Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (23840)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (3629)

Ванільне морозиво з пармезаном (3184)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (3193)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (3002)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (2994)

Закуска із запечених баклажанів (2937)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (2932)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (2925)

Баклажан-кебаб в духовці (2809)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (2844)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (2843)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (2744)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (2780)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (2715)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (2732)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (2635)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (2631)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (2678)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (2554)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
Бастурма
Тетяна Хвиль

08:53 11.05.2023

Бастурма

Смачне в'ялене м'ясо зі спеціями в домашніх умовах цілком можливе. Саме головне-вибір м’яса. В оригіналі береться яловичина, але мені не дуже подобається, тому я беру свинину, причому виключно внутрішнє філе. Пояснюю: воно має менше соків, ніжніше та швидше готується.

На 1кг м’яса потрібно 200гр.солі.

Миємо м’ясо, витираємо паперовими рушничками, дуже ретельно натираємо сіллю. Складаємо м’ясо в лоточок, закриваємо кришкою і ставимо в холодильник під нахилом. Це робиться для того, щоб м’ясні соки, які виділяються під дією солі, стікали та не заважали м’ясу солитися. Кожен день цей сік зливаємо. Так це робимо, поки м’ясний не перестане виділятися. Для свинячої філейки це процес займає 2-3 дні, для яловичини десь до тижня.

Далі за допомогою шила продіваємо крізь м’ясо кухонний шпагат, зав’язуємо його так, щоб м’ясо можна було підвісити.

Вішаємо у сухому, прохолодному місці на 5-10 днів. Це нову ж такі залежить від виду м’яса, такі філейки, як беру я в’яляться днів за чотири. А вішаю я на карнізі, там вони нікому не заважають. Головним критерієм готовності має бути, те, що на дотик м’ясо буде тверде, як підошва. Не лякайтеся, так треба.

А ось тепер головне – робимо чаман. Для нього беремо 50гр.пажитника (на 1 кг м’яса), мелемо на кавомолці, розводимо теплою водою, води знадобиться десь два стакани. Залишаємо на ніч в холодильнику. Зранку зливаємо воду, яку не ввібрала в себе приправа. Так ми позбулися гіркоти. У нас залишиться жовта, клейка маса. До неї додаємо 1ст.л.солодкої паприки, 0,5ч.л.гострого червоного перцю, 1ч.л.чорного меленого перцю, 0,5ч.л.солі, 4-5 зубочків часнику, 1ст.л.борошна пшеничного. Все перемішуємо.

Натираємо пряною сумішшю м’ясо, і залишаємо в холодильнику на 5-10 днів. Кожен день шматки перевертаємо на іншу сторону. За це час м’ясо відійде, не буде таким твердим, набереться смаку всіх спецій. Потім знову підвішуємо його ще на 5-10 днів. Чаман засохне і утвориться знаменита корочка бастурми.

Тепер залишиться тільки нарізати дуже тоненькими смужками. Ароматна, пряна, дуже насичена різними смаками. Відірватися просто неможливо.

Тетяна Хвиль


Переглядів: 997


Додайте коментар:

защитный код

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє неповнолітніхУ Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє неповнолітніх (39)
До поліції сьогодні, 18 квітня, близько 07:30 повідомив 37-річний чоловік, що у кюветі поблизу села Яринівка він виявив пошкоджений мотоцикл та двох парубків без...
Олександр Коваль зібрав нараду щодо неналежного ставлення до військовослужбовців у медзакладах РівненщиниОлександр Коваль зібрав нараду щодо неналежного ставлення до військовослужбовців у медзакладах Рівненщини (47)
Начальник Рівненської ОВА Олександр Коваль провів нараду із керівниками медзакладів області, під час якої наголосив на неприпустимості неналежного ставлення до військовослужбовців у сфері охорони...
У Рівненському районі внаслідок ДТП травмувався мотоциклістУ Рівненському районі внаслідок ДТП травмувався мотоцикліст (31)
Автопригода стала вчора, 17 квітня, близько 15 години на проспекті Незалежності в місті Острог...
Інфраструктура, сервіси та  транспорт: Рівненщина створює безбар’єрний простірІнфраструктура, сервіси та транспорт: Рівненщина створює безбар’єрний простір (47)
Триває реалізація заходів, спрямованих на створення безбар’єрного середовища для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення. Ці кроки є частиною Національної стратегії зі створення...
Кличко обговорив з представниками дипмісій 38 держав подальшу допомогу Україні та реалізацію міжнародних проєктівКличко обговорив з представниками дипмісій 38 держав подальшу допомогу Україні та реалізацію міжнародних проєктів (49)
Мер Києва Віталій Кличко провів зустріч з представниками дипломатичних місій 38 країн світу...
У Костополі мотоцикліст наїхав на 6-річну дитинуУ Костополі мотоцикліст наїхав на 6-річну дитину (55)
20-річний керманич неодноразово притягувався до адмінвідповідальності за порушення ПДР, зокрема, й за водіння напідпитку, за що суд позбавив чоловіка права керувати транспортними...
Компресійні рукави безкоштовно можна отримати в Рівненському обласному протипухлинному центріКомпресійні рукави безкоштовно можна отримати в Рівненському обласному протипухлинному центрі (55)
Вони призначені для щоденного використання, щоб уникнути набряку верхніх кінцівок різного походження...
Шоколадні яйця "ПШоколадні яйця "П'яна вишня" (55)
...

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.