Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (17154)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (2143)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (2084)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (1792)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (1783)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (1776)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (1761)

Ванільне морозиво з пармезаном (1716)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (1739)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (1716)

Закуска із запечених баклажанів (1702)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (1687)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (1640)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (1667)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (1640)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (1648)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (1558)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (1551)

Баклажан-кебаб в духовці (1541)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (1526)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
#Корисні поради
22:14 11.12.2018

Як побудувати кутовий камін своїми руками в приватному будинку?

Установка каміна справа клопітка і витратна але якщо є бажання і гроші то потрібно будувати. Перш за все Вам знадобиться правильний проект для цього будівництва, що б спорудження вийшло надійним потрібно розбирати підлогу в кімнаті де встановлюється камін і підготувати місце для риття котловану. Далі роєм котлован глибина 50 - 60 см. Робимо подушку з піску і щебеню товщиною 15 20 см. Кладемо армовану сітку на дно робимо опалубку і заливаємо бетон. Висота повинна підніматися над основним підлогою на 10 - 15 см.

Основа повинна гарненько захолонути це приблизно близько місяця, далі Ви повинні зробити примірку купленого каміна, розмітити всі отвори для димоходу. Кращий і простий варіант це робити димохід в стіну не через поверхи і перекриття це дуже накладно і руйнівно. Після чого можна його капітально встановлювати.

Встановивши і прикріпивши камін до основи на анкерні болти виводимо через стіну димар і кріпимо його на кронштейни а технологічний отвір закладаємо скловатою або іншим вогнетривким матеріалом і штукатуримо. Все тепер можна робити облицювання. Ви самі повинні вирішити яка вона повинна бути. Головне що б камін був міцно закріплений до основи.

В даний час значно збільшився інтерес до дров'яному каміна. Взагалі-то, слово «камін» запозичене з латинської мови. У буквальному сенсі це вогнище. Деякі вчені навіть припускають, що слово «камін» є похідною слова «кімната», тобто приміщення, яке опалюється вогнищем. Велика популярність цього пічного пристрою, що є скоріше предметом інтер'єру, ніж опалювальним приладом, криється в любові і повазі людини до вогню. Багато хто хотів би мати камін у себе в будинку. Тому природне запитання, яке задають собі власники приватних будинків, це «як побудувати камін своїми руками?»

Каміни бувають відкриті тільки з однієї передньої сторони, відкриті з двох протилежних сторін, відкриті з трьох сторін. Зустрічаються оригінальні круглі конструкції, розташовані в центрі кімнати. Обов'язково потрібна стеклянная подставка под печь. Особливістю каміна є те, що він здатний швидко нагрівати приміщення, а також вентилювати його. Але на відміну від печі коефіцієнт корисної дії невеликий. У зв'язку з цим його не застосовувати як самостійний опалювальний прилад. Зазвичай його використовують спільно з іншими видами опалення. Для якісної споруди необхідно виготовити своїми руками креслення, або взяти вже готову схему-порядовку.

Місце для каміна

Місце для каміна визначають, як правило, в вітальні і розміщують його так, щоб він не заважав пересуванню людей, зазвичай біля стіни. Поруч розташовують місця для відпочинку. Камін - центральна фігура інтер'єру, навколо якої вже будуються будь-які дизайнерські рішення. Вирішуючи проблему якомога скласти камін, треба перш за все вибрати найбільш підходящу вам модель каміна.

Майданчик

Перед каміном, як правило, викладають своїми руками майданчик з негорючих матеріалів найчастіше з цегли, покладеного на ребро з використанням цементно-пісчаного розчину. Висота майданчика - 40 сантиметрів, ширина 50 сантиметрів, причому ширина трохи більше камінного порталу. Це треба передбачити в цілях пожежної безпеки. На цей майданчик кладуть дрова для просушування перед спалюванням, а також розміщують камінні аксесуари.

Приплив повітря

Для того щоб відкритий вогонь не згасав потрібен приплив повітря, а саме кисню, у великому обсязі. Якщо повітря буде мало, то паливо, в цьому випадку дрова просто не будуть горіти. Також збільшення повітрообміну обумовлено наявністю у каміна дзеркала випромінювання. Великий обсяг кисню в кімнату може прийти з боку вулиці, але тоді будуть протяги. Тому можна підвести це повітря з прохолодного приміщення: підвалу або горища. Для цього служить приточное отвір, який має знаходитися біля каміна. Регулювання подачі повітря відбувається із застосуванням дифузора, рухомого клапана, виготовленого з металу. Він встановлюється між димовою камерою і паливником. Для чищення димоходу від сажі в зоні димового уступу розміщують прочищення.

Способи поліпшення тяги

Коли гази з топки намагаються дістатися до труби, відбувається зусилля, яке називається тягою. Як же правильно викласти камін, щоб в ньому була хороша тяга?

У схемі каміна відсутні петльові димоходи, характерні для звичайних печей. Дуже погіршує тягу проникнення повітря в димохід, що надходить через дрібні і непомітні щілини між цеглою кладки. Від таких щілин треба терміново своїми руками позбавлятися.

Переглядів: 3887

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.