Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (17823)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (2314)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (2196)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (1939)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (1942)

Ванільне морозиво з пармезаном (1903)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (1898)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (1891)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (1864)

Закуска із запечених баклажанів (1843)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (1842)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (1802)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (1798)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (1758)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (1758)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (1759)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (1688)

Баклажан-кебаб в духовці (1685)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (1653)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (1651)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
Бастурма
Тетяна Хвиль

08:53 11.05.2023

Бастурма

Смачне в'ялене м'ясо зі спеціями в домашніх умовах цілком можливе. Саме головне-вибір м’яса. В оригіналі береться яловичина, але мені не дуже подобається, тому я беру свинину, причому виключно внутрішнє філе. Пояснюю: воно має менше соків, ніжніше та швидше готується.

На 1кг м’яса потрібно 200гр.солі.

Миємо м’ясо, витираємо паперовими рушничками, дуже ретельно натираємо сіллю. Складаємо м’ясо в лоточок, закриваємо кришкою і ставимо в холодильник під нахилом. Це робиться для того, щоб м’ясні соки, які виділяються під дією солі, стікали та не заважали м’ясу солитися. Кожен день цей сік зливаємо. Так це робимо, поки м’ясний не перестане виділятися. Для свинячої філейки це процес займає 2-3 дні, для яловичини десь до тижня.

Далі за допомогою шила продіваємо крізь м’ясо кухонний шпагат, зав’язуємо його так, щоб м’ясо можна було підвісити.

Вішаємо у сухому, прохолодному місці на 5-10 днів. Це нову ж такі залежить від виду м’яса, такі філейки, як беру я в’яляться днів за чотири. А вішаю я на карнізі, там вони нікому не заважають. Головним критерієм готовності має бути, те, що на дотик м’ясо буде тверде, як підошва. Не лякайтеся, так треба.

А ось тепер головне – робимо чаман. Для нього беремо 50гр.пажитника (на 1 кг м’яса), мелемо на кавомолці, розводимо теплою водою, води знадобиться десь два стакани. Залишаємо на ніч в холодильнику. Зранку зливаємо воду, яку не ввібрала в себе приправа. Так ми позбулися гіркоти. У нас залишиться жовта, клейка маса. До неї додаємо 1ст.л.солодкої паприки, 0,5ч.л.гострого червоного перцю, 1ч.л.чорного меленого перцю, 0,5ч.л.солі, 4-5 зубочків часнику, 1ст.л.борошна пшеничного. Все перемішуємо.

Натираємо пряною сумішшю м’ясо, і залишаємо в холодильнику на 5-10 днів. Кожен день шматки перевертаємо на іншу сторону. За це час м’ясо відійде, не буде таким твердим, набереться смаку всіх спецій. Потім знову підвішуємо його ще на 5-10 днів. Чаман засохне і утвориться знаменита корочка бастурми.

Тепер залишиться тільки нарізати дуже тоненькими смужками. Ароматна, пряна, дуже насичена різними смаками. Відірватися просто неможливо.

Тетяна Хвиль


Переглядів: 443


Додайте коментар:

защитный код

Віктор Шакирзян підписав грантову угоду з НЕФКОВіктор Шакирзян підписав грантову угоду з НЕФКО (60)
У Рівному продовжують зменшувати витрати з бюджету громади на енергоресурси, покращувати управління використанням енергії, зменшувати витрати шляхом зменшення споживання тепла, електроенергії та...
За «замінування» селищної ради жителю Рівненського району загрожує кримінальна відповідальністьЗа «замінування» селищної ради жителю Рівненського району загрожує кримінальна відповідальність (28)
Дзвінок на спецлінію 102 надійшов від 45-річного жителя селища Соснове о 13 годині вчора, 19 червня. Чоловік повідомив, що має при собі тротил та збирається підірвати будівлю селищної...
За матеріалами СБУ Рівненщини до 15 років ув’язнення засуджено ще 56 депутатів держдуми рф, які голосували за визнання «л/днр»За матеріалами СБУ Рівненщини до 15 років ув’язнення засуджено ще 56 депутатів держдуми рф, які голосували за визнання «л/днр» (61)
Служба безпеки регіону зібрала беззаперечні докази вини ще 56 депутатів держдуми рф, які сприяли захопленню частини східних регіонів та розв’язанню повномасштабної війни проти...
На Рівненщині з’явиться Центр з навчання ветеранівНа Рівненщині з’явиться Центр з навчання ветеранів (27)
Відповідний Меморандум про його створення підписав начальник Рівненської ОВА Олександр Коваль та керівник Міжнародного агентства професійних кваліфікацій Андрій...
Кличко в Берліні поспілкувався з пораненими захисниками – учасниками проєкту «Берлінсько-Київський центр протезування»Кличко в Берліні поспілкувався з пораненими захисниками – учасниками проєкту «Берлінсько-Київський центр протезування» (55)
Віталій Кличко відвідав українських бійців, які проходять протезування в Німеччині за домовленістю мерів Києва та...
ДТП на трасі «Київ-Чоп»: до лікарні госпіталізували водія легковикаДТП на трасі «Київ-Чоп»: до лікарні госпіталізували водія легковика (51)
Автопригода сталася вчора, 18 червня, близько 19 години у селі Грушвиця Друга Рівненського району...
Морозиво на йогурті "Рафаело"Морозиво на йогурті "Рафаело" (51)
...
«Навчати дітей у таких умовах – це злочин» - Андрій Мазур«Навчати дітей у таких умовах – це злочин» - Андрій Мазур (55)
Рівненський міжшкільний ресурсний центр, більш відомий як Рівненський міжшкільний навчально-виробничий комбінат, створений у грудні 1974...

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.