Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (17118)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (2136)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (2079)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (1787)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (1779)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (1772)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (1756)

Ванільне морозиво з пармезаном (1710)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (1735)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (1709)

Закуска із запечених баклажанів (1696)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (1682)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (1637)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (1636)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (1659)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (1643)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (1554)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (1547)

Баклажан-кебаб в духовці (1535)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (1520)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
#Суспільство
Як вибрати ліжко?
16:16 30.10.2018

Як вибрати ліжко?

При виборі ліжка багато покупців керуються, перш за все, його зовнішнім виглядом. Важливо, щоб воно підійшло до інтер'єру спальні, відповідало смакам своїх господарів і радувало їх своєю красою. Але не менше значення мають і утилітарні, технічні характеристики ліжка.

Вибір основи

Вибираючи ліжко, насамперед зверніть увагу, чи йде в комплекті з ним підставка під матрац. Вони не завжди продаються разом, й іноді це може ввести в оману. Якщо основи немає, це не страшно, адже ви зможете докупити ту модель, яку вважаєте оптимальною. Головне в такому випадку - це уточнити у консультантів, чи підійде вона по конструкції до вашої ліжка.

Найбільш поширений тип як вбудованих, так і тих, что продаються окремо основ - це ортопедичні грати. Такі моделі являють собою міцний каркас (металевий або дерев'яний) з поперечними пружними рейками, або ламелями. Простір між ламелями дозволяє матрацу «дихати», що покращує мікроклімат спального місця. Пружні й злегка зігнуті рейки прогинаються під вагою матраца, за рахунок чого він краще «працює» і підтримує тіло сплячої людини в правильному положенні.

Якщо хочете придбати ліжко з такими гратами, подивіться моделі Life 4, Венеція чи Соната.

Основи-решітки бувають стаціонарними або з підйомним механізмом. Такий механізм працює за допомогою газліфта, тому ви можете легко піднімати і опускати основу. Простір усередині ліжка при цьому перетворюється в зручний відсік для постільних речей. Основи з підйомним механізмом дорожчі, але і більш практичні.

Якщо ж ви шукайте щось по-справжньому комфортне і висококласне, то радимо зупинити свій вибір на трансформованій основі. З нею ви зможете змінювати своє спальне місце так, як подобається вам: підняти узголів'я, щоб почитати або подивитися телевізор, або підняти підніжжя, щоб дати відпочити ногам після важкого дня. Працюють подібні моделі за допомогою електроприводу і управляються пультом. Як правило, їх потрібно купувати окремо і в комплекті з ліжком вони не йдуть.

Для двоспальних ліжок рекомендуємо Глорія, а для односпальні Венеція, Венеція+.

Вибір матеріалу

Зазвичай покупці вибирають матеріал ліжка за зовнішнім виглядом і виходячи з наявного бюджету. Але при виборі варто звернути увагу і на експлуатаційні характеристики різних варіантів.

Ліжка можуть бути з м'якими елементами (в оббивці) або без них. Зустрічаються і комбіновані варіанти. Як оббивний матеріал найчастіше використовуються натуральна або штучна шкіра, а також меблева тканина.

Шкіра має найбільш привабливий зовнішній вигляд, крім того, це міцний і довговічний матеріал. Шкіряні меблі виглядають дорого, але і коштують відповідних грошей. Хороший аналог такої оббивки - це екошкіра, штучний матеріал, який за зовнішніми і експлуатаційними характеристиками максимально наближений до натурального матеріалу, але він при цьому помітно дешевше. Крім того, штучна шкіра має істотно велике розмаїттям кольорів і фактур, ніж натуральна. Так що сміливо зупиняйте на ній свій вибір, якщо шукаєте щось яскраве або незвичайне.

Ще один варіант - це меблева тканина. Сучасні технології дозволяють зробити таку оббивку міцною і простою у догляді, хоча вона потребує трохи більше уваги, ніж шкіра або екошкіра. З іншого боку, в тканини доступні кольори і малюнки, яких немає в інших матеріалах, що для багатьох є вагомою перевагою. Меблі в тканинній оббивці допоможуть вам створити затишний, «теплий» інтер'єр.

В асортименті інтернет-магазину https://klen.ua/uk/lizhka/ ви знайдете широкий вибір ліжок з різних порід дерева.

Безумовною перевагою ліжок з м'якими елементами є їх безпека. Якщо у вас є діти, або ліжко стоїть в маленькій кімнаті, то важливо, щоб воно не мало гострих і жорстких кутів. М'яке узголів'я ліжка порадує тих, хто любить перед сном почитати книжку або подивитися кіно. Але з іншого боку цей варіант погано підходить для власників тварин, особливо кішок, які можуть пошкодити оббивку.

Ліжка з жорстким каркасом найчастіше виконані з масиву натуральних порід дерева або з менш дорогих ЛДСП і МДФ, пресованих стружкових плит. Ціна на ліжка з масиву сильно залежить від того, з якої породи дерева виконані меблі. Найбільш популярними матеріалами є сосна, береза і більш бюджетна деревина дерева гевеї. Але в будь-якому випадку дерево буде дорожче, ніж пресовані матеріали, зате довговічніше й екологічніше.

На користь ЛДСП і МДФ можна сказати, що при сьогоднішньому рівні промисловості вони також можуть бути хорошої якості і служити своїм власникам довгі роки. При цьому вибір фактур і забарвлень набагато ширше, ніж у дерева.

Популярні також металеві ліжка. У продажу ви побачите як моделі з каркасом, цілком виконаним з металу, так і комбіновані з деревом варіанти. Метал, безумовно, зносостійкий матеріал, тому меблі з нього виходить міцні й довговічні. Від корозії їх захищають спеціальні покриття. Меблі з металу особливо добре підійдуть тим, хто хоче створити інтер'єр в стилі прованс. Багато також купують такі ліжка на дачу або в заміський будинок.

Дерев'яні моделі ви можете знайти в серії Лучана, наприклад, ліжко Сільвана.

Вибір розміру

Щоб ваш сон на ліжку був максимально комфортним, важливо правильно підібрати розмір спального місця. Його довжина в ідеалі повинна перевищувати ваш зріст більше, ніж на 20 сантиметрів. Ширина визначається наступним чином: ляжте на живіт і підкладіть руки під голову так, щоб лікті дивилися в різні боки. Заміряйте відстань від кінчика одного ліктя до іншого. До того, що вийшло додайте 20 см. Це і буде оптимальна ширина спального місця для вас. Якщо ви будете спати удвох, то складіть отримані виміри для кожного з тих, що сплять.

На жаль, іноді при виборі ліжка ми сильно обмежені простором кімнати. У таких випадках краще провести заміри якомога ретельніше і замовити ліжко максимально великого розміру, перш ніж зупинити свій вибір на малогабаритному варіанті. Адже комфортний сон - це запорука вашого здоров'я і гарного самопочуття.

Переглядів: 3913

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.