Рубрики
... |
Сік дині нерви заспокоїть і глистів виженеСік дині, як і інші цілющі соки, з успіхом застосовують у соколікуванні. Він поліпшує стан за дуже багатьох захворювань, добре тамує спрагу, нормалізує водно-сольовий баланс, поліпшує засвоєння білків, зміцнює імунітет, чинить антисклеротичну, м’яку проносну, сечогінну, протиалергійну, загальнозміцнювальну дію, виводить шлаки. Також динний сік помічний у разі анемії, захворювань серця, судин, нирок, за початкової стадії гіпертонії. Відомо заспокійливий вплив дині та її соку на нервову систему. Це - природний релаксант, який знімає стреси й рекомендується до вживання за значних фізичних і розумових навантажень. Його часто застосовують і в очисних дієтах: він добре промиває всі клітини організму, виводить надмір рідини; знімає запалення в ниркових мисках, видаляючи з них хвороботворні мікроби. До того ж його рекомендують пити для схуднення, оскільки він не тільки виводить рідину, а й сприяє спалюванню жирів. Як вибрати «правильну» диню Для приготування соку потрібно вибирати найспіліші й соковиті дині. Шкірочка плоду має бути світлою, покритою тоненькою «павутинкою». Жодних чорних цяток і тріщин на дині не повинно бути, інакше вона може виявитися зараженою сальмонельозом та іншими небезпечними інфекціями. Також ніколи не слід купувати розрізану диню й дозволяти продавцеві розрізати її, щоб показати вам стиглість: руки й ножі далеко не завжди чисті, а хвороботворні бактерії з немитої шкірки швидко потрапляють у м’якоть і ще швидше в ній розмножуються - їм вистачить усього кількох хвилин. Аромат дині теж свідчить про ступінь її зрілості: якщо вона стигла, то може пахнути ананасом, грушами, ваніллю, іншими «солодощами». Плоди зеленого кольору теж можуть бути стиглими - адже сортів дині безліч, і вони відрізняються кольором, формою, розмірами, ароматом і смаком. Сік треба готувати за допомоги сокоробки. При цьому обрізати шкірку з дині не варто: в ній містяться цінні ефірні олії. Перед витисканням її слід ретельно помити. Рецепти народної медицини У разі захворювань травного тракту рекомендується вживати сік дині (можна з медом) по 1 склянці 2-3 рази на день. Пити сік дині, як і інші соки, слід натще, за 30 хв до їди чи в перервах між прийомами їжі. За серцевої недостатності для зміцнення серцевого м’яза корисно щодня випивати по 1 склянці свіжовичавленого соку дині. Це значно знизить ризик серцевого нападу. За радикуліту сік дині народна медицина радить приймати по 1/3 склянки тричі на день. Якщо при цьому дотримуватися щадної дієти, то вже через добу біль може минути. У разі алергії корисно приймати ввечері теплу ванну з соком дині - досить однієї склянки свіжого соку на ванну. Після 7 процедур настає явне поліпшення. За будь-якого типу шкіри можна поліпшити її тонус, якщо 2-3 рази на тиждень робити маску з соком дині: 2 ст. л. соку змішати з 2 яєчними жовтками, 2 ч. л. меду, 0,5 ч. л. солі й 0,5 склянки теплої густої манної каші. Маску накласти на обличчя на 30 хв, а потім змити теплою водою. Якщо суміші виходить занадто багато, можна брати всіх компонентів удвічі менше. Також за допомогою динного соку можна поліпшити стан сухого ламкого волосся: після миття голови втерти в корені свіжий сік дині, потримати так близько 15 хв і змити теплою водою. Пов’язки з соком чи м’якоттю дині прибирають синці, розсмоктують гематоми й усувають нариви. У разі гельмінтозу рекомендується пити щодня по 1 склянці соку дині вранці натщесерце, протягом тижня. За печії допоможе 1 склянка динного соку. У разі нервового зриву пити по 1 склянці соку (можна з медом) тричі на день. Увага! Не можна вживати сік дині хворим на цукровий діабет і в разі загострення захворювань травного тракту та диспепсії. Надмірна кількість соку може зумовити пронос і біль у животі через здуття кишечнику. Матерям-годувальницям сік дині пити можна, але з обережністю й потроху. Переглядів: 0 |
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |