Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (17177)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (2149)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (2088)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (1799)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (1789)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (1783)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (1768)

Ванільне морозиво з пармезаном (1723)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (1747)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (1722)

Закуска із запечених баклажанів (1709)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (1692)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (1648)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (1672)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (1646)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (1653)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (1563)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (1558)

Баклажан-кебаб в духовці (1546)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (1531)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
Тарас Сень: «Царство Боже не в слові, а в силі»…
10:15 11.10.2023

Тарас Сень: «Царство Боже не в слові, а в силі»…

Під таким гаслом днями пройшла сьома місіонерська конференція, проведена міжнародною місією «Христос є відповідь»

Про цей захід автор попросив розповісти її організатора, пастора Тарас Сеня.

- Це щорічна конференція, яку вже сім років поспіль проводить місія «Христос є відповідь» у мальовничих українських Карпатах. Хочу сказати, що проведення різного роду виїзних акцій є одним з наших пріоритетних напрямків діяльності. Усього, за час свого служіння Богу, мені вдалось організувати близько шістдесяти таких заходів, з них 39 у Карпатах.

- А чому Ви проводите конференції саме в горах?

- Я вважаю, що справжній християнин повинен не тільки жити за заповідями Божими, молитися, тримати пости, а й насолоджуватися красою, яку нам подарував Бог. Тим більше, що далеко не всі люди можуть собі дозволити поїхати відпочивати в гори. Та й навіть ті, хто може поїхати, не завжди дбають про те, щоб вчасно відпочивати. Є такі і серед служителів Господа. Тому стараюсь максимально робити наші акції в горах, хоча і не тільки. Так, церква «Христос є відповідь» організовує церковні пікніки на природі, ми регулярно організовуємо сплави річками, в яких беруть участь діти та дорослі. Це дуже добре гармонійно поєднувати духовне життя і активний відпочинок на природі.

- Розкажіть, будь ласка, більш детально про нинішню місіонерську конференцію.

- Нам вдалося зібрати доволі численне представництво релігійних діячів з усієї України. Крім місіонерів місії «Христос є відповідь», з різних регіонів були представлені сім єпископів та 20 пасторів з інших християнських церков. Усього взяли участь в заході сто двадцять чоловік, з них двадцять – діти служителів. Це мене дуже тішить, оскільки, я вважаю, що дати можливість дітям відпочити в горах - це дуже добре і корисно для малечі.

Ми винайняли готель на Закарпатті в селі Поляна, що біля відомого курорту Свалява, який славиться своїми цілющими мінеральними водам. Сама конференція проходила упродовж чотирьох днів. Хочу сказати, що в нашій команді організаторів було задіяно десять волонтерів, які впорались з поставленими завданнями. Ми першу половину дня проводили загальні зібрання, а другу присвячували цікавим екскурсіям мальовничими куточками Карпат. Під час зібрань чимало служителів мали змогу розповісти про свою роботу, поділитись успіхами та проблемами. Було дуже цікаво, адже в кожного пастора є та ділянка його роботи, в якій він є найбільш успішний і, звісно ж, напрямки роботи, які потрібно розвивати. Хочу сказати, що наша місія «Христос є відповідь» має унікальний для України досвід місіонерської діяльності у різних куточках світу. Так, місія «Христос є відповідь» відкрила церкви в Індії та в країнах Африки. Усього ж ми працюємо в двадцяти країнах світу на різних континентах. Хочу сказати, що інші служителі Господа були вражені масштабами діяльності нашої місії. Я розповів про наші крусейди в Ефіопії та показав відео з цих акцій, коли сто двадцять тисяч людей спільно молились, і молились вони за Україну. Це дійсно унікальний досвід і я буду дуже радий, якщо пастори інших церков теж почнуть його втілювати. Також я розповів про форми і методи роботи місії «Христос є відповідь». Ми регулярно видаємо газети та іншу поліграфічну продукцію, в тому числі і за межами України. Я веду на різних телеканалах та радіостанціях передачі. Всіх вразило те, що навіть у далекій Монголії є наша телепрограма на провідному місцевому телеканалі. Хоча я поки що в цій країні і не був. Також ми розробили 5 унікальних християнських розвиваючих ігор. Одну з них - настільну гру для дітей та молоді «Апостол», ми презентували на конференції.

