Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (22073)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (3008)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (2716)

Ванільне морозиво з пармезаном (2564)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (2512)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (2489)

Закуска із запечених баклажанів (2447)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (2419)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (2415)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (2389)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (2365)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (2333)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (2310)

Баклажан-кебаб в духовці (2258)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (2247)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (2191)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (2228)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (2258)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (2157)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (2121)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
#Спорт
13:59 04.06.2024

Білок: Будівельний матеріал для вашого тіла

Білок (протеїн) - це не просто модний тренд у світі ЗОЖ, а й життєво необхідний компонент для нашого організму. Він відіграє ключову роль у безлічі процесів, від побудови м'язів до підтримки імунітету.

Сьогодні ми поговоримо про те, чому вживання білка так важливо, які його функції та кому він особливо необхідний.

Навіщо нам потрібен білок?

Білок - це будівельний матеріал для нашого тіла. Він складається з амінокислот, які, немов цеглинки, використовуються для побудови та відновлення тканин, м'язів, кісток, шкіри, волосся, нігтів та інших важливих органів.

Окрім структурної функції, білки виконують й інші не менш важливі завдання:

  • Ферменти: Білки-ферменти каталізують хімічні реакції в організмі, забезпечуючи правильне травлення, засвоєння поживних речовин та обмін речовин.
  • Гормони: Деякі білки є гормонами, які регулюють ріст, розвиток, репродукцію та інші важливі функції організму.
  • Імунна система: Білки відіграють ключову роль у нашій імунній системі, допомагаючи організму боротися з інфекціями та хворобами.
  • Транспорт: Білки транспортують кисень, поживні речовини, гормони та інші важливі молекули по всьому тілу.
  • Енергія: У крайніх випадках білок може використовуватися як джерело енергії, але це не його основна функція.

Хто потребує вживання білка?

Вживання білка необхідне для всіх людей, незалежно від віку, статі та рівня активності.

Ось деякі групи людей, яким особливо важливо їсти білкову їжу:

  • Діти та підлітки: У період активного росту та розвитку організму потреба в білку значно зростає.
  • Вагітні та жінки, що годують груддю: Їм потрібна додаткова кількість білка для підтримки розвитку плода або дитини.
  • Спортсмени та люди, які ведуть активний спосіб життя: Фізичні навантаження призводять до мікропошкоджень м'язових волокон, тому для їх відновлення та росту потрібна достатня кількість протеїну - www.healthfit.com.ua/protein.
  • Люди, які худнуть: Білкова їжа допомагає довше відчувати себе ситим, зменшуючи тягу до їжі та сприяючи збереженню м'язової маси під час схуднення.
  • Люди похилого віку: З віком зменшується здатність організму засвоювати білок, тому їм рекомендується їсти більше білкових продуктів.
  • Люди з певними захворюваннями: При деяких захворюваннях, таких як цукровий діабет, захворювання нирок або печінки, може виникати потреба в коригуванні вживання білка.

Які є популярні види протеїну?

Існує безліч різних джерел білка, які можна поділити на дві категорії:

  • Тваринний білок: М'ясо, птиця, риба, яйця, молочні продукти.
  • Рослинний білок: Бобові (квасоля, горох, сочевиця), горіхи, насіння, цільнозернові продукти, соя та продукти з сої.

Важливо вживати білок з різних джерел, щоб отримати всі необхідні амінокислоти.

Де дізнатися більше?

Більш детальну інформацію про роль білка в організмі, його джерела та рекомендовану добову норму ви можете знайти на сайті https://healthfit.com.ua.

Пам'ятайте, що вживання білка - це важливий крок до здорового та активного життя!

Переглядів: 8268

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.