Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (17248)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (2158)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (2096)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (1811)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (1796)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (1795)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (1774)

Ванільне морозиво з пармезаном (1738)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (1754)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (1730)

Закуска із запечених баклажанів (1717)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (1698)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (1653)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (1683)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (1652)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (1664)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (1566)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (1567)

Баклажан-кебаб в духовці (1559)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (1541)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
Курка з рисом під соусом "Морне"
Тетяна Хвиль

19:40 18.01.2015

Курка з рисом під соусом «Морне»

Слово не воробей вылетит, не поймаешь. А если не вылетит, то будет летать внутри и клевать мозг!

Якось так склалося, що в нашій країні рис здебільшого сприймається як гарнір, ну ще як складова плову. Але є стільки цікавих рецептів, де рис «грає» так, що здається ніби наїстися не можеш. Звичайно, лідерами по кількості «рисових рецептів» є італійці (так-так, саме вони а не китайці, а ще італійці найбільші експортери рису у світі), до цих рецептів ми ще доберемося, а ось сьогодні буде рецепт кухні французької. І якщо ви прихильники ніжного, вершково-сирного смаку, без будь-яких смакових вибухів та інтенсивних «спецієвих» потрясінь, то безумовно, курка з рисом під соусом «Морне» - це те що вам сподобається.

На 4 порції нам потрібно: відварити 300гр.курятини, найкраще взяти філе, варити треба з перцем, корінням пастернаку, петрушки, лавровим листочком. Бульон зберегти, м’ясо охолодити, порізати шматочками.

На сковорідці розігріти 1с.т.олії, підсмажити до прозорості половину цибулини, додати 0,5стакану сирого рису, обсмажувати 1-2 хвилини, постійно помішуючи. Тепер вливаємо 1,5стакана бульону, солимо, перчимо, накриваємо кришкою і доводимо на маленькому вогні до готовності. Рис має увібрати всю рідину.

Поки вариться рис, переходимо на найголовнішого акценту в цій страві – соусу «Морне». В каструльку наливаємо 1стакан молока, додаємо дрібно порізану половинку цибулини, 1 лавровий листочок, доводимо все кипіння, знімаємо з вогню і даємо настоятися 10-15 хвилин. Проціджуємо молоко. В іншій каструльці нагріваємо 1ст.л.олії, додаємо 1ст.л.борошна, обсмажуємо, все збереться грудочками, не лякайтеся. Додавайте поступово молоко, постійно помішуючи вінчиком, так всі грудки розійдуться. Тримаємо на маленькому вогні до утворення густого крему. Паралельно 0,5стакана вершків (10%) розмішуємо із одним жовтком, додаємо в наш крем, розмішуємо, додаємо 50гр.тертого сиру, ще раз розмішуємо і знімаємо з вогню. Соус виходить густий, на фото видно як тяжко він стікає з вінчика.

Тепер залишається дрібниця – викладаємо рис у форму змащену маслом, зверху кладемо курку, заливаємо все соусом, посипаємо тертим сиром і в духовку на 20-25 хвилин при 200С°. Як тільки верх гарно зарум’яниться, можна виймати.

Правду кажуть французи, що найгіршу страву можна врятувати за допомогою соусу. Здавалося би, рис, курка, ну все банально, а додали соус і - вуаля!!!

Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!!

Тетяна Хвиль

Курка з рисом під соусом «Морне»

Курка з рисом під соусом «Морне»

Курка з рисом під соусом «Морне»


Переглядів: 557


Додайте коментар:

защитный код

На Рівненщині відзначили 80-річчя битви під ГурбамиНа Рівненщині відзначили 80-річчя битви під Гурбами (27)
Традиційно, на третій день Великодня, урочище Гурби, що на Здолбунівщині, стає місцем паломництва, де збираються люди, щоб вшанувати пам'ять загиблих воїнів...
У Сарненському районі нетверезий водій збив дитинуУ Сарненському районі нетверезий водій збив дитину (38)
Автопригода сталася четвертого травня близько 21 години у селі Селець...
За образу дружини — ножем у живіт: жителя Рівненського району затрималиЗа образу дружини — ножем у живіт: жителя Рівненського району затримали (38)
Раніше судимий 41-річний мешканець села Радиславка перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Йому загрожує до восьми років позбавлення...
У Рівненському районі чоловік цвяхом завдав колишній дружині тяжке тілесне ушкодженняУ Рівненському районі чоловік цвяхом завдав колишній дружині тяжке тілесне ушкодження (47)
32-річна жителька села Курозвани госпіталізована до лікарні. Чоловік на період досудового розслідування перебуватиме під...
У Рівному урочисто відзначили 10 річницю створення «АЗОВу»У Рівному урочисто відзначили 10 річницю створення «АЗОВу» (51)
Сьогодні, 3 травня, у Рівному відзначили 10-ту річницю створення підрозділу «Азов». Поблизу муралу пам'яті рівненських бійців "Азову", що на Театральній площі, зібралися рівняни, аби вшанувати мужніх...
У Рівному літні люди отримають понад тисячу Великодніх продуктових пакетівУ Рівному літні люди отримають понад тисячу Великодніх продуктових пакетів (53)
Йдеться зокрема про підопічних Територіального центру соціального обслуговування міста Рівного, а це насамперед літні одинокі люди, особи з інвалідністю та люди, позбавлені можливості самостійно...
Представники Ради безбар’єрності Рівного вивчали нові інструменти комунікації з громадськістю задля побудови відкритого діалогу в громадіПредставники Ради безбар’єрності Рівного вивчали нові інструменти комунікації з громадськістю задля побудови відкритого діалогу в громаді (77)
Розуміючи важливість відкритого та чесного діалогу з громадою, як інструменту побудови безбар’єрності на місцевому рівні, представники Ради безбар’єрності Рівного взяли участь у семінарі,...
Напередодні Великодня у Рівному провели масштабні благодійні акції на підтримку українських військовихНапередодні Великодня у Рівному провели масштабні благодійні акції на підтримку українських військових (44)
Великодні дні – це час, коли ми прагнемо ділитись теплом і любов'ю з ближніми. У Рівному волонтери громадської організації “Рівне Разом” організували цілу низку акцій на підтримку Збройних Сил...

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.