Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (17065)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (2124)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (2069)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (1775)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (1770)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (1758)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (1746)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (1726)

Ванільне морозиво з пармезаном (1694)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (1700)

Закуска із запечених баклажанів (1685)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (1673)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (1627)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (1626)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (1647)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (1633)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (1541)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (1538)

Баклажан-кебаб в духовці (1523)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (1508)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
Бастурма
Тетяна Хвиль

08:53 11.05.2023

Бастурма

Смачне в'ялене м'ясо зі спеціями в домашніх умовах цілком можливе. Саме головне-вибір м’яса. В оригіналі береться яловичина, але мені не дуже подобається, тому я беру свинину, причому виключно внутрішнє філе. Пояснюю: воно має менше соків, ніжніше та швидше готується.

На 1кг м’яса потрібно 200гр.солі.

Миємо м’ясо, витираємо паперовими рушничками, дуже ретельно натираємо сіллю. Складаємо м’ясо в лоточок, закриваємо кришкою і ставимо в холодильник під нахилом. Це робиться для того, щоб м’ясні соки, які виділяються під дією солі, стікали та не заважали м’ясу солитися. Кожен день цей сік зливаємо. Так це робимо, поки м’ясний не перестане виділятися. Для свинячої філейки це процес займає 2-3 дні, для яловичини десь до тижня.

Далі за допомогою шила продіваємо крізь м’ясо кухонний шпагат, зав’язуємо його так, щоб м’ясо можна було підвісити.

Вішаємо у сухому, прохолодному місці на 5-10 днів. Це нову ж такі залежить від виду м’яса, такі філейки, як беру я в’яляться днів за чотири. А вішаю я на карнізі, там вони нікому не заважають. Головним критерієм готовності має бути, те, що на дотик м’ясо буде тверде, як підошва. Не лякайтеся, так треба.

А ось тепер головне – робимо чаман. Для нього беремо 50гр.пажитника (на 1 кг м’яса), мелемо на кавомолці, розводимо теплою водою, води знадобиться десь два стакани. Залишаємо на ніч в холодильнику. Зранку зливаємо воду, яку не ввібрала в себе приправа. Так ми позбулися гіркоти. У нас залишиться жовта, клейка маса. До неї додаємо 1ст.л.солодкої паприки, 0,5ч.л.гострого червоного перцю, 1ч.л.чорного меленого перцю, 0,5ч.л.солі, 4-5 зубочків часнику, 1ст.л.борошна пшеничного. Все перемішуємо.

Натираємо пряною сумішшю м’ясо, і залишаємо в холодильнику на 5-10 днів. Кожен день шматки перевертаємо на іншу сторону. За це час м’ясо відійде, не буде таким твердим, набереться смаку всіх спецій. Потім знову підвішуємо його ще на 5-10 днів. Чаман засохне і утвориться знаменита корочка бастурми.

Тепер залишиться тільки нарізати дуже тоненькими смужками. Ароматна, пряна, дуже насичена різними смаками. Відірватися просто неможливо.

Тетяна Хвиль


Переглядів: 373


Додайте коментар:

защитный код

Лікарням Рівненщини передадуть медичне обладнанняЛікарням Рівненщини передадуть медичне обладнання (17)
Члени постійної комісії з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства (голова - Юрій Білик) погодили передачу нового медичного обладнання, яке було придбане за кошти обласного...
Безпека праці – право та обов’язок кожногоБезпека праці – право та обов’язок кожного (33)
Відповідно до Указу Президента України від 18.08.2006 № 685/2006 щороку 28 квітня, у Всесвітній день охорони праці, в Україні відзначається День охорони...
У Рівному поліцейські вилучили майже кілограм психотропів: закладчика затриманоУ Рівному поліцейські вилучили майже кілограм психотропів: закладчика затримано (16)
Загалом у 28-річного раніше судимого рівнянина вилучили майже 150 закладок із небезпечними наркотиками: їх вартість за цінами «чорного» ринку становить орієнтовно півмільйона...
У 8 закладах Рівненщини можна отримати медичну допомогу при інсультіУ 8 закладах Рівненщини можна отримати медичну допомогу при інсульті (25)
Інсульт – це небезпечне серцево-судинне захворювання, порушення мозкового кровообігу, яке вимагає невідкладної діагностики та...
На одному з найбільших підприємств 
Рівного передавали дрониНа одному з найбільших підприємств Рівного передавали дрони (30)
На виробництві рівненського льонокомбінату секретар Рівнеради Віктор Шакирзян спільно з працівниками підприємства передали більше десятка дронів для 8 військових...
Смертельна автопригода у Вараському районі: загинула 19-річна пасажиркаСмертельна автопригода у Вараському районі: загинула 19-річна пасажирка (28)
На водія тієї ночі поліцейські склали адмінпротокол за їзду у нетверезому стані та відсторонили його від керування автомобілем. Однак пізніше він повернувся до авто та скоїв ДТП, у якій загинула...
У Рівному нарешті впорядкують вуличну торгівлю на вулицях Шевченка та БазарнаУ Рівному нарешті впорядкують вуличну торгівлю на вулицях Шевченка та Базарна (44)
Впорядкувати стихійну торгівлю на вулицях Шевченка та Базарній планують у Рівному...
Керував трактором напідпитку та без документівКерував трактором напідпитку та без документів (40)
Днями, під час патрулювання у селі Мульчиці, у поле зору екіпажу СРПП Вараського РВП потрапив трактор «Dongfeng», який їхав без номерних...

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.