Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (17255)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (2161)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (2097)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (1814)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (1798)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (1797)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (1778)

Ванільне морозиво з пармезаном (1742)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (1757)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (1732)

Закуска із запечених баклажанів (1721)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (1699)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (1655)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (1684)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (1655)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (1665)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (1571)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (1568)

Баклажан-кебаб в духовці (1561)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (1542)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
Тарталетки "Екзотичні"
Тетяна Хвиль

10:05 12.01.2015

Тарталетки «Екзотичні»

Нужно всегда улыбаться. Кому-то искренне, кому-то назло.

Я тут подумала і вирішила, що першим рецептом в 2015 році має бути щось солодке, щоб весь рік був таким, солодким, смачним та незвичайним. Ці тарталетки я готувала на новорічний стіл, і маю сказати, що не пошкодувала жодної миті про свій вибір (та й мої гості теж були задоволені). Цікаве тісто, жодної краплини крему, ніякого цукру в начинці. Ще додайте звичні інгредієнти та ну зовсім незвичне виконання, і ви теж зрозумієте мій вибір та назву тарталеток.

Спочатку готуємо пісочне тісто PASTA FROLLA DI RISO E MAIS, це тісто з рисового та кукурудзяного борошна. Рисове борошно продається в супермаркетах (Сільпо, Метро я бачила точно), коштує воно десь 35грн.\кг. Може здатися що дорого, але якщо згадати, що лише 100гр.мигдального (воно додається у французьких варіаціях пісочного тіста) коштує стільки ж, то переляки проходять швидко, особливо коли спробуєте результат. Я в це тісто просто закохалася, це просто щось неймовірне, да про що я кажу – це шедевральне пісочне тісто. А скільки у мене ідей з його використанням!!!Але вернімося до рецепту: на 14 тарталеток діаметром 10см нам знадобиться:

160гр.вершкового масла кімнатної температури

180гр.цукрової пудри (не цукру!!!)

200гр.рисового борошна

120гр.кукрудзяного борошна

4 жовтки

1\2чл.л.розпушувача

1ст.л.молока

Збиваємо масло з цукровою пудрою, додаємо жовтки, молоко, розпушувач, ще раз збиваємо, просіюємо все борошно і швидко замішуємо тісто. Воно дуже приємне на дотик, але може здатися трохи масним, не лякайтеся, все нормально. З тіста робимо «млинчик» загортаємо в плівку і кладемо в холодильник на 2 години. Холодне тісто виймаємо, відщипуємо шматочок, розминаємо кілька секунд в руках, розкачуємо тоненько діаметром більшим ніж наші формочки. Тісто трохи липке, тому стіл та скалку присипаємо звичайним борошном. У мене воно кілька разів рвалося, але я спокійно розкатувала знову, головне вірити, що все вийде. Тісто викладаємо у формочки, вони мають бути змазані маслом та присипані борошном (звичайним). Тісто не притискаємо, воно має вільно спадати до низу. Краї підрізаємо ножем, тісто по дну наколюємо виделкою. Ставимо в духовку, яка нагріта до 180С°, на 10-15 хвилин, до золотистого кольору. Виймаємо готові тарталетки з формочок лише після того, як вони охолонуть. Ну ніби все розписала, проблем виникнути не повинно.

Далі готуємо медово-мандариновн конфі:

6шт. мандарин

1ст.л.меду

50мл води

Ретельно вимиті мандарини ріжемо кільцями разом зі шкіркою, кладемо в сотейник, додаємо мед та воду. Все доводимо до кипіння і тримаємо на невеликому вогні хвилин 15, поки мандарини не стануть м’якими. Тоді пробиваємо все блендером. Можна зробити повністю однорідну масу, а можна зі маленькими шматочками, кому як до вподоби, я робила неоднорідну, так цікавіше. Лишаємо охолонути.

