Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (17142)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (2140)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (2083)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (1792)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (1783)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (1776)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (1760)

Ванільне морозиво з пармезаном (1715)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (1738)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (1715)

Закуска із запечених баклажанів (1701)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (1686)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (1640)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (1640)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (1665)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (1648)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (1556)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (1551)

Баклажан-кебаб в духовці (1538)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (1525)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
#Економіка
09:18 29.07.2023

Самохідні обприскувачі: ефективний розвиток сільського господарства

Сільське господарство є ключовою галуззю світової економіки, і постійне вдосконалення технологій в цій галузі є необхідністю для досягнення високої продуктивності і забезпечення продовольчої безпеки. Однією з інноваційних технологій, яка набула широкого застосування в останні роки, є самохідні обприскувачі.

Самохідний обприскувач (його часто в народі називають самоходний оприскувач), являє собою сучасну сільськогосподарську машину, які використовуються для розпилення рідинних добрив, пестицидів та інших засобів захисту рослин на полі. Вона оснащена спеціальними бочками для зберігання рідини, насосами для її розпилення та системами контролю для точного дозування і нанесення речовин на рослини. Однак, її найбільш значущою особливістю є здатність до автономного руху по полю завдяки вбудованій системі керування.

Переваги машин

Основні їх переваги полягають у високій точності і ефективності їхньої роботи. Завдяки системі GPS та передовим датчикам, таким як лазерні сенсори та камери, ці машини можуть автоматично пересуватися по полю, точно визначаючи своє положення, враховуючи рельєф та інші фактори. Це дозволяє зменшити перекриття областей обприскування, забезпечити рівномірне розподілення речовин на рослинах, що знижує втрати і збільшує ефективність застосування засобів захисту рослин.

Крім того, обприскувач самохідний має велику місткість баків для рідини, що дозволяє здійснювати довший проміжок між поповненнями. Це збільшує продуктивність та економічну вигоду для сільськогосподарських підприємств. Крім того, деякі моделі мають системи моніторингу, які здатні збирати дані про рослини, такі як їхню вологість, фізіологічний стан та захворювання. Ці дані можуть бути використані для аналізу і прийняття рішень щодо управління полями та врожаями.

Обприскувач самохідний є також екологічно сприятливими, оскільки точне дозування речовин допомагає знизити використання хімічних засобів та їх негативний вплив на довкілля. Крім того, агрегати можуть бути програмовані для об’їзду вразливих ділянок поля, таких як водні джерела або насадження рідкісних рослин, зменшуючи ризик забруднення та деградації природних екосистем.

Загалом, обприскувачі самохідні є важливим кроком у напрямку модернізації і вдосконалення сільського господарства. Їхні переваги полягають у підвищенні ефективності застосування засобів захисту рослин, зниженні негативного впливу на довкілля та покращенні управління полями. За останні роки попит на такі машини значно зріс, і їхня популярність продовжує зростати серед сільськогосподарських виробників. Використання таких сільгоспмашин є важливим кроком у напрямку сталого розвитку і забезпечення продуктивності сільського господарства в майбутньому.

Джерело: https://boguslav.ua/produkcziya/samoxodnye-opryskivateli/

Переглядів: 4810

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.