Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (17256)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (2161)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (2097)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (1814)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (1798)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (1797)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (1778)

Ванільне морозиво з пармезаном (1742)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (1757)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (1732)

Закуска із запечених баклажанів (1721)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (1699)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (1656)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (1684)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (1655)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (1665)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (1571)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (1568)

Баклажан-кебаб в духовці (1561)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (1542)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
Торт «Schwarzwald»
Тетяна Хвиль

13:29 24.12.2014

Торт «Schwarzwald»

Побежала на маршрутку, последние пять метров лихо проехала на попе, грациозно встала, зашла в салон... Порадовал мужик "Позвольте я ваши санки отряхну? "

Ну яке ж свято без торта? Я, правда, останнім часом захопилася виготовленням шоколадних цукерок, але про це буде трохи згодом. Сьогодні торт «Schwarzwald» від французького кондитера Алена Дюкаса (саме його школа, а точніше бажання у ній навчатися, не дає мені спокою кілька місяців). Я не фанатка тортів, майже кожен рецепт я переробляю під себе (особливо в кількості цукру, я скрізь зменшую удвічі), але тут майже бездоганно. Кажу «майже», тому що наступного разу вишню не буду варити у сиропі, а викладу просто після розморозки, на мій смак, це було засолодко, Ніжний, буквально танучий у роті, бісквіт, ідеальний вершковий мус, вишукана гірчинка мусу шоколадного та вибух вишні. Це просто треба один раз спробувати.

Це класика світового кондитерського мистецтва. Рецептів «Чорного лісу», а саме так перекладається назва торту, багато, особисто я їх випробувала штук сім, але саме цей мене вразив. На новорічний стіл цей торт буде знахідкою, ви та ваші гості його оцінять. Не можу сказати, що простий рецепт, все-такі кілька «телодвижений» зробити доведеться, та й ціновий сегмент розціню, як вище ніж «недорого», проте результат все виправдовує. У мене по часу приготування зайняло 1,5 години, це разом з охолодженням кремів, мусів та коржів на підвіконнику.

Рецепт на форму діаметром 24см та висотою 5-6 см.

Спочатку випікаємо коржі: 210гр.жовтків (приблизно 8 штук, якщо яйця великі) збиваємо із 150гр.цукру до кремоподібного стану (це займе хвилин 5). Зверху просіяти 37гр.борошна, 37гр.крохмалю, 37гр.какао (все по 1ст.л. ложці з верхом). 187гр.білків (приблизно 5 штук) збити із 45гр.цукру (1,5ст.л. ложка) до стійких пік. Додаємо до яєчно-борошняної суміші. Все акуратно вимішуємо. Розтопити 75гр.масла, охолодити та змішати із 2ст.л.тіста, і тільки потім додати його до основної частини тіста. Викладаємо у форму, змазану маслом та випікаємо при 180С° 10-12 хвилин. Охолоджуємо та розрізаємо на 3 частини.

Для вершкового мусу замочуємо у воді 6гр.желатину. Далі варимо англійський крем: 40гр.жовтків (2штуки) збиваємо із 45гр.цукру (1,5ст.л.) до білого кольору. Доводимо до кипіння 125гр.молока, знімаємо з вогню, додаємо яєчну суміш, розмішуємо. Ставимо на самий мінімальний вогонь та варимо до загустіння, в жодному випадку НЕ ДОВОДЯЧІ ДО КИПІННЯ! Якщо маєте кулінарний термометр, то температура не повинна перевищувати 85С°. Консистенція має нагадувати рідку сметану. Знімаємо з вогню, додаємо замочений желатин, розмішуємо, щоб желатин розійшовся. Охолоджуємо. Вершки 33% 150мл збиваємо до стійких пік і акуратно додаємо в охолоджений англійський крем, перемішуємо до однорідної пухкої маси. Ставимо на холод.

