Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (17269)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (2164)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (2097)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (1819)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (1800)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (1800)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (1780)

Ванільне морозиво з пармезаном (1744)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (1758)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (1733)

Закуска із запечених баклажанів (1725)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (1701)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (1658)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (1685)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (1657)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (1666)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (1573)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (1569)

Баклажан-кебаб в духовці (1562)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (1542)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
#Бізнес
Акумуляторна викрутка. Вибір інструмента для будинку
10:34 01.07.2019

Акумуляторна викрутка. Вибір інструмента для будинку

Зручна побутова варіація саморезоверта, акумуляторна викрутка, може стати незамінним помічником у будь-якій справі. Розглянемо, за якими параметрами варто вибирати інструмент для домашнього використання.

Як використовується акумуляторна викрутка

Недарма я відразу виділив, що викрутка буде вибиратися для будинку - хоча деякі виробники і демонструють бажання зробити свої акумуляторні викрутки частиною професійних наборів інструментів, стати частиною інструментарію професійних майстрів ці пристрої не можуть.

Лучше купить электроотвертку в Украине у надежного поставщика.

Основні сценарії використання даного інструменту повністю домашні:

Перший і основний - це додатковий інструмент. У шуруповерт - свердло, а викрутка дозволяє швидко загорнути шуруп без зміни оснащення. У викрутку може бути шліцьова біта, яка іноді потрібна при зборі меблів на додаток до основного шестигранник;

Робота з дрібними деталями. Збір і розбір комп'ютерів і побутової техніки - мінімум навантаження і невелика кількість елементів;

Робота в незручних положеннях - під стелею, у висячому положенні, де тримати важкий інструмент занадто незручно.

До речі, «використання для важкодоступних місць» - це рекламний міф. Навіть маленьку акумуляторну викрутку досить складно використовувати в таких місцях, і її відмінно замінить звичайний викрутка з короткою ручкою. Свердлити таким пристроєм теж дуже незручно.

Інструмент цього класу постійно використовується тільки поруч з іншим інструментом і поруч з джерелами живлення. Це спрощує вибір і робить абсолютно непотрібними багато з дорогих «фішок», за які виробники просять по 1-2 тисячі рублів сверху.Набор інструменту з дрилем, бормашиною і акумуляторної викруткою

Параметри вибору

Всі статті радять уважно вивчати параметри і вибирати саме те, що необхідно вам як покупцеві. Розглянемо, що ж саме потрібно покупцеві, який планує використовувати акумуляторну викрутку нормально - як невеликий і зручний допоміжний інструмент.

Тип корпусу

Перше, на що варто дивитися - це тип корпусу. Їх всього три:

- Класичний «пістолет» з жорсткою конструкцією, кнопкою-курком і акумулятором в ручці;

- «Труба» із змінною за допомогою шарніра посередині геометрією;

- Компактні викрутки-ручки, схожі на великий штопор.

Акумуляторна викрутка з набором бітТретій варіант досить популярний в США, на нашому ринку існують такі акумуляторні викрутки Black & Decker, але популярність їх невелика - низька потужність і батарея, занадто багато приноситься в жертву компактності.

Ідеальним вибором буде «пістолет» - такі пристрої добре лежать в руці, не вислизають, на кнопку зручно натискати долонею, що дозволяє міцніше утримувати корпус. А ось «переломка», зі своєю досить високою ціною, не дають ніяких переваг - кнопка розташована незручно, інструмент легко упустити при спробі включити, товстий неергономічними корпус і незручні кути повороту - в сумі, «пістолет» - це єдиний пристойний корпус для домашнього майстра .

Батарея

Розібрана акумуляторна викрутка Bosch IXOОсобих вимог до обсягу батареї у даного класу інструменту немає. Так як викрутка допоміжна, то і використовуватися буде з невеликими навантаженнями і поруч з місцем підзарядки. Не варто розглядати моделі нижче 0.8 А / ч - з урахуванням зберігання і навіть рідкісного використання такі занадто швидко стануть слабкими. Особливо слід остерігатися китайських акумуляторних викруток за 250 грн., На яких в найдальшому кінці інструкції написано про батарею в 0,4 А / ч - вони де-факто провідні.

А ось до типу акумулятора слід бути уважними. Для акумуляторної викрутки абсолютно не підходить NiCd і NiMH акумулятор. Дані технології перевірені, надійні, недорогі, але призначені для повного циклу використання інструменту - з хорошим навантаженням, повної розтратою акумулятора і повної його зарядкою, без тривалих періодів простою.

