших проповідників відправились відкривати нові церкви по всій Ефіопії. Мене дуже потішило те, що наші випускники хочуть нести Слово Боже не тільки в традиційно християнських регіонах країни, а й в тих провінціях, в яких переважно мусульманське населення та, навіть, в місцевостях, де є ще досить сильні язичницькі вірування. На моє глибоке переконання, дуже важливо, щоб наші нові церкви відкривались в населених пунктах, де є багато мусульман та язичників. Хоча, звісно, служити Богу там набагато важче, але багато випускників нашої місіонерської школи самі прагнуть відкривати саме там храми Божі.

На початку поїздки недалеко від столиці Ефіопії Аддис-Абеби, у місті Дебре-Зейт брав участь у водному хрещені, а в нашій церкві у Аддис-Абебі молився за чорношкіру дитину. До речі, вдруге у житті.

Звісно, головною подією нашого візиту було проведення великого крусейду. Це вже сьомий такий захід, який ми проводимо в Ефіопії і щоразу крусейд відбувається в новому місті. На цей раз обраним було місто Дире-Дауа, розташоване на сході Ефіопії, недалеко від кордону з Сомалі. Місто є другим за значенням у країні. Хочу сказати, що більшість населення цього міста - мусульмани, і були певні побоювання провокацій. Місцева влада, яка до речі нас дуже добре зустріла з квітами, допомагала в проведенні крусейду і навіть виділила для мене озброєну охорону. Щоправда, вона не знадобилась. Про те, наскільки працю церкви «Христос є відповідь» цінують в Ефіопії, говорить такий факт: в місті Дире-Дауа ми провели традиційну для нашої церкви очну клініку. Вона стала, напевно, однією з наймасовіших. Ми змогли перевірити зір та безкоштовно забезпечити окулярами 1200 людей. При чому до нас йшли ефіопи різної віри, і ми нікому не відмовляли. Нашу очну клініку дуже хвалила місцева влада і, навіть, вперше на місцевому мусульманському телеканалі у випуску новин з’явився сюжет про очну клініку церкви «Христос є відповідь». Тобто, навіть мусульмани мали змогу переконатись, що церква «Христос є відповідь» допомагає людям, роблячи добрі справи. Хоча сказати, що релігійна ситуація в Ефіопії проста – не можна. Є випадки гонінь на християн. А в тому самому місті Дире-Дауа місцева влада збирається забрати в одній з християнських церков їх церкву, яку ті побудували за власні кошти і з дотриманням усіх діючих норм. Так що ситуація, в якій доводиться проповідувати Слово Боже в Ефіопії, є доволі складною, але як я пересвідчився – багато місцевих нехристиян дуже добре ставляться до нашої церкви «Христос є відповідь».

Сам чотирьохденний крусейд це підтвердив. Було дуже багато людей, які приходили, слухали, молились. Були навіть випадки, коли під час молитви доводилось допомагати людям звільнятися від бісовщини. Це є доволі розповсюджено в Африці. Були непоодинокі випадки зцілення людей. Бог має величезну силу і ми, пастори, через молитву просимо Бога допомогти людям зцілитись, і якщо християнин щиро вірить у Бога, то Бог йому обов’язково допомагає. На другий, третій і четвертий день крусейда до мене підходили люди, яких Бог зцілив від недугів. Деяких з них я просив зі сцени розповісти про це і вони дякували Богу за те, що він їх зцілив. Це дуже емоційний момент – подяка справжнього християнина Богу за те, що Він допоміг. Бог робить чудеса, а ми, пастори, багато молимось за це.

Хочу розповісти про те, як проходить сам наш крусейд в Ефіопії. Через спеку ми розпочинаємо крусейд увечері, коли вже не так спекотно. Зазвичай збирається дуже багато людей. Є сцена і розпочинаємо ми з виступу відомих християнських виконавців. Потім бере слово один з місцевих пасторів, а далі вже проповідую я. Завершується вечір виступом місцевих виконавців. Зазвичай один день крусейду триває 3-4 години. Сам крусейд користується дуже великою популярністю серед місцевих. Бувають випадки, коли на крусейд приходять і приїжджають з навколишніх населених пунктів, розташованих за десятки кілометрів від місця проведення.

Також у місті Дире-Дауа провів одну сімейну пасторську конференцію, а ще одну конференцію провів серед представників племені Цамай. Тема родини дуже актуальна для Африки в цілому, і Ефіопії зокрема. Річ у тім, що традиційно в ефіопських сім’ях практично все навантаження на собі «тягне» жінка. В той же час як чоловіки себе, зазвичай, сімейними справами не обтяжують і дружинам не допомагають. Я наголошував на необхідності для християнина бути добрим чоловіком та батьком, любити та приділяти увагу дружині та дітям, брати участь у вирішенні сімейних справ, виховуванні дітей. Це для нас здається прості та зрозумілі істини, але в Ефіопії далеко не всі їх розуміють.

