Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (17119)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (2136)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (2079)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (1787)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (1779)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (1772)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (1756)

Ванільне морозиво з пармезаном (1710)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (1736)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (1710)

Закуска із запечених баклажанів (1697)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (1682)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (1637)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (1636)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (1660)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (1643)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (1554)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (1547)

Баклажан-кебаб в духовці (1535)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (1520)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
#Корисні поради
Як підготувати автомобіль до зими
20:43 31.10.2018

Як підготувати автомобіль до зими

Взимку автомобіль повинен швидко відкриватися і швидко заводитися. Сидіння повинно бути теплим, а лобове скло без снігу та криги. Автовласники домагаються цього різними способами, але один з найпростіших - підібрати правильні аксесуари для чергового «льодовикового періоду».

Теплі накидки і чохли insulation-termopak.net

Холодне автомобільне сидіння навряд чи когось обрадує. На щастя, існує цілий комплекс рішень цієї проблеми: чохли на сидіння з теплою алькантари або велюру з дрібним ворсом, чохли-майки з підігрівом від +20 до +65 градусів, накидки з натуральної овечої вовни.

Хутряні накидки на сидіння

Чохли діляться за розмірами на M (більшість сучасних автомобілів) і S (компактні сидіння з звуженою спинкою). Детальніше про вибір авточехлов можна прочитати в статті «Як дізнатися розміри чохлів на сидіння автомобіля». З установкою чохлів допоможе детальна стаття з відео-інструкцією і покроковим керівництвом на сайті інтернет-магазину.

Накидки і чохли-майки не діляться за розмірами і підійдуть на будь-який сидінні. При наявності бічних подушок безпеки в передніх сидіннях необхідно вибирати чохли зі спеціальним розпускати швом.

  • Накидки з підігрівом

  • Чохли з алькантари

  • Хутряні накидки

  • Зимова автохімія

    Морозостійкі склади і розморожувачі - обов'язковий предмет в інвентарі автовласника. Хтось по-старому довго бореться з льодом скріпки, а хтось пару раз пшикнув на скло спецсостав, ганчіркою протер і вже поїхав на роботу або дітей в школу відвозити.

    Завести автомобіль взимку допоможе «Швидкий старт двигуна» - ефективний склад для двигунів внутрішнього згоряння (бензин, дизель), включаючи зношені мотори. Також підходить для мотоциклетних двигунів. Аерозоль впорскується у впускний колектор, збагачуючи паливну суміш. Склад категорично не рекомендується використовувати постійно: це потужне рішення для поодиноких випадків.

    Механізм замка автомобіля, який простояв ніч на холоді, може легко промерзнути і не піддаватися ключу. Тоді замість металевого ключа варто влити в замок «Рідкий ключ». Склад розтопить лід і поверне замок в справний стан.

    До настання холодів всі замкові щілини потрібно обробити водотталківающімі аерозолями, і повторювати цю процедуру після кожного миття автомобіля.

    • Силіконовий разморожувач замків

    • Зимовий очищувач стекол

    • Размораживатель замків і стекол

    • Швидкий запуск двигуна

    • Термостійкий силіконова змазка

    • всесезонна поліроль

    • Зимові «двірники»

    Щітки склоочисника бувають різні: гібридні, каркасні, безкаркасні, універсальні, зимові. Останній варіант, природно, найкращий, але бажання заощадити часто виявляється важливіше, тому автомобілісти купують всесезонні моделі. Їх теж можна використовувати взимку, але в умовах рідкісних снігопадів. Якщо ж соскребать сніг і лід на склі припадає через кожні 100 метрів, то «універсали» швидко вийдуть з ладу.

    Універсальна щітка не справляється з товстим шаром снігу на лобовому склі

    Зимові «двірники» ковзають по склу з мінімальним тертям. Плюс вони розраховані на боротьбу з льодом і щільним снігом. Міцний каркас щітки покритий гумою, що запобігає його примерзання до площини вікна і дозволяє «двірникам» ефективно очищати скло від щільного снігу і фрагментів криги.

    Великий термін експлуатації і еластичність «двірників» в морозну погоду забезпечується за рахунок додавання в гуму політетрафлуороетілена.

    Перед зимою щітки потрібно перевірити на наявність тріщин. Рекомендується замінювати «двірники» хоча б раз в 16 місяців. Ідеальний варіант - міняти їх кожні півроку.

    Як заправляти бак взимку

    Бак в холодну пору року заповнюється не менш, ніж на половину обсягу. Чим більше в баку бензину або дизельного палива, тим нижче ризик замерзання трубопроводів. Коли палива мало, на стінках бака конденсується волога. Вона стікає вниз і замерзає.

    Паливний бак автомобіля

    Повна автомобільна каністра з паливом забезпечить необхідний запас палива і не залишить з заглухлим двигуном посеред засніженої траси. У продажу є моделі каністр з повітряним клапаном, що випускає надлишки пари. Така каністра не роздувати під час зберігання.

    Акумулятор взимку

    Який свинцево-кислотний акумулятор краще? Той, що дає іскру і заводить двигун з півоберта!

    На жаль, навіть самий хороший акумулятор для автомобіля взимку може підвести і залишити без енергії. Не важливо який тип АКБ варто: GEL, WET, AGM. Будь-який з них може розрядитися. Тому зарядний пристрій з функцією «Швидкого старту» виручить, коли автомобіль потрібно терміново завести, а батарея села. Тільки не варто часто вдаватися до екстремального запуску - це призведе до несправності акумулятора. Краще підтримувати рівень енергії на оптимальному рівні за допомогою спеціальних пристроїв. Тим більше, що своєчасне відновлення подовжує життя автомобільного акумулятора.

    До речі, зверніть увагу. Закриті WET-акумулятори - найпоширеніші батареї на сьогоднішній день в легкових автомобілях. Найчастіше для автовласника найвигідніше купувати не обслуговуються (закриті) АКБ цього типу.

    Однак AGM-акумулятори варто встановлювати, якщо в автомобілі встановлено додаткове обладнання на зразок лебідки, потужної аудіосистеми, прожекторів. AGM-моделі дорожче, але відрізняються підвищеною живучістю і енергоємністю.

    Антифриз або тосол?

    Це питання відноситься до вічних. Скільки Не пиши, що «Тосол» - це одна з марок «незамерзайки», все одно багато автолюбителів вважають його таким собі окремим засобом. Інша справа, що різні марки зарекомендували себе по-різному, а найякісніші антифризи забезпечені рекомендаціями виробників. Наприклад, французька компанія Motul вказує в описі своєї продукції марки автомобілів, для яких воно показано або протипоказано.

    Як часто мити автомобіль взимку

    Взимку автомобіль можна покрити воском і антикорозійними складами. Але все це буде марною тратою часу, якщо не відмивати машину від реагентів. Як часто мити автомобіль взимку? Відповідь: як можна частіше! Самостійно або на автомийках, але мийте при будь-можливо.

    До іншим захід із забезпечення комфортної та безпечної експлуатації автомобіля взимку відносяться:

    • заміна літніх шин на зимові

    • перевірка АКБ

    • заміна масла в двигуні

    • перевірка системи охолодження

    • перевірка гальмівної системи

    • підготовка системи очищення лобового скла

    • роботи по утепленню салону і підкапотного простору

    Зимовий інвентар автовласника повинен включати:

    • Складну лопату від снігу

    • пускові провода

    • Буксирувальний трос

    • Робочі рукавички

    • Гумовий скребок зі щіткою

    Переглядів: 3848

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.