Під час наших робочих заходів обговорювалось багато питань. Хочу виділити кілька важливих тем, які ми обговорили під час нинішньої місіонерської конференції. Сьогодні для всього українського суспільства дуже серйозною є проблема стресу, викликаного війною. Шляхи виходу з стресу, допомога людям, які потерпають від нього – це дуже важлива робота для усіх служителів Господа з усіх конфесій. Дуже серйозно ця проблема стоїть на сході та півдні держави, де мільйони людей живуть під бомбами та обстрілами. Їм важко, і служителі церкви допомагають їм, і не тільки, словом Божим. Практично усі учасники нашої місіонерської конференції так чи інакше причетні до волонтерського руху. Один з єпископів, який живе на прифронтовій Харківщині, разом з командою вивіз з зони бойових дій тридцять тисяч мирних людей. Щоденно він ризикує життям, але не покидає свою паству, допомагає тим, хто вирішив залишитись на Харківщині. Для цих людей він зібрав за час бойових дій сотні тонн продуктів харчування, і його церква фактично перетворилась у пункт допомоги для місцевих. Таку людину не можна не поважати. Були на конференції і пастори, які через окупацію самі стали біженцями і змушені були покинути свої церкви, де вони десятиріччями проповідували. На жаль, є такий гіркий досвід і у мене, бо я до 2015 року проповідував на Луганщині. Тому, як ніхто інший розумію, наскільки важко сьогодні цим пасторам. Але вони продовжують свою роботу і допомагають людям. Сьогодні мудре слово Боже дуже потрібне українцям, воно надає сили жити та працювати, гоїть рани - духовні та тілесні. Тема допомога Бога теж була в нас однією з пріоритетних на конференції. Це дуже важливо донести до людей всю важливість допомоги Господа християнам у їхньому житті, і важливість молитви та розуміння потреби бути чесними християнами, аби Бог допомагав їм у праведному житті. Ну і, звісно, не оминули ми обговорення теми спокуси, які є в житті, яких потрібно оминати аби залишатись справжнім християнином.

Окремо обговорили сімейні проблеми. Мене дуже потішило, що на нашу місіонерську конференцію багато пасторів приїхали зі своїми дружинами та дітьми. Не секрет, що є досить багато служителів Господа, які віддають всі свої сили служінню і при цьому, через брак часу, страждають їх сім’ї, діти. Я вважаю, що це неправильно і потрібно завжди знаходити час для своєї родини, виховувати дітей. Про це єпископ Ростислав Мурах розповів присутнім на окремому заході, де учасники зібрались разом з родинами. Ми накрили столи зі смаколиками та напоями, і присутні знайомились один з одним. Спілкування вийшло дуже душевне, все було по-сімейному. І це правильно – адже не можна бути справжнім християнином без любові до своїх рідних, дружини, дітей.

- Пане Тарасе, розкажіть про відпочинкову програму конференції.

- Вона була насичена. Так як ми проводили сьому місіонерську конференцію на Закарпатті, то я прагнув показати максимально багато гарних місць цього куточка Карпат. Ми були на водоспаді Шипіт, горі Гимба, на Воловецькому перевалі, у замку Паланок, що в Мукачеві та навіть відвідали цікаву пам’ятку військової архітектури - бункер «Лінії Арпада». Наші учасники були у захваті від культурної програми, оскільки багато з них взагалі ніколи не були в Карпатах, або були давно. Особливо всім сподобався підйом на гору Гимба. Спочатку ми планували піднятися канатною дорогою, але виявилось, що вона вже рік як не працює і тоді я організував екскурсію на гору на джипах. Це було дуже цікаво та весело. Також ми проводили пікніки, спілкувались, обговорювали різні теми та навіть співали. Всі учасники гарно та корисно для себе відпочили в горах.

