Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (17368)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (2195)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (2122)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (1845)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (1834)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (1820)

Ванільне морозиво з пармезаном (1777)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (1804)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (1783)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (1756)

Закуска із запечених баклажанів (1752)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (1723)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (1681)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (1711)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (1677)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (1690)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (1600)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (1590)

Баклажан-кебаб в духовці (1593)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (1567)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
#Корисні поради
17:31 20.12.2020

Мангал з цегли своїми руками

Мангал на дачі - це до хорошого. До хорошого настрою і веселого пікніка на свіжому повітрі! Найкраще викласти цегляний мангал, так як це надійно, швидко, якісно і «на століття»

Мангал на дачі - це до хорошого. До хорошого настрою і веселого пікніка на свіжому повітрі! Адже так важливо іноді розслабитися і відпочити, покуштувати шашлику, приготованого тут же, на вогні. За ресторанним цінами таке задоволення дорого, але якщо спробувати приготувати все це самому, то вийде дуже навіть є і по-домашньому смачно. Що потрібно для шашлику - звичайно, мангал.

Є покупні, переносні мангали, можна навіть зробити тимчасову конструкцію з того що є під пуками. Але найкращим варіантом буде звести стаціонарний мангал у себе на дачі, і тоді не буде потреби шукати місце, щось купувати, придумувати. Але для початку слід визначитися з типом мангала і планом його споруди.

Найкраще викласти цегляний мангал, так як це надійно, швидко, якісно і «на століття». Масу креслень можна знайти в різних будівельних журналах та інтернеті. Конструкції мангалів на будь-який смак - від найпростіших і до найскладніших в кілька ярусів, різних по обробці і функціональності.

Мангал з цегли

Важливе завдання визначитися з місцем для мангала. Найкраще влаштувати стаціонарний цегляний мангал на рівному майданчику, бажано недалеко від будинку, щоб була можливість висвітлити майданчик для пікніка і не ходити далеко за водою або продуктами.

При будівництві мангала варто врахувати переважний напрямок вітру, щоб при готуванні дим не заважав ні вам, ні вашим сусідам. Розташований повинен бути мангал в такому місці, щоб він не заважав проведенню звичайних дачних справ і робіт в саду. Все це потрібно буде продумати заздалегідь. Будівництво мангала з цегли починається з розмітки місця.

Визначаємо контури майбутнього мангала. Виймаємо грунт на двадцять сантиметрів під влаштування фундаменту. Фундамент необхідний, щоб мангал стояв рівно, не потріскався і т. Д. Можна в якості наповнювача для розчину використовувати камені, щебінь, гравій, в загальному, що є. Слід розділити фундамент і кладку шаром гідроізоляції.

Починаємо класти цеглу

Краще використовувати для кладки червону пічну або вогнетривку цеглу таку цеглу можно замовити в інтернеті. Перше правило при роботі з цеглою - спочатку необхідно його облити водою. Кладемо як на звичайну стіну, зміщуючи наступний ряд на підлогу цегли. Необхідно передбачити місце для вугілля. У найпростішому варіанті це може бути вставляється піддон.

Кладка мангалу з цегли

Вище влаштовується ряд власників для установки сітки або решітки для м'яса. Зазвичай роблять це, вставляючи невеликі шматки арматури в ще свіжий розчин між швів цегли, але можна використовувати і куточки. Для регулювання спека грати можна опускати ближче до вугілля або навпаки відсувати її.

Іноді в кладці залишають щілини між цеглою, для додаткового припливу повітря. Залежно від того, яким буде мангал - відкритим чи закритим, можна обладнати його димоходом. Невелика дах дозволить провести пікнік і в похмурий день, не скасовуючи запланований відпочинок через дощ. Витяжка відводить дим під час готування, він йде не заважаючи ні вам, ні сусідам.

Вам також може бути цікаво: Дизайн сучасних камінів в інтер'єрі

Переглядів: 4420

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.