Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа -

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (4584)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (1027)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (888)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (867)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (851)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (865)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (861)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (829)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (849)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (834)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (831)

Закуска із запечених баклажанів (824)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (823)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (809)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (814)

Ванільне морозиво з пармезаном (786)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (798)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (774)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (714)

Баклажан-кебаб в духовці (694)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
Бастурма
Тетяна Хвиль

08:53 11.05.2023

Бастурма

Смачне в'ялене м'ясо зі спеціями в домашніх умовах цілком можливе. Саме головне-вибір м’яса. В оригіналі береться яловичина, але мені не дуже подобається, тому я беру свинину, причому виключно внутрішнє філе. Пояснюю: воно має менше соків, ніжніше та швидше готується.

На 1кг м’яса потрібно 200гр.солі.

Миємо м’ясо, витираємо паперовими рушничками, дуже ретельно натираємо сіллю. Складаємо м’ясо в лоточок, закриваємо кришкою і ставимо в холодильник під нахилом. Це робиться для того, щоб м’ясні соки, які виділяються під дією солі, стікали та не заважали м’ясу солитися. Кожен день цей сік зливаємо. Так це робимо, поки м’ясний не перестане виділятися. Для свинячої філейки це процес займає 2-3 дні, для яловичини десь до тижня.

Далі за допомогою шила продіваємо крізь м’ясо кухонний шпагат, зав’язуємо його так, щоб м’ясо можна було підвісити.

Вішаємо у сухому, прохолодному місці на 5-10 днів. Це нову ж такі залежить від виду м’яса, такі філейки, як беру я в’яляться днів за чотири. А вішаю я на карнізі, там вони нікому не заважають. Головним критерієм готовності має бути, те, що на дотик м’ясо буде тверде, як підошва. Не лякайтеся, так треба.

А ось тепер головне – робимо чаман. Для нього беремо 50гр.пажитника (на 1 кг м’яса), мелемо на кавомолці, розводимо теплою водою, води знадобиться десь два стакани. Залишаємо на ніч в холодильнику. Зранку зливаємо воду, яку не ввібрала в себе приправа. Так ми позбулися гіркоти. У нас залишиться жовта, клейка маса. До неї додаємо 1ст.л.солодкої паприки, 0,5ч.л.гострого червоного перцю, 1ч.л.чорного меленого перцю, 0,5ч.л.солі, 4-5 зубочків часнику, 1ст.л.борошна пшеничного. Все перемішуємо.

Натираємо пряною сумішшю м’ясо, і залишаємо в холодильнику на 5-10 днів. Кожен день шматки перевертаємо на іншу сторону. За це час м’ясо відійде, не буде таким твердим, набереться смаку всіх спецій. Потім знову підвішуємо його ще на 5-10 днів. Чаман засохне і утвориться знаменита корочка бастурми.

Тепер залишиться тільки нарізати дуже тоненькими смужками. Ароматна, пряна, дуже насичена різними смаками. Відірватися просто неможливо.

Тетяна Хвиль


Переглядів: 75


Додайте коментар:

защитный код

На Кореччині п’ятирічна дівчинка втопилася у штучній водойміНа Кореччині п’ятирічна дівчинка втопилася у штучній водоймі (19)
До поліції вчора надійшло повідомлення від медиків, що вони констатували смерть малолітньої дитини в селі Річки. Попри вжиті реанімаційні заходи її життя врятувати не...
На Сарненщині в ДТП травмувався неповнолітній мотоциклістНа Сарненщині в ДТП травмувався неповнолітній мотоцикліст (27)
Автопригода сталася неподалік села Люхча близько 18 години вчора, 28 травня...
На Дубенщині у ДТП потрапила малолітня дівчинкаНа Дубенщині у ДТП потрапила малолітня дівчинка (33)
Автопригода сталася учора, 24 травня, близько 14 години на вулиці Пушкіна у селищі Млинів...
У Рівненському районі нетверезий водій намагався відкупитися від поліцейськихУ Рівненському районі нетверезий водій намагався відкупитися від поліцейських (25)
У поле зору екіпажу сектору реагування відділення поліції № 2 (м. Костопіль) вчора близько 14 години потрапив автомобіль «Opel Astra»: водій на автодорозі між населеними пунктами Корчів’я та...
Шоколадна халва з солоним арахісомШоколадна халва з солоним арахісом (31)
...
Керування напідпитку: у Вараському районі внаслідок ДТП травмувалося троє осібКерування напідпитку: у Вараському районі внаслідок ДТП травмувалося троє осіб (37)
Автопригода сталася вчора, 22 травня, близько 19:45 на автодорозі між селами Серники та Вовчиці...
На Рівненщині судитимуть чергового пропагандиста, який агітував за відродження СРСРНа Рівненщині судитимуть чергового пропагандиста, який агітував за відродження СРСР (39)
Співробітники Управління СБУ в Рівненській області спільно з Нацполіцією викрили жителя Рівненщини, який через заборонені соцмережі активно поширював радянську символіку та серед своїх знайомих...
У Сарненському районі на смерть розбився мотоциклістУ Сарненському районі на смерть розбився мотоцикліст (35)
Повідомлення про автопригоду між селами Сновидовичі та Біловіж надійшло на спецлінію 102 сьогодні близько третьої...

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

ПіКа -   ПіКа - (С) 2013-2023    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.