- Пане Тарасе, а що означає гасло конференції «Царство Боже не слові, а в силі»?

- Слово Боже має силу змінити людину. На нашій конференції брали участь пастори, які по-різному прийшли до Бога. Один з них був наркозалежним і коли повірив в Бога, то зцілився сам і сьогодні допомагає іншим знайти себе у вірі і стати чесними християнами. У іншого служителя дружина не могла народити і всі лікарі говорили, що в них не буде дітей. Але сила Божого слова така, що дружина його народила і сьогодні він, разом з нею та сином, взяв участь у нашій конференції. Тобто, сила Божа, вона настільки велика та потужна, що творить дива і допомагає людям, які вірять в Господа і живуть праведним життям. Навіть попри те, що до цього вони і помилялись і жили неправедним життям. Тому справжнє Царство Боже не в слові, а в силі.

Записав Володимир Конєв

Тарас Сень: «Царство Боже не в слові, а в силі»…

Тарас Сень: «Царство Боже не в слові, а в силі»…

Тарас Сень: «Царство Боже не в слові, а в силі»…


Переглядів: 307


Додайте коментар:

защитный код

Обіцяв рекламу в соцмережах: поліцейські викрили жителя Дубенщини на шахрайствіОбіцяв рекламу в соцмережах: поліцейські викрили жителя Дубенщини на шахрайстві (27)
Досудовим розслідуванням встановлено, що 35-річний млинівчанин у одній із соціальних мереж пропонував послуги з розміщення реклами. Коли отримував гроші на свій рахунок — сторінки замовників...
Кличко привіз трьом бригадам на передову великі партії дронів та старлінківКличко привіз трьом бригадам на передову великі партії дронів та старлінків (30)
Мер Києва Віталій Кличко привіз на Донбас дрони та старлінки для бійців на передовій. Також Кличко вручив нагороди захисникам. Про це він повідомив у своєму...
У Сарненському районі загинув мотоцикліст: поліцейські встановлюють обставини ДТПУ Сарненському районі загинув мотоцикліст: поліцейські встановлюють обставини ДТП (34)
Тіло невідомого чоловіка та мотоцикл у рівчаку біля дороги між населеними пунктами Озерськ та Золоте виявила місцева жителька близько 15 години вчора, 30...
Віктор Шакирзян: “Робота всіх комунальних служб міста має бути максимально орієнтована на рівнян”Віктор Шакирзян: “Робота всіх комунальних служб міста має бути максимально орієнтована на рівнян” (38)
Всі комунальні служби і підприємства міста мають орієнтуватись в першу чергу на потреби рівнян. А також створити зручні механізми співпраці. Про це заявив секретар Рівнеради, виконувач обовʼязків...
На Рівненщині розширюють міжмуніципальне співробітництвоНа Рівненщині розширюють міжмуніципальне співробітництво (36)
На Рівненщині вже підписано 59 договорів між громадами, які стали партнерами для надання ефективних послуг...
Рівне налагоджує співпрацю із медичними закладами ЕстоніїРівне налагоджує співпрацю із медичними закладами Естонії (37)
Сьогодні, 30 квітня, у Рівненській громаді із офіційним візитом перебувають представники клініки відновного лікування у Східно-Талліннській центральній лікарні. Естонські медики вже побували у...
Жителів Рівненщини викрили на незаконному видобутку та зберіганні бурштинуЖителів Рівненщини викрили на незаконному видобутку та зберіганні бурштину (37)
Поліцейські викрили жителів Вараського та Сарненського районів на незаконному видобутку та зберіганні...
Рівненщина отримала статус партнера Союзу балтійських містРівненщина отримала статус партнера Союзу балтійських міст (40)
Рівненська область стала партнером Союзу балтійських міст (UBC). Рішення прийняли під час останнього засідання об'єднання у Ризі. Про це повідомив голова Рівненської ОДА Олександр...

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.