Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (17119)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (2136)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (2079)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (1787)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (1779)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (1772)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (1756)

Ванільне морозиво з пармезаном (1710)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (1736)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (1710)

Закуска із запечених баклажанів (1696)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (1682)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (1637)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (1636)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (1659)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (1643)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (1554)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (1547)

Баклажан-кебаб в духовці (1535)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (1520)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
#Культура
Вбудовані басейни: плюси і мінуси
20:04 28.10.2018

Вбудовані басейни: плюси і мінуси

В даний час вбудовані басейни можна бачити в багатьох приватних будинках, а також в міських квартирах. Безперечно, мати можливість поплавати або просто розслабитися в басейні в будь-який момент, коли у вас є вільні півгодини, - перспектива вельми приваблива. До того ж, справжній бум на ринку технічних пристосувань для будинку дозволяє вбудувати басейни практично в будь-який інтер'єр. Але чи тільки позитивні сторони має подібна ідея?

Переваги вбудованих басейнів:

  * Можливість купання в будь-який сезон, незалежно від погодних умов;

  * Можна мати власний басейн навіть у міській квартирі;

  * Широкі можливості дизайну. Інтер'єр може бути створений з використанням будь-яких елітний матеріалів і технологій, включаючи водостійку {шкіряну плитку}, дорогий декор і дизайнерські меблі;

  * Поєднання басейну з обладнанням для гідротерапії;

  * Використання пристосувань для створення противотока дозволить «поплавати» навіть в маленькому басейні.

Недоліки вбудованих басейнів:

  * Вартість споруди набагато вище, так як витрати включають і облаштування інтер'єру приміщення;

  * Істотні витрати на монтаж інженерних систем, ефективних систем вентиляції приміщень і фільтрації води;

  * Потрібен професійний проект з урахуванням характеристик водозливної каналізації;

  * Необхідний постійний контроль вологості повітря в приміщенні і ефективні заходи запобігання підвищеної вологості;

  * Додаткові витрати на систему опалення приміщення і нагрівання води в басейні.

Зрозуміло, для всіх питань можна знайти прийнятні рішення http://dmv.com.ua, навіть якщо ви вирішили вбудувати басейн в готовий будинок або квартиру. Але якщо ви тільки розробляєте проект для будівництва нового будинку, краще відразу передбачити можливість пристрою вбудованого басейну. Це дозволить вам істотно скоротити витрати на його спорудження в майбутньому.

7 причин побудувати вузький басейн

Чи замислювалися ви коли-небудь про будівництво довгого вузького басейну? Дивно, що ця вдала конструкція зазвичай не приймається в розрахунок, хоча має масу достоїнств. Бетонні чаші подібних басейнів на приватних ділянках завширшки зазвичай коливаються від 1,2 до 3 метрів, а в довжину можуть займати від 12 до 25 метрів. Хоча можливі й більш грандіозні проекти.

Оптимальна глибина - 1,5 - 1,8 м, мінімальная- 1,2 м. Нижче - типовий приклад такого басейну від компанії Lucas & Lucas. Його розміри - 3,6х24 м.

Чому має сенс будувати вузькі басейни

1. У чаші подовженої форми можна по-справжньому плавати, а не просто робити кілька помахів від бортика до бортика. При цьому не потрібно купувати генератори хвиль або обладнання противотока і додатково витрачатися на електричний монтаж та експлуатацію. Для багатьох домовласників буває достатньо однієї цієї причини, щоб зробити вибір.

2. Вузька ширина дозволяє розташувати басейн навіть в маленькому або щільно забудованому дворі. Його можна побудувати уздовж забору, протягнути паралельно фасаду будинку або навіть зробити басейн Г-подібної форми, обігнувши ріг будинку. На ділянках зі схилами чаша може розташовуватися на будь-який досить широкої терасі.

3. Завдяки великій довжині до басейну примикає більше функціональних ландшафтних зон: літні кухні, галявини, {альтанки}, тераси, прибудинкова територія, межа саду. Щоб освіжитися або поплавати, не доведеться далеко йти.

4. Випаровування води викликає охолодження повітря, це відомий факт. А оскільки басейн тягнеться уздовж значної частини двору, то і мікроклімат поліпшується відразу в декількох зонах.

5. Бетонний довга чаша може бути наземного типу, що полегшує його пристрій, якщо чомусь небажано влаштовувати котлован під басейн. Нижче - приклад такого рішення від Secret Gardens. Висота бортиків - 1, 2 м. Габарити довгої частини - 1,5х12 м. На цій же лінії розташований гідромасажний квадратний басейн для релаксації. Щоб надати єдиний стиль обом басейнах, будівельники створили хвіртку заввишки з бортик, за якою розташовані сходи, що ведуть на примикають до чаш палуби.

6. Хоча більшість домовласників вибирає прямокутний варіант (більше підходить для ділянок сучасного стилю, простіше замовити кришку), але бетонної конструкції можна надати більш складну форму. Нижче - приклад елегантного вигнутого басейну довжиною 17 м, спорудженого компанією Bonick Landscaping.

А ось ще більш приголомшлива конструкція хвилеподібного басейну від Whipple Russell Architects. Органічна форма чаші повторює обриси пагорба, на вершині якого вона розташована.

7. Чаші змінної ширини дозволяють поєднати переваги звичайних і вузьких басейнів. Ось характерний приклад такої конструкції від BCBE Construction LLC.

Але ідея такого дизайну може служити і іншим цілям. Наприклад, для розташування тут ступенів, щоб не зменшувати глибину в основній зоні для плавання.

Нарешті, більш широкі зони можуть служити виключно декоративним цілям, як в дизайні від Hortus Oasis з фонтаном на неглибокої напівкруглої майданчику.

http://dmv.com.ua

Переглядів: 4628

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.