Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (17146)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (2142)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (2084)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (1792)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (1783)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (1776)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (1760)

Ванільне морозиво з пармезаном (1716)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (1739)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (1716)

Закуска із запечених баклажанів (1701)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (1687)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (1640)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (1667)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (1640)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (1648)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (1557)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (1551)

Баклажан-кебаб в духовці (1539)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (1526)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
На Рівненську гімназію №16 чекає капітальний ремонт
13:00 18.08.2023

На Рівненську гімназію №16 чекає капітальний ремонт

Тепломодернізація фасаду, заміна вікон та ремонт покрівлі… Приміщення рівненської гімназії №16 невдовзі отримає нове обличчя та без перебільшення стане окрасою міста

Під час останнього пленарного засідання сесії Рівнеради, в рамках голосування за зміни до бюджету, депутати більшістю голосів проголосували за виділення коштів на капітальний ремонт приміщення гімназії.

Нинішній стан фасаду навчального закладу не витримує жодної критики. Як розповідає директор гімназії Олексій Шелепенко, впродовж останніх десяти років приміщення зазнає постійної руйнації.

«Тодішня середня школа була здана в експлуатацію в 1988 році. Останні десять років почалися проблеми з облітанням плитки, тобто фасад пошкоджується, є затікання, постійно боремося з грибком, обробляємо стіни. Ми неодноразово з батьківською громадськістю зверталися до наших депутатів Рівнеради, до управління освіти, щоб вирішити цю проблему і дуже раді, що нас почули», - розповів Олексій Шелепенко.

Після підтримки такого рішення депутатським корпусом, освітяни відразу приступили до підготовки усієї необхідної документації.

«Проєктанти розробили проєкт, згідно з сучасними вимогами. Ми маємо на сьогодні всю документацію, позитивний експертний висновок. Наразі ми передали всі папери на управління капітального будівництва, яке через систему «Prozorro» буде визначати виконавця і далі, згідно із новими вимогами, необхідно так само отримати через відповідну систему дозвіл на проведення будівельних робіт», - каже заступник начальника управління освіти міста Рівне Василь Харковець.

Сьогодні у навчальному закладі задіяні в освітньому процесі понад 400 дітей. У переважній більшості – це мешканці мікрорайонів «На Щасливому», «Новий двір», «Царське село». Депутатка даного округу та заступниця голови бюджетної комісії Рівнеради Світлана Марчук добре знає ситуацію зсередини, яку переживає увесь педагогічний та учнівський колектив гімназії впродовж останніх років. Адже йдеться про безпеку учнів, через постійне падання плитки із зовнішніх стін фасаду, тепло та комфорт у холодну пору. Пані Світлана переконана, - після завершення ремонтних робіт гімназія отримає красиве, тепле приміщення, яке на багато років заощадить бюджетні кошти під час розрахунку за енергоносії.

«Коли ми утеплюємо наші комунальні заклади: школи, садочки, лікарні, насамперед ми дбаємо про комфорт та тепло для наших дітей. І друге, а можливо воно іде паралельно з першим – це подальша економія ресурсів, які ми витрачаємо під час опалення наших не утеплених шкіл, закладів, в яких не замінені вікна. І ці всі процеси ідуть один за одним. Тому важливо врахувати це насамперед!», - переконана Світлана Марчук.

Над проєктом тепломодернізації приміщення гімназії попрацювали фахівці конструкторського бюро «Корвет». Як переконують експерти, всі вище згадані вимоги враховані.

«Проєктом передбачено утеплення мінераловатними плитами зовнішніх стін, утеплення горища, також ми були змушені замінити всі вікна, оскільки існуючі не відповідають вимогам енергозбереження і енергоефективності. Тобто, зараз все замінимо, а також ми змушені замінити покрівлю рулонну на іншу – більш сучасну, бо її стан просто жахливий. Також будуть враховані вимоги щодо доступності для маломобільних груп населення.

Результат – безпека та комфорт дітей, також економія коштів міського бюджету. Після повної модернізації закладу оплата за опалення стане меншою» - розповів директор бюро Андрій Гурський.

Ремонтні роботи проводитимуться під час навчального процесу з урахування усіх правил безпеки та після завершення уроків. Окрім того, аналогічні поліпшення чекають і на приміщення Рівненського ліцею «Український», який цьогоріч відзначатиме своє сторіччя.

На Рівненську гімназію №16 чекає капітальний ремонт

На Рівненську гімназію №16 чекає капітальний ремонт


Переглядів: 222


Додайте коментар:

защитный код

55 портретів встановили на Майдані Незалежності у Рівному55 портретів встановили на Майдані Незалежності у Рівному (48)
У Рівному триває встановлення та заміна вже існуючих конструкцій з портретами загиблих захисників України. Так, сьогодні, 26 квітня, замінили на нові, якісніші, 55 портретів Героїв, які віддали життя...
У Рівненському районі в ДТП постраждав малолітній мотоциклістУ Рівненському районі в ДТП постраждав малолітній мотоцикліст (28)
Автопригода сталася близько 16 години вчора, 28 квітня, між селами Яблунне та Велике Поле...
У Рівному відбувся мітинг-реквієм з нагоди 38-роковин Чорнобильської катастрофиУ Рівному відбувся мітинг-реквієм з нагоди 38-роковин Чорнобильської катастрофи (44)
Сьогодні біля пам'ятного знаку "Жертвам Чорнобильської катастрофи" на розі вулиць С.Петлюри - Г.Мазепи відбувся мітинг-реквієм з нагоди 38-роковин Чорнобильської...
Рівне стає лідером в допомозі для ЗСУРівне стає лідером в допомозі для ЗСУ (52)
Сьогоднішня сесія міської ради продемонструвала, що Рівне, як і раніше, є одним з лідерів у питанні підтримки Збройних Сил...
У Рівному в ДТП травмувався пішохідУ Рівному в ДТП травмувався пішохід (53)
Автопригода сталася вчора, 24 квітня, близько 16 години на вулиці Біла...
У Рівному територію медзакладів освітлять найсучаснішим обладнаннямУ Рівному територію медзакладів освітлять найсучаснішим обладнанням (48)
Йдеться зокрема про територію Рівненської міської лікарні та Рівненського пологового будинку. При чому на це не буде витрачено жодної копійки з бюджету міста. Всі витрати на поставку найсучаснішої...
Рівне передало чергову партію дронів для потреб ЗСУРівне передало чергову партію дронів для потреб ЗСУ (56)
Рівненська міська рада вкотре закупила та передала безпілотники для різних війських з’єднань українського...
Гандболістки клубу «Рівне-ДЮСШ 4» достроково стали чемпіонками вищої лігиГандболістки клубу «Рівне-ДЮСШ 4» достроково стали чемпіонками вищої ліги (53)
Сьогодні секретар Рівненської міської ради, виконувач обовʼязків міського голови Рівного Віктор Шакирзян зустрівся із гандболістками клубу «Рівне-ДЮСШ 4». Спортсменки достроково стали чемпіонками...

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.