Також дуже цікавою та плідною частиною нинішньої нашої поїздки до Ефіопії стала поїздка півднем цієї країни, де наша місія започаткувала діяльність чотирьох церков. Ефіопія бідна країна, але такого рівня бідності, як в цій частині країни, я ще не бачив. Місцеві живуть в хатинках з соломи та глини, в яких взагалі немає жодних благ цивілізації. За рівнем придатності до життя, її навіть з нашими хлівами не можна порівняти. При цьому, в деяких місцевих племенах до сих пір є, прямо таки, страшні язичницькі вірування. Так, якщо в дитинки перший зуб починає рости зверху, то її відносять до лісу і залишають помирати. Влада намагається з цим варварством боротися, але цей звичай, на жаль, є. Радує лише те, що добрі християни шукають таких дітей, і я був у притулку, де виховуються знайдені і врятовані від страшної смерті дітки.

На півдні Ефіопії в місті Войто, де є наша церква, провели благодійну акцію для племені Цамай і роздали сто наборів з продуктами харчування. Під час проповіді прийшли шестеро людей з іншого племені Мурсі з палицями. Хочу сказати, було досить неприємно, оскільки не відразу вдалось зрозуміти їх наміри, але коли ми познайомились, то вони виявились досить дружніми людьми і наша церква «Христос є відповідь» допомогла і племені Мурсі, а я розповів їм про Бога.

Хочу сказати, що наша церква «Христос є відповідь» планує провести в грудні цього року ще один крусейд в Ефіопії. Також ми регулярно проводимо багато акцій в Україні. Зокрема, очні клініки. Нещодавно, три дні постили та молились за Україну. Також вже надрукували та роздаємо 200 тисяч календарів на 2024-й рік, які поширюються по всій території країни. Готуємось до різдвяних свят. Активно працюють наші недільна школа та підліткові клуби в Житині та Рівному. Готуємо чергову подорож до Карпат.

Записав Володимир Конєв

Пастор з Рівнещини Тарас Сень: «Бог зцілює»

Пастор з Рівнещини Тарас Сень: «Бог зцілює»

Пастор з Рівнещини Тарас Сень: «Бог зцілює»


Переглядів: 304


Додайте коментар:

защитный код

55 портретів встановили на Майдані Незалежності у Рівному55 портретів встановили на Майдані Незалежності у Рівному (37)
У Рівному триває встановлення та заміна вже існуючих конструкцій з портретами загиблих захисників України. Так, сьогодні, 26 квітня, замінили на нові, якісніші, 55 портретів Героїв, які віддали життя...
У Рівному відбувся мітинг-реквієм з нагоди 38-роковин Чорнобильської катастрофиУ Рівному відбувся мітинг-реквієм з нагоди 38-роковин Чорнобильської катастрофи (35)
Сьогодні біля пам'ятного знаку "Жертвам Чорнобильської катастрофи" на розі вулиць С.Петлюри - Г.Мазепи відбувся мітинг-реквієм з нагоди 38-роковин Чорнобильської...
Рівне стає лідером в допомозі для ЗСУРівне стає лідером в допомозі для ЗСУ (38)
Сьогоднішня сесія міської ради продемонструвала, що Рівне, як і раніше, є одним з лідерів у питанні підтримки Збройних Сил...
У Рівному в ДТП травмувався пішохідУ Рівному в ДТП травмувався пішохід (37)
Автопригода сталася вчора, 24 квітня, близько 16 години на вулиці Біла...
У Рівному територію медзакладів освітлять найсучаснішим обладнаннямУ Рівному територію медзакладів освітлять найсучаснішим обладнанням (39)
Йдеться зокрема про територію Рівненської міської лікарні та Рівненського пологового будинку. При чому на це не буде витрачено жодної копійки з бюджету міста. Всі витрати на поставку найсучаснішої...
Рівне передало чергову партію дронів для потреб ЗСУРівне передало чергову партію дронів для потреб ЗСУ (52)
Рівненська міська рада вкотре закупила та передала безпілотники для різних війських з’єднань українського...
Гандболістки клубу «Рівне-ДЮСШ 4» достроково стали чемпіонками вищої лігиГандболістки клубу «Рівне-ДЮСШ 4» достроково стали чемпіонками вищої ліги (49)
Сьогодні секретар Рівненської міської ради, виконувач обовʼязків міського голови Рівного Віктор Шакирзян зустрівся із гандболістками клубу «Рівне-ДЮСШ 4». Спортсменки достроково стали чемпіонками...
У Рівному книгу загиблого Героя передали у міські бібліотекиУ Рівному книгу загиблого Героя передали у міські бібліотеки (48)
Сьогодні у Рівному презентували збірку оповідань Владислава Кондратюка “Долина богів”. Це книга, яка побачила світ після загибелі автора — 22-річний військовий загинув два роки тому, боронячи Україну...

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.