Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (17110)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (2134)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (2077)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (1785)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (1777)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (1770)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (1754)

Ванільне морозиво з пармезаном (1708)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (1734)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (1707)

Закуска із запечених баклажанів (1695)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (1681)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (1635)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (1634)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (1657)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (1641)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (1552)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (1544)

Баклажан-кебаб в духовці (1533)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (1518)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
#Корисні поради
14:48 02.12.2021

Коти: стригти чи не стригти

Чи варто стригти котів: що треба врахувати. Що треба робити, коли тварина не хоче стригтися?

Власники довгошерстих котів іноді замислюються над тим, щоб вкоротити шерсть свого улюбленця. Але виникає питання — чи можна стригти кішок, і чи не позначиться ця процедура негативно на здоров'ї тварини. Багато цікавої інформації про домашніх улюбленців можна знайти на сайті https://kotomaniya.com.ua. Звичайно, можна підстригти шерсть кішці, щоб позбавити тварину від жари, тим більше якщо літо стає все жаркіше, і дивитися на нещасного вихованця, що шукає собі відлюдний прохолодний куточок в квартирі, просто жалко.

Довіряйте стрижку кішки фахівцеві

Стрижку краще проводити в період линяння тварини, влітку, та і у будь-який інший час, якщо в квартирі або будинку приблизно стабільна температура — це стосується зимових місяців. Найголовніше — пам'ятати, що стригти кішку повинен тільки фахівець. Ще є декілька умов:

  • по-перше — це не собака, стояти по команді не буде;
  • по-друге, шкіра котів набагато ніжніша за шкіру собаки і людини, тому дуже легко можна порізати;
  • по-третє — для стрижки потрібна спеціальна машинка, а також досвід, вправність, вміння ладнати з тваринами — усе це повинен мати котячий перукар. Фахівці найчастіше працюють у ветклініках. Там вони стрижуть шерсть, кігті, чистять вуха і т. д.

Якщо кішка не хоче стригтися

Бувають випадки, коли просто необхідно підстригти тварину, але вона не дається в руки, навіть незважаючи на застосування спеціальних комірців (щоб не укусила кішка) і захисних пов'язок на кінці лап (від порізів кігтями). В цьому випадку, можна вдатися до анестезії. Але це не рекомендується робити часто, оскільки дія таких препаратів дуже негативно впливає на кішку. Якщо ж є можливість запросити фахівця додому, то тварина спокійніше перенесе цю процедуру.

Можна заздалегідь підготувати кішку до стрижки: ненадовго включати поряд з нею фен, щоб звикала до дзижчання, який схожий із звуком стригучої машинки. А після стрижки обов'язкове купання — відстрижені волоски викликають такий же дискомфорт, як і у людини. Кішка із зачіскою — це красиво. Якщо тварину не позбавляти колтунів — згустків шерсті, то вони самі не пропадуть, а тільки збільшаться і приноситимуть дискомфорт вихованцеві, натягуючи шкіру.

Для супротивників стрижки котів існують спеціальні гребінці, якими чешуть кішок, але, напевно, мало хто не погодиться, що жодна кішка, якою б терплячою вона не була, не переносить цього страхітливого вичісування. Ну тільки заради хазяїна. А для людей, що вибрали комфорт і собі, і тварині, фахівці у ветклініці навіть пропонують вибрати зачіску: залишити тільки гриву або і чобітки на лапках, стригти "налисо" або трохи залишати шерсті і т. д. Тому, вирішувати тільки хазяям — чи можна стригти свою кішку, або не піддавати її цьому стресу. Хоча деякі кішки після двох-трьох стрижок цю процедуру переживають спокійно, знаючи, що у кінці їх чекає полегшення від жари.

Багато цікавої інформації щодо догляду за кішками пропонує сайт kotomaniya.com.ua. Тут можна знайти відповіді на багато питань, щоб спілкування з тваринами було комфортним та приносило задоволення людині та домашньому улюбленцю.

Переглядів: 4680

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.