Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа -

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (16982)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (2107)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (2059)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (1761)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (1754)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (1743)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (1735)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (1716)

Ванільне морозиво з пармезаном (1682)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (1690)

Закуска із запечених баклажанів (1672)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (1663)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (1616)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (1617)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (1635)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (1623)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (1532)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (1523)

Баклажан-кебаб в духовці (1505)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (1497)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
У школах Рівного встановлять сучасну систему відеоспостереження та охоронну сигналізацію
09:10 05.05.2023

У школах Рівного встановлять сучасну систему відеоспостереження та охоронну сигналізацію

В рамках пілотного проєкту такі системи найперше були встановлені у двох рівненських школах НВК №12 та гімназії №16. Впровадження такої системи дозволить з посту чергового повністю контролювати всі процеси, що відбуваються всередині і на подвір'ї школи та в разі потреби оперативно викликати поліцію чи службу охорони

Секретар Рівнеради Віктор Шакирзян спільно з депутатами та представниками управління освіти сьогодні особисто перевірили, як працює система.

“Ми сьогодні були в НВК №12 подивились, як працює система відеоспостереження. Така система вже активована у гімназії №16. В перспективі система може бути доповнена датчиками задимлення приміщень, що також важливо з точки зору безпеки дітей і персоналу закладу. І, що теж досить важливо, впровадження такої системи безпеки не вимагатиме значних витрат з міського бюджету. Подібні безпекові системи вже успішно працюють у багатьох містах України, зокрема у Львові. Тож хочемо використати цей передовий досвід і у Рівному. Основне завдання - щоб усі школи міста Рівного були обладнані відповідними засобами для відеоспостереження”, - зазначив Віктор Шакирзян.

Варто зазначити, що усе необхідне обладнання пропонує безкоштовно для міста встановити Львівська компанія “Ефорт”, що спеціалізується на системах безпеки у навчальних закладах. Натомість, місто сплачуватиме невелику щомісячну плату по плату за обслуговування обладнання. Начальник управління освіти Рівного Богдан Турович каже, дане підприємство - це одна з можливостей для управління освіти, не залучаючи бюджетні кошти зробити безпечне освітнє середовище у Рівненських закладах освіти.

“На сьогодні все обладнання встановлено за кошти Львівської охоронної фірми. Відповідно, ми тільки укладаємо з ними договір на надання послуг по охороні. Це комплексний захід, який дає можливість мати оглядовість повністю, як у приміщенні, так і по території школи. Таким чином, ми можемо бути спокійнішими за наших дітей. Окрім того, є тривожна кнопка і відповідальний працівник у випадку якоїсь нестандартної ситуації може швидко та оперативно викликати групу. Управління освіти в даному випадку координує роботу закладів освіти, безпосередньо, з організацією, яка надає такі послуги. Це перші наші заклади, подивимось як працює і визначимо в майбутньому наш формат співпраці в подальшому. Обрали саме ці заклади, оскільки в місті найбільша школа це НВК №12, територія, якої не закрита, а 16 школа, в свою чергу, знаходиться на окраїні в приватному секторі”, - зазначив начальник управління освіти Богдан Турович.

Ознайомилася з роботою системи відеоспостереження на своєму окрузі у гімназії№16 і депутатка Рівненської міської ради Світлана Марчук.

“Я вважаю, що це дуже хороша ініціатива. Адже безпека дітей - понад усе. Зокрема, роботою системи, як керівництво школи, так і батьківська громада задоволені. На моє переконання, важливо облаштувати заходами безпеки усі навчальні заклади міста. Маємо розуміти, що одночасно спостерігати за всіма учнями навчального закладу без використання технічних засобів - неможливо. Важливо контролювати, хто входить і виходить з будівлі, але також важливо стежити і за територією навколо школи. Адже це дасть можливість запобігти виникненню надзвичайних ситуацій у навчальному закладі”, - зазначила Світлана Марчук.

Встановлену у Рівненських школах систему відеоспостереження ще тестуватимуть якийсь час, а далі якщо буде згода на це депутатського корпусу, почнуть поступово облаштовувати і інші навчальні заклади міста. Проект не вимагатиме виділення значних коштів з міського бюджету, адже обладнання надаватиметься місту безкоштовно, натомість йдеться про невелику щомісячну плату за те, щоб система працювала надійно і без збоїв.

За повідомленням пресслужби

У школах Рівного встановлять сучасну систему відеоспостереження та охоронну сигналізацію

У школах Рівного встановлять сучасну систему відеоспостереження та охоронну сигналізацію


Переглядів: 308


Додайте коментар:

защитный код

Бамбл-ТірамісуБамбл-Тірамісу (26)
...
На Сарненщині внаслідок пожежі у приватному житловому будинку постраждало двоє дітейНа Сарненщині внаслідок пожежі у приватному житловому будинку постраждало двоє дітей (26)
Вчора, об 11:45 до рятувальників надійшло повідомлення про пожежу в приватному господарстві села Грушівка Сарненського...
У трьох закладах Рівненщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфарктіУ трьох закладах Рівненщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті (29)
Медична допомога при інфаркті міокарда є одним з пріоритетних напрямків Програми медичних гарантій...
У Рівному провели семінар "Психологічна підтримка дітей під час війни"У Рівному провели семінар "Психологічна підтримка дітей під час війни" (32)
За ініціативи cекретаря Рівнеради Віктора Шакирзяна, сьогодні у Рівному відбувся семінар, покликаний посилити психологічну допомогу дітям, чиї рідні зараз перебувають в лавах ЗСУ, потрапили у полон,...
У Вараському районі загинув мотоциклістУ Вараському районі загинув мотоцикліст (23)
Автопригода сталася близько 23 години вчора, 14 квітня...
На Рівненщині визначатимуть якість початкової освітиНа Рівненщині визначатимуть якість початкової освіти (27)
Участь у дослідженні візьмуть 666 четвертокласників із 22 шкіл області. Фахівці визначатимуть читацьку, математичну та природничо-наукову компетентності випускників початкової школи. Про це повідомив...
ДТП на Дубенщині: травмувався пішохідДТП на Дубенщині: травмувався пішохід (25)
Автопригода на трасі «Київ-Чоп» між населеними пунктами Крилів та Молодаво сталася о 23:15 вчора, 14 квітня...
"Нові комфортабельні пасажирські автобуси вже скоро вийдуть на маршрути Рівного", - Василь Сливка"Нові комфортабельні пасажирські автобуси вже скоро вийдуть на маршрути Рівного", - Василь Сливка (39)
Всі необхідні юридичні процедури, а також всі регламенти технічного їх обслуговування на фінальній стадії...

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа -   ПіКа - (С) 2013-2023    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.