Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (19196)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (2473)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (2293)

Ванільне морозиво з пармезаном (2049)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (2055)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (2046)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (1999)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (2002)

Закуска із запечених баклажанів (1970)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (1971)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (1944)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (1918)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (1903)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (1854)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (1847)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (1861)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (1788)

Баклажан-кебаб в духовці (1807)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (1744)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (1755)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
Бастурма
Тетяна Хвиль

08:53 11.05.2023

Бастурма

Смачне в'ялене м'ясо зі спеціями в домашніх умовах цілком можливе. Саме головне-вибір м’яса. В оригіналі береться яловичина, але мені не дуже подобається, тому я беру свинину, причому виключно внутрішнє філе. Пояснюю: воно має менше соків, ніжніше та швидше готується.

На 1кг м’яса потрібно 200гр.солі.

Миємо м’ясо, витираємо паперовими рушничками, дуже ретельно натираємо сіллю. Складаємо м’ясо в лоточок, закриваємо кришкою і ставимо в холодильник під нахилом. Це робиться для того, щоб м’ясні соки, які виділяються під дією солі, стікали та не заважали м’ясу солитися. Кожен день цей сік зливаємо. Так це робимо, поки м’ясний не перестане виділятися. Для свинячої філейки це процес займає 2-3 дні, для яловичини десь до тижня.

Далі за допомогою шила продіваємо крізь м’ясо кухонний шпагат, зав’язуємо його так, щоб м’ясо можна було підвісити.

Вішаємо у сухому, прохолодному місці на 5-10 днів. Це нову ж такі залежить від виду м’яса, такі філейки, як беру я в’яляться днів за чотири. А вішаю я на карнізі, там вони нікому не заважають. Головним критерієм готовності має бути, те, що на дотик м’ясо буде тверде, як підошва. Не лякайтеся, так треба.

А ось тепер головне – робимо чаман. Для нього беремо 50гр.пажитника (на 1 кг м’яса), мелемо на кавомолці, розводимо теплою водою, води знадобиться десь два стакани. Залишаємо на ніч в холодильнику. Зранку зливаємо воду, яку не ввібрала в себе приправа. Так ми позбулися гіркоти. У нас залишиться жовта, клейка маса. До неї додаємо 1ст.л.солодкої паприки, 0,5ч.л.гострого червоного перцю, 1ч.л.чорного меленого перцю, 0,5ч.л.солі, 4-5 зубочків часнику, 1ст.л.борошна пшеничного. Все перемішуємо.

Натираємо пряною сумішшю м’ясо, і залишаємо в холодильнику на 5-10 днів. Кожен день шматки перевертаємо на іншу сторону. За це час м’ясо відійде, не буде таким твердим, набереться смаку всіх спецій. Потім знову підвішуємо його ще на 5-10 днів. Чаман засохне і утвориться знаменита корочка бастурми.

Тепер залишиться тільки нарізати дуже тоненькими смужками. Ароматна, пряна, дуже насичена різними смаками. Відірватися просто неможливо.

Тетяна Хвиль


Переглядів: 501


Додайте коментар:

защитный код

У Рівному з’явилася ресурсна кімната для емоційного розвантаженняУ Рівному з’явилася ресурсна кімната для емоційного розвантаження (32)
Відпочити, перезавантажитися, зняти психологічний стрес. Такі послуги зможуть отримати відвідувачі нової ресурсної кімнати, яка вже розпочала роботу в...
ДТП у Вараському районі: тяжко травмувався водій фургонаДТП у Вараському районі: тяжко травмувався водій фургона (39)
Автопригода сталася сьогодні, 26 липня, близько 08:50 між населеними пунктами Суховоля та Заболоття...
Рибні котлетиРибні котлети (39)
...
У Вараському районі поліцейські вилучили понад 36 кубометрів незаконної деревиниУ Вараському районі поліцейські вилучили понад 36 кубометрів незаконної деревини (51)
Учора, 24 липня, на блокпосту поліцейські ВП №2 (смт Зарічне) спільно з прикордонниками зупинили для перевірки вантажний автомобіль «Volvo» з напівпричепом під керуванням жителя...
Ліки Укрпоштою: нова послуга на РівненщиніЛіки Укрпоштою: нова послуга на Рівненщині (56)
На Рівненщині Укрпошта вже доставляє ліки та медичні вироби. Про це повідомив начальник Рівненської ОВА Олександр...
У Рівному під колесами буса травмувався пішохідУ Рівному під колесами буса травмувався пішохід (52)
Автопригода сталася сьогодні, 25 липня, близько 10:15 на вулиці Соборна поблизу Свято-Георгіївського храму...
СБУ і Нацполіція затримали у Рівному рецидивіста, який на замовлення фсб підпалив службовий пікап ЗСУСБУ і Нацполіція затримали у Рівному рецидивіста, який на замовлення фсб підпалив службовий пікап ЗСУ (67)
Служба безпеки та Національна поліція затримали ще одного поплічника фсб, який готував нову серію підпалів авто Сил оборони на заході...
Бажаючи отримати грошову допомогу, жителі Сарненщини віддали шахраям понад 25 тисяч гривеньБажаючи отримати грошову допомогу, жителі Сарненщини віддали шахраям понад 25 тисяч гривень (66)
Учора, 23 липня, до поліції повідомив 54-річний житель Дубровиччини, що став жертвою аферистів...

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.