Для нашого невеликого інструменту слід вибирати тільки літієві акумулятори. Li-Ion технологія дозволяє часткову підзарядку, так як вона не впливає на обсяг батареї, і я рекомендую просто заряджати викрутку після кожного використання - це швидко і дозволить довго і щасливо іспользовтаь акумулятор без деградації.

Потужність і швидкість

Потужність дійсно важлива для викрутки. Так як інструмент повинен все-таки допомагати людині, то і сила затягування повинна хоча б відповідати руці людини. У дорослого чоловіка це приблизно 5 Н * м, і викрутка нижче приблизно 4 Н * м крутного моменту - це знущання над користувачем, який буде нервувати і намагатися «довернуть» шуруп самостійно. Багато виробників вважають за краще не говорити явно крутний момент, а пишуть вольтаж інструменту. Він повинен бути не менше 3.6V.

А ось швидкість обертання абсолютно не має значення. Що 200 об. / Хв (середнє значення для більшості представлених на ринку моделей), що 50 об. / Хв (швидкість людини) - допомога акумуляторної викрутки не в кількості оборотів, а в тому, що вони виробляються без витрати сил.

Комплектація

Мінімальний комплект акумуляторної викрутки - це сам шуруповерт плюс зарядної пристрій. Цю пару слід зберігати разом, і, бажано, акуратно - адже лежати на полиці інструмент буде набагато більше, ніж використовуватися. Тому кращі варіанти поставки інструменту з коробками і кейсами, навіть якщо за них доведеться трохи доплатити - ці 100-150 грн заощадять багато часу і грошей на пошук зарядки.

Не дуже логічні монструозні набори, як у однієї з акумуляторних викруток Makita - в одному кейсі зібрано 80 аксесуарів, і займає цей монстр обсяг, який можна порівняти з перфоратором. А ось невелика касета з найпопулярнішими битами буде дуже до речі - для додаткового інструменту будуть і додаткові насадки, досить 6-8 одиниць (по 3 PZ і PH плюс пара шестигранників).

Виробники і ціни

Купити акумуляторну викрутку можна і за 200-300 грн. в мережевому магазині або під однією з хронічно-китайських марок на кшталт Hummer, ЗУБР, Defort. Ці викрутки «хворі» всіма гріхами бюджетних моделей - поганими акумуляторами, незручними корпусами і дуже низькою потужністю.

Більш-менш пристойні моделі можна зустріти серед акумуляторних викруток Интерскол, ціна на які починається з 750 грн. У проміжку 700 р. - 1200 р. можна знайти німців від Einhell, американців DeWalt і Black & Decker, японців RYOBI (всі збираються в Китаї).

Далі йде акумуляторна викрутка Bosch IXO - еталон для інших виробників і беззмінний лідер в цьому класі інструменту. Вартість Bosch IXO V в комплектації Basic (металева коробка, зарядний пристрій, 10 біт) - 1400 грн., Максимальна комплектація з кутовий насадкою і побутовим штопором пробиває 2500 грн. За відгуками ця акумуляторна викрутка лідирує практично у всіх магазинах і каталогах.

Акумуляторні викрутки за ціною дорожче 1700 грн. йдуть «опрофессіоналенние» від Makita, Hitachi, до 5000 грн. наближається «професійний» Bosch. Однак, дорожче 2500 грн. для дому акумуляторних викруток вже немає - їх параметри просто не знадобляться для домашнього майстра. Цікаві рішення з комплектаціями, з напівавтоматичним барабаном для біт і іншими «зручностями» насправді зручностями не є, а залишаються маркетинговими проектами. У реальному використанні вони не потрібні.

Висновок

Акумуляторна викрутка - це відмінний допоміжний інструмент для господаря, домашнього майстра. Невеликий і зручний шуруповерт стане ідеальним подарунком для чоловіка, батька, брата і сина, якщо у нього ще немає такої в арсеналі. А ось заміною шуруповерт і тим більше дрилі такий інструмент ніколи не стане.

Для домашнього застосування не потрібно багато особливих функцій, і можна зупиняти свій вибір на досить бюджетних моделях, які не особливо виділяються на полиці і в рекламі, зате стануть надійним помічником для будь-якого чоловіка.

Михайло Румпель

Переглядів: 4810

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.