Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (17387)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (2200)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (2127)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (1852)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (1841)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (1826)

Ванільне морозиво з пармезаном (1784)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (1810)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (1789)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (1761)

Закуска із запечених баклажанів (1757)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (1728)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (1687)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (1717)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (1683)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (1695)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (1605)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (1594)

Баклажан-кебаб в духовці (1597)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (1573)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
#Бізнес
15:00 22.10.2019

Промислова швейна машинка: яку вибрати?

Промислова швейна машинка не може похвалитися тим набором операцій, яким наділені її побутові «колеги».

Нагадуємо, що придбати оверлок промисловий краще у фірмових магазинах.

Оснащення двигунами високої потужності дозволяє їй розвивати число оборотів до 5000 оборотів в хвилину, що гарантує швидкий старт, комфортабельність роботи і точність виробленого стібка.

Шкіряні речі - це класика моди, яка з часом не старіє. Вироби, виконані з натуральних матеріалів, можуть доповнити абсолютно будь-який образ, так як вони поєднують в собі не тільки практичність, але і досить презентабельний зовнішній вигляд. На жаль, такий матеріал, як шкіряне полотно, досить складно в обробці, тому дуже важливо знати, швейна машинка для шкіри - як вибрати її, а також інші допоміжні інструменти і пристосування. У цій статті ми розповімо вам, як правильно підібрати необхідний для роботи інвентар, щоб процес пошиття шкіряних виробів протікав швидко і якісно.

Особливості конструкції, на які слід звернути свою увагу

Стандартна побутова швейна модель розрахована виключно на роботу c тканиною, тому для обробки шкіряних вироби вона не годиться. Це пов'язано з такими факторами:

  * Через свою щільної структури, даний матеріал потрібно не проколювати, а прорізати. Тому зусилля електроприводу агрегату повинно бути більше, а лапка підніматися набагато вище, ніж в стандартних моделях.

Важливо! Для роботи з шкірою в обладнанні повинна використовуватися голка спеціальної форми, яка зможе якісно прорубати матеріал.

  * Довжина стібка повинна бути близько 6-8 міліметрів.

  * На моделях машинок, призначених для роботи з шкіряним полотном і іншими щільними матеріалами, використовуються спеціальні шестерні, які здатні витримувати високі навантаження.

Відповідно - якісний агрегат для пошиття виробів зі шкіри повинен володіти такими особливостями, як:

  * Міцні вузли з металу;

  * Потужний електропривод;

  * Можливість регулювання висоти і довжини стібка.

Важливо! Не забудьте про те, що, крім швейної машинки для шкіри, вам ще знадобляться:

  * Спеціальний ніж для розрізання матеріалу;

  * Клей для роботи з шкіряним полотном;

  * Міцні нитки.

Побутова модель для обробки шкіри

В основному більшість моделей машин призначені для пошиття виключно виробів з тканини. Що стосується натуральної шкіри, для її обробки слід купувати агрегати, які мають спеціальними властивостями. Тому побутові варіанти просто не годяться для цих цілей.

На сьогоднішній день на сучасному ринку швейного інвентарю представлені спеціальні побутові швейні машинки, які призначені безпосередньо для роботи зі шкірою. Дані пристосування мають функцію регулювання довжини стібка і ширини зигзага, а також можливість змінювати положення голки.

Важливо! Недоліком таких машин є їх габаритність і ваговитість - близько 15 кілограм, а також досить висока вартість.

Чи можна шити шкіру на ручний швейній машинці?

Швейну машину для обробки таких натуральних матеріалів, як шкіра, ви можете придбати в магазині. Найголовніше - це переконатися в тому, що обрана вами модель призначена для роботи з настільки складними матеріалами. В основному це зазначено в інструкції виробника разом з рекомендаціями, якими нитками або голками найкраще прошивати шкіряне полотно.

Важливо! Придатність швейної машинки для роботи з шкіряними виробами ви можете визначити візуально - по висоті підйому лапки, вагою агрегату, а також можливості регулювання довжини стібка.

На жаль, така модель в будь-якому випадку буде дорогою. Тому набагато дешевше і простіше пристосувати для пошиття даного матеріалу ручної варіант за типом "Зінгер" або "Подольск". Ці пристосування стануть відмінною заміною більш дорогим моделям для здійснення дрібного ремонту шкіряних виробів або рукоділля.

Важливо! Єдиний мінус полягає в тому, що для того, щоб робота просувалася простіше і швидше, вам доведеться йти на невеликі хитрості, такі як використання тефлонового лапки і нарізування смуг з паперу. Але результат вартий витрачених зусиль, так як ви з лишком заощадите на придбанні нової машинки.

  

Промислові швейні моделі для пошиття шкіри

У професійних майстерень для роботи з настільки щільним матеріалом використовують обладнання 22 і 1022 класу. На жаль, такі агрегати застосовувати в домашніх умовах недоцільно через їх габаритність і морального зносу.

Додаткові інструменти та пристосування

Крім того, щоб вибрати швейну машину для шкіри, дуже важливо до неї ще й правильно підібрати додаткові комплектуючі, від яких також залежить перебіг процесу пошиття і готовий результат. Для цих цілей намагайтеся вибирати лапки, які здатні полегшити просування матеріалу під час роботи, а також зменшити зміщення верхнього шару. Такі аксесуари дають можливість отримати абсолютно рівну строчку з однаковою довжиною стібка.

Важливо! Фахівці рекомендують для пошиття шкіри на швейній машинці використовувати тефлонові лапки, так як вони забезпечують вільне просування шкіряного полотна.

Те, що корисно знати

При виборі професійного агрегату для шиття і використання його в домашніх умовах, вам слід звернути свою увагу на такі моменти:

  * Обрана вами модель повинна мати функцію відключення транспортера і крокує лапку.

  * У базовій комплектаціі повинна бути спеціальна шпилястий форми голка.

   * Невисока швидкість строчки. Пов'язано це з тим, що щільні і жорсткі тканини повинні прошиваться зі швидкістю не більше 900 стібків в хвилину.

Переглядів: 4082

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.