Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (17387)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (2200)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (2127)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (1852)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (1841)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (1826)

Ванільне морозиво з пармезаном (1784)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (1810)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (1789)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (1761)

Закуска із запечених баклажанів (1757)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (1728)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (1687)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (1717)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (1683)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (1695)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (1605)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (1594)

Баклажан-кебаб в духовці (1597)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (1573)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
Біляші, як вони є
Тетяна Хвиль

15:05 24.10.2013

Біляші, як вони є

Я вже виставляла на сторінці здорову альтернативу нездоровим чебурекам, а тепер мене перекосило в зовсім іншу сторону. Справа в тім, що знайшла рецепт беляшів, які продавалися в радянських «пиріжкових» (це я знову ношуся зі своєю книжкою радянських рецептів), ті самі –– «мокре» тісто, тоненька, засмажена скоринка.

Вирішила, зробити, але забула, що зазвичай все роблю на півпорції (видно в моїй крайній верхній точці щось замкнуло в очікуванні дива, точніше біляшиків). Отож, 7 г сухих дріжджів (40 г свіжих, у мене не було), 39 г цукру (саме так, не дивуйтесь всі радянські рецепти ретельно вивірялися на різні пропорції, і брали найкращий результат, а тому придбайте електронну вагу, так буде зручніше), розчинити в 332 г води (бачите, вагу треба мати), додати 605 г борошна, 10 г солі, 20 г розтопленого маргарину або олії (я брала олію), замішуємо тісто, воно вийде трохи липке, не бійтеся і муки не досипайте. По рецепту тісто залишаємо на 3-4 год., але я уявила, що все зробиться і пожариться на вечір, а ця смакота дуже важка, калорій море, тому залишила тісто на ніч і нічого йому не бракувало (хіба що місця, бо мій великий розум скерував взяти трохи замалу миску). А зранку з тіста наліпила маленьких кульок, накрила рушником для розстоювання, тим часом зробила звичайнісінький фарш ( 500 г), єдиною умовою є додавання 50 мл холодної води для більшої соковитості, а ще я присіла на сичуанський перець, який ну прямо створений для м»яса і м’ясопродуктів. А далі ліпимо біляші повністю закриті (ті що робляться з діркою не можуть носити горду назву «біляш») і смажимо в олії, олії беремо так щоб наші витвори плавали ( не сильно). Після обсмажування, я викладаю на паперовий рушничок, а тоді на решітку, встелену пергаментом, і ставлю в духовку на 5-7 хв. У мене вийшло 18 штук великих біляшів ( я одним наїлася від пуза). Це справді дуже смачно,і дуже-дуже-дуже ситно. Готувати легко!!!

Сичуаньський перець по суті зовсім не перець. Ця пряність має тонкий, але сильний цитрусовий аромат з нотками лимона і теплими деревними тонами. Деякі різновиди сичуаньского перцю мають анісовий аромат. Смак сичуаньского перцю гостроватий, що викликає легке оніміння в роті.

Сичуаньський перець - дуже популярна спеція в кухнях Китаю, Тибету, Японії, Індії. Їм приправляють страви з риби і морепродуктів, з птиці, свинини, яловичини, кондитерські вироби.

Аромат сичуаньского перцю дуже оригінальний, і деякі пошановувачі цієї пряності воліють не змішувати його аромат з іншими спеціями. Однак він добре гармонує з багатьма прянощами і травами. Часто його поєднують з цибулею, бадьяном і імбиром. У тибетській кухня люблять композицію прянощів, складену з сичуаньского перцю, цибулі, часнику та імбиру. Входить сичуаньський перець в класичну китайську приправу «усянмянь » - суміш п'яти спецій, що складається з бад'яну, фенхелю, гвоздики, касії і сичуаньского перцю. Сичуаньський перець володіє вітрогінними і спазмолітичні властивості, очищає організм і покращує травлення. Діє він також як анестетик, викликаючи оніміння порожнини рота. У великих кількостях - подразнює шлунок.

Тетяна Хвиль, Р-Р

Біляші, як вони є

Біляші, як вони є

Біляші, як вони є


Переглядів: 566


Додайте коментар:

защитный код

У Рівному відзначили найактивніших учасників шкільних ЄвроклубівУ Рівному відзначили найактивніших учасників шкільних Євроклубів (63)
...
Жінки Рівного, яких випробувала війна, розповіли історії своєї стійкостіЖінки Рівного, яких випробувала війна, розповіли історії своєї стійкості (77)
Сильні також плачуть, втрачають, їм не менше за інших болить, але вони вірять та надихають собою інших...
СБУ  викрила працівника одного з правоохоронних органів Рівненської області на організації схеми ухилення від мобілізаціїСБУ викрила працівника одного з правоохоронних органів Рівненської області на організації схеми ухилення від мобілізації (64)
Служба безпеки регіону викрила місцевого правоохоронця на організації схеми ухилення від мобілізації особами призовного...
Пільги та гарантії неповнолітніхПільги та гарантії неповнолітніх (68)
Усіх неповнолітніх осіб приймають на роботу лише після попереднього медичного огляду...
Кличко відправив захисникам Харківщини 150 fpv-дронів, квадрокоптери та 6 систем РЕБКличко відправив захисникам Харківщини 150 fpv-дронів, квадрокоптери та 6 систем РЕБ (71)
Мер Києва Віталій Кличко відправив захисникам під Вовчанськ велику партію дронів та системи РЕБ. Невдовзі вони отримають ще 350 дронів від Кличка та допомогу від громади...
Рівненські благодійники передали черговий автомобіль Збройним Силам УкраїниРівненські благодійники передали черговий автомобіль Збройним Силам України (65)
Це вже одинадцятий автомобіль для Збройних Сил України придбаний та переданий волонтерами благодійної організації “Фонд Віктора...
«Безпека понад усе!» - Шакирзян про ситуацію на центральному ринку Рівного«Безпека понад усе!» - Шакирзян про ситуацію на центральному ринку Рівного (58)
Рівненські ринки чекають великі зміни. Усе через недотримання норм пожежної безпеки, що несе загрозу для життя людей, як працівників, так і відвідувачів...
Віктор Шакирзян особисто доправив допомогу на фронт та відвідав розташування 56-го Рівненського батальйону ТРОВіктор Шакирзян особисто доправив допомогу на фронт та відвідав розташування 56-го Рівненського батальйону ТРО (58)
Вихідними секретар Рівненської міської ради Віктор Шакирзян особисто відвідав Херсонщину, де в зоні виконання бойових завдань відвідав 56-й Рівненський батальйон 104-ї бригади територіальної оборони...

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.