Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (17018)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (2112)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (2062)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (1766)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (1761)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (1748)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (1736)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (1719)

Ванільне морозиво з пармезаном (1686)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (1692)

Закуска із запечених баклажанів (1673)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (1666)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (1618)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (1618)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (1638)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (1625)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (1536)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (1526)

Баклажан-кебаб в духовці (1511)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (1498)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
#Корисні поради
Дизайн кухні під сходами
09:49 07.04.2021

Дизайн кухні під сходами

Сходи на кухні давно стала звичайною плануванням для невеликих дачних будиночків. Багато любителів незвичайних інтер'єрів також використовують конструкцію для оформлення кухні. Навіть в квартирах, які мають кілька рівнів, використовується такий елемент інтер'єру.

Установка сходів на кухні стає досить зручним способом грамотно розподілити простір. А місце під сходами можна використовувати під розміщення плити, кухонних стільниць і шаф - https://stim.kiev.ua/shkafy/shkaf-pod-lestnicu/. Дана задумка має безліч переваг, одним з яких є створення затишної атмосфери. Але також варто розуміти, що при розміщенні кухні під сходами можуть виникнути труднощі.

Особливості відкритих сходів в кухні

Кухня зі сходами на другий поверх безумовно є прекрасним рішенням. Коли потрібно кожен метр невеликого приміщення використовувати з користю. Дизайнери в таких випадках радять встановлювати сходи без огорожі. Це дозволяє зробити конструкцію максимально вузькою, що заощадить простір. Також варто правильно використовувати місце під сходами і навколо неї.

Раціональний розподіл простору допомагає зробити приміщення багатофункціональним, але не завжди. Іноді кухня здатна вмістити тільки місце для готування, але не обідній стіл і стільці, що дуже незручно.

Як розмістити кухню під сходами

Розмістити кухню під сходовим маршем непросто. Варто врахувати розмір простору, параметри і кількість меблів, яка буде знаходитися в цьому місці. Тому слід зробити наступні для правильної установки кухні під сходами:

  • Зіставити форму кухні і можливості подлестнечной площі. Наповнення кухні буде залежати від можливості простору під маршем. Можливо поміститься тільки робоче місце, а обідній стіл доведеться розмістити в іншому місці. Чи можливо розмістити високий холодильник, винний шафа або духову шафу? Для цього проводяться виміри і складається приблизний план.
  • Яку форму має сходи? Це також впливає на місткість кухні. Якщо це г-подібні сходи, то місце може вистачити, щоб повністю облаштувати місце для приготування їжі.
  • Можливість проведення газу і води. Будь-яка кухня вимагає установки плити та мийки, тому важливо врахувати можливість проведення необхідних комунікацій. Також буде потрібно вентиляція або витяжка.
  • Дизайн-сходи і кухня повинні бути виконані в одному стилі. Тому установку сходів на кухні краще планувати заздалегідь з урахуванням цього нюансу. Або ж потім підбирати меблі на кухні під стиль конструкції.

Початкове планування і правильні виміри дозволять уникнути помилок і зайвого клопоту в розміщенні фурнітури під сходовим маршем.

Переваги та недоліки кухні під сходами

Якщо враховані всі вимоги до планування, то не повинно виникнути ніяких проблем. Сходи на кухні на другий поверх з правильним дизайном має досить багато переваг:

  • Економія простору: вітальні, коридору.
  • Незвичайний інтер'єр-таке планування наважується влаштувати не кожен, тому можна вважати це унікальним дизайном. При оформленні ступенів сходів можна створити оригінальний предмет інтер'єру.
  • Компактність розміщення меблевої фурнітури. Всі шафки і техніка, розміщені під сходами, також дозволяють звільнити місце під обідній стіл або барну стійку.
  • Якщо сходи на просторій кухні розташована, то замість розміщення меблів можна організувати місце зберігання речей.

Але варто пам'ятати і про мінуси такого планування. Це досить складно влаштувати, так як не кожен може встановити мийку під сходами, або велике робоче місце під сходовим маршем. Вентиляція або витяжка повинні бути більш потужними. Також може виявитися і незручним саме розміщення кухні. Деяким потрібен простір, щоб творити кулінарні шедеври.

Основні стилі дизайну кухні під сходами

Правильно розмістити кухню під сходами з усім функціоналом може допомогти стильовий напрямок сходів або приміщення. Щоб вибрати конкретний дизайн кухні, треба врахувати наступне:

  • розмір кімнати;
  • вимоги до функціональності;
  • наявність тих чи інших зон. Наприклад, це може бути кухня-їдальня, кухня-вітальня;
  • особисті переваги господарів;
  • загальна стилістика дачного будиночка.

Розглянемо деякі поширені стилі кухонь під сходами:

У класичному стилі-в цьому випадку треба великий простір, де буде і робоча зона і обденная. Найчастіше це з'єднання кухні з вітальнею. Особливістю класичного стилю є переважання деревини в меблях. Кольори повинні бути спокійними і непомітними. Це можуть бути коричневі, молочні, кремові відтінки.

У стилі прованс підходить для маленьких дачних будиночків. Цей стиль дозволяє розмістити шафки і техніку під сходами, а простір, що залишився під обідній невеликий стіл. Світлі дерев'яні меблі з легким квітковим орнаментом створить милий і затишний вигляд. Можна використовувати для доповнення штори яскравих, але при цьому спокійних відтінків.

У сучасному стилі - для любителів мінімалізму. Така кухня може обійтися і без обіднього столу, все буде влаштовано максимально компактно. Можуть використовуватися як дерево, так і метал в установці сходів або кухонних меблів. Хромовані і прості елементи сходів найбільше будуть підкреслювати стиль інтер'єру. Для кухні буде використовуватися максимально функціональна модель і вбудована техніка, щоб компактно розміститися під ступенями. Аксесуарів практично немає, так як головною фішкою стилю якраз є їх відсутність.

stim.kiev.ua

Дизайн кухні під сходами

Переглядів: 4212

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.