Рубрики
... |
Йогуртовий пиріг зі сливамиЗа кількістю різноманітних рецептів пироги зі сливами стоять на другому місці, на першому – яблучні. І якщо літом до духовку навіть підходити не хочеться, то із наближення осені саме біля теплої духовки немов шукаєш продовження літа. Ну щоб дарма не шукати, пропоную спекти пиріг зі сливами – для душі і тіла,ну і близьких порадувати чимось смачненьким до чаю. Якщо ви хочете купити торти на замовлення, купуйте. Для тих, хто хоче сам спробувати - наш рецепт. На форму діаметром 24см: 295гр. борошна 2 яйця 150мл олії 1ч.л. розпушувача 100гр. цукру 250мл йогурту (або сметана 18-22%) 1 кг слив Що мені найбільше подобається в таких пирогах? Всі продукти (крім слив) склали в миску, вінчиком змішали, щоб не залишилося грудочок, вилили тісто у форму. Сливи звільнили від кісточок, виклали поверх тіста зрізом доверху. За бажанням можна присипати сливи цукром, я так не робила, оскільки присипала готовий пиріг цукровою пудрою. Хоча ніхто не забороняє і сливи цукром присипати, і пиріг «припудрити», тісто не дуже солодке, тому можна зробити і так. Випікаємо при 180С 35-40 хвилин, до проби на суху палочку. Пиріг можна подавати як теплим із кулькою морозива, так і холодним із чашкою трав'яного чаю.
Французький йогуртовий пиріг зі сливами Рецепт цього пирога кілька років тому я вичитала в книзі «Французькі діти не плюються їжею» Памели Друкерман. Вичитала і негайно випробувала. З тих пір він став частим гостем на столі і сімейним улюбленцем. Між нами дівчатками і не тільки, книга чудова і я рішуче не розумію міфу про те, що ця книга для овуляшек і молодих мам. Книга для всіх!
А тепер про пиріг. Сама задумка здоровская: французи називають цей пиріг «першим», так як роблять його разом зі своїми дітьми. Рецепт дуже простий і зручний - все інгредієнти відміряються баночкою з-під йогурту (150 мл). Зрозуміло, я трохи підкоригувала пропорції під свій смак. Після рецепта ви знайдете уривок з книги з оригінальним рецептом.
Рецепт розрахований на роз'ємну форму діаметром 22-24 см.
Нам знадобиться: йогурт - 300 мл яйця - 114 гр (2 шт) цукор - 230 гр ваніль - 1 гр рослинне масло - 100 мл борошно - 600 гр сода - 2 гр сливи - 6 шт пергамент
процес: 1. Розігріваємо духовку до 190 градусів. 2. Ріжемо сливу. 3. Змішуємо йогурт, яйця, цукор, ваніль і масло. 4. В окремій ємності змішуємо борошно і соду, додаємо до йогуртовой суміші, перемішуємо. Виходить досить протівненько, липка маса. 5. Додаємо сливу, перемішуємо. 6. Застеляємо форму пергаментом, виливаємо тісто. Випікаємо 35-40 хвилин до сухої сірники. Пиріг повинен бути золотистим, але м'яким, навіть вологим всередині. 7. Остужаем на решітці, подаємо. нюанси: 1. 6 штук сливи - це на дуже великих любителів начинки. І не забувайте коригувати кількість цукру, в залежності від того, з чим ви печете. А ещеее, будь-яка начинка дає сік, це теж варто враховувати. 2. змащувати форму маслом я не бачу сенсу - в тісто додається рослинне, воно прекрасно зростає і відлипає від форми саме. Переглядів: 8424 |
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |