Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (24249)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (3824)

Ванільне морозиво з пармезаном (3382)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (3369)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (3192)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (3171)

Закуска із запечених баклажанів (3134)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (3119)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (3103)

Баклажан-кебаб в духовці (3000)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (3037)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (3021)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (2911)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (2958)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (2894)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (2812)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (2836)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (2893)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (2855)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (2733)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
Бастурма
Тетяна Хвиль

08:53 11.05.2023

Бастурма

Смачне в'ялене м'ясо зі спеціями в домашніх умовах цілком можливе. Саме головне-вибір м’яса. В оригіналі береться яловичина, але мені не дуже подобається, тому я беру свинину, причому виключно внутрішнє філе. Пояснюю: воно має менше соків, ніжніше та швидше готується.

На 1кг м’яса потрібно 200гр.солі.

Миємо м’ясо, витираємо паперовими рушничками, дуже ретельно натираємо сіллю. Складаємо м’ясо в лоточок, закриваємо кришкою і ставимо в холодильник під нахилом. Це робиться для того, щоб м’ясні соки, які виділяються під дією солі, стікали та не заважали м’ясу солитися. Кожен день цей сік зливаємо. Так це робимо, поки м’ясний не перестане виділятися. Для свинячої філейки це процес займає 2-3 дні, для яловичини десь до тижня.

Далі за допомогою шила продіваємо крізь м’ясо кухонний шпагат, зав’язуємо його так, щоб м’ясо можна було підвісити.

Вішаємо у сухому, прохолодному місці на 5-10 днів. Це нову ж такі залежить від виду м’яса, такі філейки, як беру я в’яляться днів за чотири. А вішаю я на карнізі, там вони нікому не заважають. Головним критерієм готовності має бути, те, що на дотик м’ясо буде тверде, як підошва. Не лякайтеся, так треба.

А ось тепер головне – робимо чаман. Для нього беремо 50гр.пажитника (на 1 кг м’яса), мелемо на кавомолці, розводимо теплою водою, води знадобиться десь два стакани. Залишаємо на ніч в холодильнику. Зранку зливаємо воду, яку не ввібрала в себе приправа. Так ми позбулися гіркоти. У нас залишиться жовта, клейка маса. До неї додаємо 1ст.л.солодкої паприки, 0,5ч.л.гострого червоного перцю, 1ч.л.чорного меленого перцю, 0,5ч.л.солі, 4-5 зубочків часнику, 1ст.л.борошна пшеничного. Все перемішуємо.

Натираємо пряною сумішшю м’ясо, і залишаємо в холодильнику на 5-10 днів. Кожен день шматки перевертаємо на іншу сторону. За це час м’ясо відійде, не буде таким твердим, набереться смаку всіх спецій. Потім знову підвішуємо його ще на 5-10 днів. Чаман засохне і утвориться знаменита корочка бастурми.

Тепер залишиться тільки нарізати дуже тоненькими смужками. Ароматна, пряна, дуже насичена різними смаками. Відірватися просто неможливо.

Тетяна Хвиль


Переглядів: 1106


Додайте коментар:

защитный код

Підтримка Сил оборони України у пріоритеті Рівненської громадиПідтримка Сил оборони України у пріоритеті Рівненської громади (28)
Наша громада й надалі активно підтримує наших захисників, адже для ефективного виконання бойових завдань їм необхідне сучасне технічне...
На Сарненщині внаслідок ДТП тяжко травмувалися двоє осібНа Сарненщині внаслідок ДТП тяжко травмувалися двоє осіб (36)
Автопригода сталася сьогодні, 5 червня, близько 5-ї ранку на трасі «Київ – Ковель – Ягодин» поблизу села...
Вогнеборцями було врятовано двох людей під час ліквідації пожежі в РівномуВогнеборцями було врятовано двох людей під час ліквідації пожежі в Рівному (34)
Сьогодні о 7:32 до рятувальників на лінію "101" надійшло повідомлення про пожежу у місті Рівне по вулиці В. Магеля. На місце події було направлено чергові відділення рівненських...
На Рівненщині СБУ та ДБР викрили організовану злочинну групу: серед підозрюваних – працівник слідчого ізолятораНа Рівненщині СБУ та ДБР викрили організовану злочинну групу: серед підозрюваних – працівник слідчого ізолятора (44)
Служба безпеки та ДБР викрили учасників організованої злочинної групи, які постачали засудженим наркотичні та психотропні...
Кальмари по-португальськиКальмари по-португальськи (45)
...
«Це відзнака всього народу України», – Кличко у Франкфурті отримав престижну премію за права людини«Це відзнака всього народу України», – Кличко у Франкфурті отримав престижну премію за права людини (46)
Німецький фонд «Центр проти вигнань» нагородив цього року премією за права людини імені Франца Верфеля мера української столиці Віталія...
У Рівному за матеріалами СБУ заочно засуджено двох зрадників з ЛуганщиниУ Рівному за матеріалами СБУ заочно засуджено двох зрадників з Луганщини (48)
Управління СБУ в Рівненській області зібрало беззаперечні докази вини ще двох зрадників, які добровільно почали працювати на ворога на території Луганської області після початку повномасштабного...
Гарантії щодо праці неповнолітніхГарантії щодо праці неповнолітніх (54)
Для кожної молодої людини цілком природно прагнути самостійності і незалежності....

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.