Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (19196)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (2473)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (2293)

Ванільне морозиво з пармезаном (2049)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (2055)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (2046)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (1999)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (2002)

Закуска із запечених баклажанів (1970)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (1971)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (1944)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (1918)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (1903)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (1854)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (1847)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (1861)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (1787)

Баклажан-кебаб в духовці (1807)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (1744)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (1755)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
Сім тисяч безкоштовних окулярів отримали мешканці Рівненщини
09:11 16.05.2023

Сім тисяч безкоштовних окулярів отримали мешканці Рівненщини

Згідно з даними ВООЗ у світі майже 253 млн осіб мають проблеми з порушенням зору, 36 млн з них – незрячі

Понад 1,5 млн випадків захворювань очей, серед яких понад 300 тисяч випадків серед дітей зареєстровано в Україні. 80% усіх випадків порушень зору можливо попередити або вилікувати. Щоб зробити це вчасно, необхідно регулярно проходити огляд у лікаря-офтальмолога.

Саме тому церква «Христос є відповідь» у м. Рівне проводить благодійні акції – очні клініки, метою яких є безкоштовна перевірка зору, консультація лікаря та окуляри у подарунок. За сім років діяльності християнської громади на Рівненщині сім тисяч людей змогли безкоштовно перевірити свій зір й отримати необхідні окуляри.

Очні клініки проходять майже щотижня. За час проведення одного такого заходу лікар приймає від 45 до 60 людей. Переважно це люди похилого віку, ВПО, але й звертаються молоді люди та діти. Лікар терпеливо та уважно вислуховує кожного пацієнта, проводить огляд і надає змістовні консультації.

«Співпрацюю з церквою «Христос є відповідь» вже два роки. В основному наша робота полягає навіть не конкретно в перевірці зору і наданні окулярів, ми тут лікуємо ще й душі. Це набагато важливіше, тому що до війни люди приходили лише для перевірки зору. А нині, послухавши Слово Боже, вони до мене йдуть зі сльозами на очах. Тому що у кожного свій біль, про який вони нам розповідають. Є люди, які приходять до нас по кілька разів, тому що їм сподобалося усе: як організатори спілкуються, ставляться до кожного і допомагають, чому ми звичайно безмежно раді. Значить, ми на своєму місці» – розповіла лікар-офтальмолог Войтюк Олена Олександрівна.

Часто трапляються досить складні порушення зору. До прикладу, 52-річний чоловік потрапив в аварію ще в дитинстві й з того часу має проблеми. Дуже часто у людей похилого віку лікар діагностує початкові стадії катаракти, для лікування якої необхідне хірургічне втручання. Лікар Олена Олександрівна дає направлення до інших спеціалістів, які можуть допомогти з подібними проблеми.

Кожному відвідувачу очної клініки організатори намагаються приділити належну увагу. Окрім перевірки зору, волонтери церкви відповідають на запитання, консультують і надають поради. Також обов'язково пригостять ароматним чаєм та смаколиками, подарують пізнавальний матеріал для читання.

«Не менш важливий момент, коли людина приходить і може розповісти про свій біль, отримати пораду, молитву. У кожного свої проблеми: немає порозуміння з родичами, діти зловживають алкоголем або наркотиками. Люди чують Слово Боже і розуміють, що у Бога є вихід навіть з безвихідної ситуації» – поділився відповідальний за проведення очних клінік у м. Рівне Григорій Тищук.

«Я записалася, щоб отримати окуляри. Мене дуже гарно прийняли, перевірили зір, безкоштовно дали окуляри. Я отримала хорошу консультацію лікаря і також рекомендації щодо очних крапель, які мені варто використовувати. Дуже дякую вам за все. Зараз стільки людей мають проблеми із зором і ви кожному стараєтеся допомогти. Дуже гарну роботу робите» – поділилася враженнями пенсіонерка Тамара з м. Рівне.

Пресцентр церкви «Христос є відповідь»

Сім тисяч безкоштовних окулярів отримали мешканці Рівненщини

Сім тисяч безкоштовних окулярів отримали мешканці Рівненщини


Переглядів: 432


Додайте коментар:

защитный код

У Рівному з’явилася ресурсна кімната для емоційного розвантаженняУ Рівному з’явилася ресурсна кімната для емоційного розвантаження (31)
Відпочити, перезавантажитися, зняти психологічний стрес. Такі послуги зможуть отримати відвідувачі нової ресурсної кімнати, яка вже розпочала роботу в...
ДТП у Вараському районі: тяжко травмувався водій фургонаДТП у Вараському районі: тяжко травмувався водій фургона (38)
Автопригода сталася сьогодні, 26 липня, близько 08:50 між населеними пунктами Суховоля та Заболоття...
Рибні котлетиРибні котлети (38)
...
У Вараському районі поліцейські вилучили понад 36 кубометрів незаконної деревиниУ Вараському районі поліцейські вилучили понад 36 кубометрів незаконної деревини (50)
Учора, 24 липня, на блокпосту поліцейські ВП №2 (смт Зарічне) спільно з прикордонниками зупинили для перевірки вантажний автомобіль «Volvo» з напівпричепом під керуванням жителя...
Ліки Укрпоштою: нова послуга на РівненщиніЛіки Укрпоштою: нова послуга на Рівненщині (55)
На Рівненщині Укрпошта вже доставляє ліки та медичні вироби. Про це повідомив начальник Рівненської ОВА Олександр...
У Рівному під колесами буса травмувався пішохідУ Рівному під колесами буса травмувався пішохід (51)
Автопригода сталася сьогодні, 25 липня, близько 10:15 на вулиці Соборна поблизу Свято-Георгіївського храму...
СБУ і Нацполіція затримали у Рівному рецидивіста, який на замовлення фсб підпалив службовий пікап ЗСУСБУ і Нацполіція затримали у Рівному рецидивіста, який на замовлення фсб підпалив службовий пікап ЗСУ (66)
Служба безпеки та Національна поліція затримали ще одного поплічника фсб, який готував нову серію підпалів авто Сил оборони на заході...
Бажаючи отримати грошову допомогу, жителі Сарненщини віддали шахраям понад 25 тисяч гривеньБажаючи отримати грошову допомогу, жителі Сарненщини віддали шахраям понад 25 тисяч гривень (65)
Учора, 23 липня, до поліції повідомив 54-річний житель Дубровиччини, що став жертвою аферистів...

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.