Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа -

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (16736)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (2045)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (2025)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (1714)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (1708)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (1695)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (1696)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (1670)

Ванільне морозиво з пармезаном (1635)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (1657)

Закуска із запечених баклажанів (1625)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (1624)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (1584)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (1578)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (1598)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (1591)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (1496)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (1473)

Баклажан-кебаб в духовці (1468)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (1456)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
#Корисні поради
Як вибрати матрац - 9 критеріїв і ціна
10:39 13.05.2021

Як вибрати матрац - 9 критеріїв і ціна

Облаштовуючи спальню для дорослих, вибираємо якісну двоспальне ліжко. Оцінюємо матеріали, тип підстави, розміри спального місця, купуємо матрац. Замовлену модель встановлюємо в кімнаті. Після першої ночі на новому місці розуміємо, що єдиний плюс меблів в тому, що вона непогано вписується в інтер'єр. Чому? Причина в тому, що двоспальне ліжко підібрана за мінімальним набором критеріїв.

Кращий матрац - той, який підійшов Вам за всі критеріями. З огляду на те, що матрац - покупка довгострокова і дорога, а спати на ньому ви будете щоночі, до вибору того самого єдиного треба підійти відповідально.

Щоб ви підібрали найзручніший і правильний матрац для себе, розповідаємо 9 критеріїв порівняння: 4 базових і 5 уточнюючих, додаткових. А якщо будуть питання - пишіть в коментарі.

1. Порівнюємо матраци по жорсткості

Вибір жорсткості-базовий параметр, На який варто звернути увагу при покупці матраца. До речі, саме це питання буде першим, який задасть вам консультант в магазині.

< em> жорсткість-індивідуальна характеристика матраца, яка присвоюється на виробництві кожної моделі за шкалою від 1 до 5. Де 1-мінімальна жорсткість (матрац буде дуже м'який), а 5 - максимальна жорсткість.

Тут все просто, виходимо з ваших особистих відчуттів і загальних правил за віком і вагою. Хочете більш жорсткий матрац-вибирайте з усіх моделей найбільш жорсткий. Шукаєте комфорт і м'якість - тоді вибирайте матрац з жорсткістю нижче середнього.

2. Порівнюємо матраци по "відтінкам" жорсткості

Так, жорсткість ви вже вибрали, але зверніть увагу, що навіть при однаковій жорсткості матраца, зазначеної в характеристиках, ваші особисті відчуття можуть істотно відрізнятися. Це нормально, адже жорсткість-суб'єктивний параметр. Саме тому важливо в магазині лежати на матраці.

3. Порівнюємо матраци по навантаженню на спальне місце

Отже, ви зрозуміли, що по комфорту на матраці вам добре, тепер треба зрозуміти, що і матрацу ви підходите. Це визначити допоможе показник навантаження на спальне місце. Іншими словами, дивіться, щоб ваша вага потрапляв в допустимий інтервал. Звичайно, якщо ви вибираєте між моделями розрахованими на 80 і 140 кг, а самі важите 75, то краще вибрати матрац з навантаженням на 140 кг.

4. Порівнюємо матраци по різниці в навантаженні на спальне місце

Особливо цей параметр порівняння важливо враховувати парам з великою різницею у вазі. Звичайно, при інших рівних віддати перевагу краще або безпружинним матраців, або матраців на незалежному пружинному блоці.

Якщо вибираєте між залежним і незалежним пружинним блоком, віддавайте перевагу незалежному. Якщо порівнюєте безпружинний і незалежний, також при інших рівних, зупиніть вибір на матраці з незалежним пружинним блоком.

якщо перші 4 критерії можна назвати базовими, то далі поговоримо про «розширених налаштуваннях», які допоможуть зробити вибір ще більш точним.

5. Порівнюємо матраци за складом матеріалів

Схожі за характеристиками жорсткості і навантаження на спальне місце матраци можуть відрізнятися за складом. Різний склад-різні характеристики матеріалів. Тут можна вибирати по ряду критеріїв: міцність, довговічність, натуральність і т.д. найближчим часом ми приготуємо статтю на цю тему і тут з'явиться посилання. Поки можна орієнтуватися на опис матеріалів в картці товару.

6. Порівнюємо матраци по чохлу

Чохол в матраці за зовнішнім виглядом і на дотик може істотно відрізнятися. В інтернет-магазині помацати, звичайно, немає можливості. Але ми зробили дуже докладний опис матеріалів в картці товару.

Також зверніть увагу, що є матеріали просто комфортні і приємні, а є технологічні, які забезпечать терморегуляцію під час сну. При інших рівних радимо зупинитися на останніх.

7. Порівнюємо матраци по пружинному блоку

Вибираєте з моделей на незалежному пружинному блоці-зверніть увагу не пружини. Звичайно, будь-який матрац цього виду орієнтований на кращу, в порівнянні з безпружинними моделями і моделями з залежним пружинним блоком, анатомічну підтримку. Але є відмінності.

  • Зональність. Сподобалися дві моделі, але в одній з них зональний пружинний блок - вибирайте саме цю модель. Плюс в тому, що для кожної зони використовуються пружини різної пружності. Отже, підтримка у зонального матраца краще, приле

  • ганіе більш точне, навантаження рівномірніше розподілена.

  • Вид пружинного блоку. Так, Незалежний пружинний блок буває декількох видів, в залежності від того, які пружини в нього входять по діаметру. Краще вибрати матрац, де більше пружин на спальне місце. Він більш точно повторює контури тіла, робить підтримку більш анатомічною.

При інших рівних показниках краще віддати перевагу незалежному і зональному пружинному блоку.

8. Порівнюємо матраци по висоті

Якщо за розміром матраци порівнювати немає сенсу, тому що тут тільки один варіант вірний - матрац повинен відповідати розміру ліжка. То ось по висоті порівняти можна.

Зверніть увагу, що якщо у вас порівнювані матраци відрізняються за складом, наприклад, пружинний блок і безпружинний, то тут краще порівнювати, орієнтуючись на інші параметри, залишивши висоту матраца на «десерт». Якщо моделі однакового складу, то порівнювати висоту можна без оглядки на інші критерії.

9. Порівнюємо матраци за ціною

Ну і вже у фіналі рекомендуємо оцінити вибрані моделі саме за вартістю. Чому в фіналі? Тому що матрац - така покупка, яку ви будете використовувати щодня (вірніше щоночі) протягом декількох років. В першу чергу вам повинно бути зручно на ньому спати, в другу чергу він повинен підходити вам по вазі і характеристикам. Тільки після цього варто зробити вибір за ціною - матрац двоспальний ціна.

Переглядів: 3575

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа -   ПіКа - (С) 2013-2023    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.