Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (17255)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (2160)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (2097)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (1814)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (1798)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (1797)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (1778)

Ванільне морозиво з пармезаном (1742)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (1757)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (1732)

Закуска із запечених баклажанів (1721)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (1699)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (1655)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (1684)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (1655)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (1665)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (1571)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (1568)

Баклажан-кебаб в духовці (1561)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (1542)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
Багет
Тетяна Хвиль

11:29 10.07.2015

Багет

Прежде чем без спроса учить меня жизни, предъявите свой «Сертификат идеальности».

Про якість хліба, якій продається в наших магазинах ми говорили, правда, і про смак нічого доброго сказати теж не можна. Багети відносяться не до хліба, а до хлібобулочних виробів, проте кращими від цього вони не становляться, особливо наступного дня. Я якось (а це було в ті «лохматі» часи, коли я хліб купувала в магазинах) надумала розмочити засохший багет для котлетного фаршу, те що отримала на виході нагадувало шматок мокрої вати. Не скажу, що відтоді почала пекти багети сама, цьому заняттю лише кілька місяців, але вже є улюблені рецепти. Сьогодні рецепт багету на дріжджах.

На 3 багета:

500гр.борошна (брала суміш вищого та першого сорту 50:50)

365гр.води (кімнатної температури)

10гр.солі

3гр.дрідждів (свіжих)

Просіюємо борошно в миску, додаємо дріжджі, сіль, воду. Замішуємо однородне тісто. Далі працюємо скребком (можна замінити шпателем, який купується в будівельному магазині). По краю миски шпателем збираємо тісто і складаємо його всередину, це робимо раз 20, постійно повертаючи миску. Тісто дуже живе. Затягуємо миску плівкою і залишаємо на 30 хвилин. Знову так само скребком підгортаємо краї тіста до середини. Знову затягуємо плівкою і залишаємо на 30 хвилин, так потрібно зробити 6 раз. Я, щоб не забути, роблю помітки на плівці. З кожним загортуванням ви будете бачити «еволюцію» тіста. Воно буде ставати все пружнішим. Я намагалася на фото це показати. Далі ріжемо скребком тісто на три частини, підкатуємо в шари, накриваємо рушником і даємо відпочити 20 хвилин. Тісто дуже ніжне, все в повітряних бульбашках, тому формуємо багети обережно. Розтягуємо кожну кулю прямокутником і починаємо загортати ніби рулетом, кожен оберт защипуємо тісто тильною стороною долоні. Готовий рулетик підкачали кілька раз і кладемо на розстойку. Для цього краще брати лляну тканину, припорошити її борошном, зробити бортики і між ними викласти багетні заготовки. Даємо відпочити 60-75 хвилин, за цей час вони виростуть вдвічі, робимо надрізи. Випікати 20-25 хвилин в духовці розігрітій до 240С°. Такі вироби краще випікати з парою, на дно духовки ставиться або деко, або миска, куда наливається гаряча вода. Даємо трохи охолонути.

Звісно, краще за все багети смакують ледь теплими, щоб шкірочка хрумтіла, а аромат м’якуша забивав все навкруги, але й наступного дня теж смак і вигляд залишаються пристойними. У мене на фото багет із залишками в’ялених помідорів, і навіть такий лаконізм був дуже і дуже смачний.

Рецепт простіше ніж вам здається, спробуйте, і переконаєтеся в цьому.

Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!!

Тетяна Хвиль

Багет

Багет

Багет


Переглядів: 432


Додайте коментар:

защитный код

Рівнян просять підтримати проєкт «Куп’янський дрон»Рівнян просять підтримати проєкт «Куп’янський дрон» (27)
На сайті Куп'янської міської ради почала працювати платформа «Куп’янський дрон». Її мета - зібрати й передати Збройним силам України 1000 дронів до кінця 2024 року. Рівнян запрошують долучитися до...
У Рівному дітям безкоштовно обстежуватимуть родимки та пігментні плямиУ Рівному дітям безкоштовно обстежуватимуть родимки та пігментні плями (24)
З 13 по 24 травня лікарі-дерматовенерологи Рівненської обласної дитячої лікарні Людмила Древецька й Ірина Куба, оглянуть та нададуть консультації з приводу новоутворень шкіри у дітей, зокрема родимок...
На Рівненщині відзначили 80-річчя битви під ГурбамиНа Рівненщині відзначили 80-річчя битви під Гурбами (33)
Традиційно, на третій день Великодня, урочище Гурби, що на Здолбунівщині, стає місцем паломництва, де збираються люди, щоб вшанувати пам'ять загиблих воїнів...
У Сарненському районі нетверезий водій збив дитинуУ Сарненському районі нетверезий водій збив дитину (43)
Автопригода сталася четвертого травня близько 21 години у селі Селець...
За образу дружини — ножем у живіт: жителя Рівненського району затрималиЗа образу дружини — ножем у живіт: жителя Рівненського району затримали (43)
Раніше судимий 41-річний мешканець села Радиславка перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Йому загрожує до восьми років позбавлення...
У Рівненському районі чоловік цвяхом завдав колишній дружині тяжке тілесне ушкодженняУ Рівненському районі чоловік цвяхом завдав колишній дружині тяжке тілесне ушкодження (47)
32-річна жителька села Курозвани госпіталізована до лікарні. Чоловік на період досудового розслідування перебуватиме під...
У Рівному урочисто відзначили 10 річницю створення «АЗОВу»У Рівному урочисто відзначили 10 річницю створення «АЗОВу» (52)
Сьогодні, 3 травня, у Рівному відзначили 10-ту річницю створення підрозділу «Азов». Поблизу муралу пам'яті рівненських бійців "Азову", що на Театральній площі, зібралися рівняни, аби вшанувати мужніх...
У Рівному літні люди отримають понад тисячу Великодніх продуктових пакетівУ Рівному літні люди отримають понад тисячу Великодніх продуктових пакетів (53)
Йдеться зокрема про підопічних Територіального центру соціального обслуговування міста Рівного, а це насамперед літні одинокі люди, особи з інвалідністю та люди, позбавлені можливості самостійно...

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.