Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (24778)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (4033)

Ванільне морозиво з пармезаном (3578)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (3561)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (3380)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (3349)

Закуска із запечених баклажанів (3306)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (3301)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (3282)

Баклажан-кебаб в духовці (3173)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (3215)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (3206)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (3087)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (3135)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (3079)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (3024)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (2975)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (3067)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (3031)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (2908)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
Бастурма
Тетяна Хвиль

08:53 11.05.2023

Бастурма

Смачне в'ялене м'ясо зі спеціями в домашніх умовах цілком можливе. Саме головне-вибір м’яса. В оригіналі береться яловичина, але мені не дуже подобається, тому я беру свинину, причому виключно внутрішнє філе. Пояснюю: воно має менше соків, ніжніше та швидше готується.

На 1кг м’яса потрібно 200гр.солі.

Миємо м’ясо, витираємо паперовими рушничками, дуже ретельно натираємо сіллю. Складаємо м’ясо в лоточок, закриваємо кришкою і ставимо в холодильник під нахилом. Це робиться для того, щоб м’ясні соки, які виділяються під дією солі, стікали та не заважали м’ясу солитися. Кожен день цей сік зливаємо. Так це робимо, поки м’ясний не перестане виділятися. Для свинячої філейки це процес займає 2-3 дні, для яловичини десь до тижня.

Далі за допомогою шила продіваємо крізь м’ясо кухонний шпагат, зав’язуємо його так, щоб м’ясо можна було підвісити.

Вішаємо у сухому, прохолодному місці на 5-10 днів. Це нову ж такі залежить від виду м’яса, такі філейки, як беру я в’яляться днів за чотири. А вішаю я на карнізі, там вони нікому не заважають. Головним критерієм готовності має бути, те, що на дотик м’ясо буде тверде, як підошва. Не лякайтеся, так треба.

А ось тепер головне – робимо чаман. Для нього беремо 50гр.пажитника (на 1 кг м’яса), мелемо на кавомолці, розводимо теплою водою, води знадобиться десь два стакани. Залишаємо на ніч в холодильнику. Зранку зливаємо воду, яку не ввібрала в себе приправа. Так ми позбулися гіркоти. У нас залишиться жовта, клейка маса. До неї додаємо 1ст.л.солодкої паприки, 0,5ч.л.гострого червоного перцю, 1ч.л.чорного меленого перцю, 0,5ч.л.солі, 4-5 зубочків часнику, 1ст.л.борошна пшеничного. Все перемішуємо.

Натираємо пряною сумішшю м’ясо, і залишаємо в холодильнику на 5-10 днів. Кожен день шматки перевертаємо на іншу сторону. За це час м’ясо відійде, не буде таким твердим, набереться смаку всіх спецій. Потім знову підвішуємо його ще на 5-10 днів. Чаман засохне і утвориться знаменита корочка бастурми.

Тепер залишиться тільки нарізати дуже тоненькими смужками. Ароматна, пряна, дуже насичена різними смаками. Відірватися просто неможливо.

Тетяна Хвиль


Переглядів: 1196


Додайте коментар:

защитный код

Віталій Пєхотін: «В перший день війни я встановив український прапор на мерії американського міста Федерал Уей…»Віталій Пєхотін: «В перший день війни я встановив український прапор на мерії американського міста Федерал Уей…» (45)
За останні роки ми звикли до слова волонтер. При цьому далеко не завжди замислюємося над значенням цього...
Кличко заявив про наростання тоталітарних тенденцій в УкраїніКличко заявив про наростання тоталітарних тенденцій в Україні (45)
В Україні наростають тоталітарні тенденції, а правоохоронна система використовується для придушення інакодумства. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко у своєму...
У РІВНОМУ НЕЗАБАРОМ РОЗПОЧНУТЬ ВСТАНОВЛЕННЯ 100 НАЗЕМНИХ ПОЖЕЖНИХ ГІДРАНТІВУ РІВНОМУ НЕЗАБАРОМ РОЗПОЧНУТЬ ВСТАНОВЛЕННЯ 100 НАЗЕМНИХ ПОЖЕЖНИХ ГІДРАНТІВ (46)
У Рівному триває реалізація масштабного транскордонного проєкту «Вогнестійкі та водонепроникні. Співпраця служб цивільного захисту Любліна та Рівного», що передбачає встановлення 100 сучасних...
СБУ запобігла теракту в Рівному: затримано російського агента, який готував підрив військовослужбовців Сил оборони у службовому автоСБУ запобігла теракту в Рівному: затримано російського агента, який готував підрив військовослужбовців Сил оборони у службовому авто (47)
Служба безпеки зірвала нову спробу російських спецслужб здійснити теракт в Україні. За результатами спецоперації у Рівному затримано російського агента, який мав закласти саморобний вибуховий...
СБУ затримала агента рф, який намагався підірвати багатоповерхівку у РівномуСБУ затримала агента рф, який намагався підірвати багатоповерхівку у Рівному (45)
Служба безпеки запобігла ще одному теракту в Україні. За результатами дій на випередження СБУ затримала агента рф, який готував вибух у багатоквартирному будинку у...
На Рівненщині пройшли масштабні навчання для майбутніх рятувальниківНа Рівненщині пройшли масштабні навчання для майбутніх рятувальників (51)
З 11 по 13 липня на Рівненщині відбулися навчальні збори для курсантів Львівського державного університету безпеки...
В Рівненській обласній лікарні запрацює центр кардіохірургіїВ Рівненській обласній лікарні запрацює центр кардіохірургії (54)
Такий структурний підрозділ з’явиться замість Обласного центру кардіоторакальної хірургії....
На Володимиреччині автомобіль врізався у дерево: травмований пасажир помер у лікарніНа Володимиреччині автомобіль врізався у дерево: травмований пасажир помер у лікарні (51)
Вісім днів медики боролися за життя 21-річного жителя села Зелене, втім врятувати його не вдалося: сьогодні, 14 липня, близько шостої ранку молодик...

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.