Для начинки 0,5кг вишні розморозити (сік злити для просочування коржів), додати 120гр.цукру та проварити хвилин 15. Якщо ви не прихильник солодких десертів як я, то сміливо цей пункт пропускайте, і викладайте вишню без термообробки.

Для шоколадного мусу розтоплюємо на водяній бані 100гр шоколаду, трохи охолоджуємо (буквально хвилин 5). 150мл вершків 33% збити до міцних пік, змішати з шоколадом. Вийде плотна маса.

Всі коржі просочуємо вишневим соком змішаним із вишневим лікером.

Форму прокладаємо цупкою плівкою (я використовую розрізаний пакет для запікання), викладаємо перший корж, далі викладаємо шоколадну масу, зверху розподіляємо вишні, на них - другий корж, далі викладаємо 2/3 вершкового мусу, зверху –третій корж. Ставимо в холодильник на 2-3 години. Потім знімаємо форму і прикрашаємо верх і боки торта мусом, що лишився, ну або за своїм смаком.

Смачний, ароматний та просто дуже вдалий торт.

Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!»

Тетяна Хвиль

Торт «Schwarzwald»

Торт «Schwarzwald»

Торт «Schwarzwald»


Переглядів: 401


Додайте коментар:

защитный код

Рівнян просять підтримати проєкт «Куп’янський дрон»Рівнян просять підтримати проєкт «Куп’янський дрон» (32)
На сайті Куп'янської міської ради почала працювати платформа «Куп’янський дрон». Її мета - зібрати й передати Збройним силам України 1000 дронів до кінця 2024 року. Рівнян запрошують долучитися до...
У Рівному дітям безкоштовно обстежуватимуть родимки та пігментні плямиУ Рівному дітям безкоштовно обстежуватимуть родимки та пігментні плями (29)
З 13 по 24 травня лікарі-дерматовенерологи Рівненської обласної дитячої лікарні Людмила Древецька й Ірина Куба, оглянуть та нададуть консультації з приводу новоутворень шкіри у дітей, зокрема родимок...
На Рівненщині відзначили 80-річчя битви під ГурбамиНа Рівненщині відзначили 80-річчя битви під Гурбами (37)
Традиційно, на третій день Великодня, урочище Гурби, що на Здолбунівщині, стає місцем паломництва, де збираються люди, щоб вшанувати пам'ять загиблих воїнів...
У Сарненському районі нетверезий водій збив дитинуУ Сарненському районі нетверезий водій збив дитину (46)
Автопригода сталася четвертого травня близько 21 години у селі Селець...
За образу дружини — ножем у живіт: жителя Рівненського району затрималиЗа образу дружини — ножем у живіт: жителя Рівненського району затримали (49)
Раніше судимий 41-річний мешканець села Радиславка перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Йому загрожує до восьми років позбавлення...
У Рівненському районі чоловік цвяхом завдав колишній дружині тяжке тілесне ушкодженняУ Рівненському районі чоловік цвяхом завдав колишній дружині тяжке тілесне ушкодження (50)
32-річна жителька села Курозвани госпіталізована до лікарні. Чоловік на період досудового розслідування перебуватиме під...
У Рівному урочисто відзначили 10 річницю створення «АЗОВу»У Рівному урочисто відзначили 10 річницю створення «АЗОВу» (54)
Сьогодні, 3 травня, у Рівному відзначили 10-ту річницю створення підрозділу «Азов». Поблизу муралу пам'яті рівненських бійців "Азову", що на Театральній площі, зібралися рівняни, аби вшанувати мужніх...
У Рівному літні люди отримають понад тисячу Великодніх продуктових пакетівУ Рівному літні люди отримають понад тисячу Великодніх продуктових пакетів (55)
Йдеться зокрема про підопічних Територіального центру соціального обслуговування міста Рівного, а це насамперед літні одинокі люди, особи з інвалідністю та люди, позбавлені можливості самостійно...

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.