Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (21866)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (2955)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (2676)

Ванільне морозиво з пармезаном (2522)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (2472)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (2439)

Закуска із запечених баклажанів (2407)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (2382)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (2374)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (2353)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (2325)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (2298)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (2273)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (2212)

Баклажан-кебаб в духовці (2216)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (2154)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (2193)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (2216)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (2123)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (2085)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
#Рецепти
Йогуртовий пиріг зі сливами
12:59 23.10.2018

Йогуртовий пиріг зі сливами

За кількістю різноманітних рецептів пироги зі сливами стоять на другому місці, на першому – яблучні. І якщо літом до духовку навіть підходити не хочеться, то із наближення осені саме біля теплої духовки немов шукаєш продовження літа. Ну щоб дарма не шукати, пропоную спекти пиріг зі сливами – для душі і тіла,ну і близьких порадувати чимось смачненьким до чаю.

Якщо ви хочете купити торти на замовлення, купуйте. Для тих, хто хоче сам спробувати - наш рецепт.

На форму діаметром 24см:

295гр. борошна

2 яйця

150мл олії

1ч.л. розпушувача

100гр. цукру

250мл йогурту (або сметана 18-22%)

1 кг слив

Що мені найбільше подобається в таких пирогах? Всі продукти (крім слив) склали в миску, вінчиком змішали, щоб не залишилося грудочок, вилили тісто у форму. Сливи звільнили від кісточок, виклали поверх тіста зрізом доверху. За бажанням можна присипати сливи цукром, я так не робила, оскільки присипала готовий пиріг цукровою пудрою. Хоча ніхто не забороняє і сливи цукром присипати, і пиріг «припудрити», тісто не дуже солодке, тому можна зробити і так.

Випікаємо при 180С 35-40 хвилин, до проби на суху палочку.

Пиріг можна подавати як теплим із кулькою морозива, так і холодним із чашкою трав'яного чаю.

Французький йогуртовий пиріг зі сливами

Рецепт цього пирога кілька років тому я вичитала в книзі «Французькі діти не плюються їжею» Памели Друкерман. Вичитала і негайно випробувала. З тих пір він став частим гостем на столі і сімейним улюбленцем. Між нами дівчатками і не тільки, книга чудова і я рішуче не розумію міфу про те, що ця книга для овуляшек і молодих мам. Книга для всіх!

А тепер про пиріг. Сама задумка здоровская: французи називають цей пиріг «першим», так як роблять його разом зі своїми дітьми. Рецепт дуже простий і зручний - все інгредієнти відміряються баночкою з-під йогурту (150 мл).

Зрозуміло, я трохи підкоригувала пропорції під свій смак. Після рецепта ви знайдете уривок з книги з оригінальним рецептом.

Рецепт розрахований на роз'ємну форму діаметром 22-24 см.

Нам знадобиться:

йогурт - 300 мл

яйця - 114 гр (2 шт)

цукор - 230 гр

ваніль - 1 гр

рослинне масло - 100 мл

борошно - 600 гр

сода - 2 гр

сливи - 6 шт

пергамент

процес:

1. Розігріваємо духовку до 190 градусів.

2. Ріжемо сливу.

3. Змішуємо йогурт, яйця, цукор, ваніль і масло.

4. В окремій ємності змішуємо борошно і соду, додаємо до йогуртовой суміші, перемішуємо. Виходить досить протівненько, липка маса.

5. Додаємо сливу, перемішуємо.

6. Застеляємо форму пергаментом, виливаємо тісто. Випікаємо 35-40 хвилин до сухої сірники. Пиріг повинен бути золотистим, але м'яким, навіть вологим всередині.

7. Остужаем на решітці, подаємо.

нюанси:

1. 6 штук сливи - це на дуже великих любителів начинки. І не забувайте коригувати кількість цукру, в залежності від того, з чим ви печете. А ещеее, будь-яка начинка дає сік, це теж варто враховувати.

2. змащувати форму маслом я не бачу сенсу - в тісто додається рослинне, воно прекрасно зростає і відлипає від форми саме.

Переглядів: 8424

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.