Тепер робимо кокосовий прошарок:

60гр.кокосової стружки

40мл молока

30гр.вершкового масла

1ст.л.меду

Кокосову стружку підсушуємо в духовці при 150С° до золотистого кольору, це займе до 10 хвилин. Розтоплюємо масло з медом на сковорідці, додаємо підсушену кокосову стружку та молоко. Тримаємо на невеликому вогні хвилин 5-6, поки не випарується майже все рідина.

Тепер прийшла черга шоколадного ганашу:

100мл вершків

150гр. чорного шоколаду

1 великий банан

Нагріваємо вершки до кипіння, знімаємо з вогню, додаємо подрібнений шоколад, перемішуємо до утворення однорідної маси. Банан розминаємо виделкою, додаємо до шоколадної суміші, перемішуємо. Можна пробити все блендером, але цікавіше, коли трапляються шматочки банана.

Начиняємо корзиночки: на дно кладемо кокос, далі –мандарин, зверху акуратно поливаємо ганашем. Даємо постояти на холоді годинку і можна подавати до чаю.

А знаєте що саме цікаве? Ви будете мати два різні десерти: сьогодні – хрумкі, ароматні тарталетки, а завтра – ніжні, невагомі тістечка. Дуже, дуже смачно та незвично, один з найкращих рецептів зимової випічки.

Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!!

Тетяна Хвиль

Тарталетки «Екзотичні»

Тарталетки «Екзотичні»

Тарталетки «Екзотичні»


Переглядів: 385


Додайте коментар:

защитный код

Рівнян просять підтримати проєкт «Куп’янський дрон»Рівнян просять підтримати проєкт «Куп’янський дрон» (32)
На сайті Куп'янської міської ради почала працювати платформа «Куп’янський дрон». Її мета - зібрати й передати Збройним силам України 1000 дронів до кінця 2024 року. Рівнян запрошують долучитися до...
У Рівному дітям безкоштовно обстежуватимуть родимки та пігментні плямиУ Рівному дітям безкоштовно обстежуватимуть родимки та пігментні плями (29)
З 13 по 24 травня лікарі-дерматовенерологи Рівненської обласної дитячої лікарні Людмила Древецька й Ірина Куба, оглянуть та нададуть консультації з приводу новоутворень шкіри у дітей, зокрема родимок...
На Рівненщині відзначили 80-річчя битви під ГурбамиНа Рівненщині відзначили 80-річчя битви під Гурбами (37)
Традиційно, на третій день Великодня, урочище Гурби, що на Здолбунівщині, стає місцем паломництва, де збираються люди, щоб вшанувати пам'ять загиблих воїнів...
У Сарненському районі нетверезий водій збив дитинуУ Сарненському районі нетверезий водій збив дитину (45)
Автопригода сталася четвертого травня близько 21 години у селі Селець...
За образу дружини — ножем у живіт: жителя Рівненського району затрималиЗа образу дружини — ножем у живіт: жителя Рівненського району затримали (46)
Раніше судимий 41-річний мешканець села Радиславка перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Йому загрожує до восьми років позбавлення...
У Рівненському районі чоловік цвяхом завдав колишній дружині тяжке тілесне ушкодженняУ Рівненському районі чоловік цвяхом завдав колишній дружині тяжке тілесне ушкодження (50)
32-річна жителька села Курозвани госпіталізована до лікарні. Чоловік на період досудового розслідування перебуватиме під...
У Рівному урочисто відзначили 10 річницю створення «АЗОВу»У Рівному урочисто відзначили 10 річницю створення «АЗОВу» (54)
Сьогодні, 3 травня, у Рівному відзначили 10-ту річницю створення підрозділу «Азов». Поблизу муралу пам'яті рівненських бійців "Азову", що на Театральній площі, зібралися рівняни, аби вшанувати мужніх...
У Рівному літні люди отримають понад тисячу Великодніх продуктових пакетівУ Рівному літні люди отримають понад тисячу Великодніх продуктових пакетів (55)
Йдеться зокрема про підопічних Територіального центру соціального обслуговування міста Рівного, а це насамперед літні одинокі люди, особи з інвалідністю та люди, позбавлені можливості самостійно...

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.