Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 10:36 08.03.2023 Апельсиновий трюфельНу що, на честь гарного настрою і гарної погоди по цукерці до кавусі? Дуууже смачний апельсиновий трюфель, спробуйте!
100гр. гіркого шоколаду від 70% 35гр. молочного шоколаду 60гр. вершків від 33% 35гр. вершкового масла 1 чайна ложка цукрової пудри цедра 1/2 апельсину 2ст.л. апельсинового соку (можна натомість додати 1 чайну ложку апельсинового лікеру) какао-порошок для обсипання
Подрібнити обидва види шоколаду, в сотейник влити вершки, додати цукрову пудру і цедру апельсина. Довести до кипіння, але не кип'ятити. Зняти з вогню. В гарячі вершки додати шоколад, і вершкове масло, перемішати до повного розчинення. Влити апельсиновий сік (лікер) перемішати ще раз. Перелити шоколадну масу в чашу, закрити харчовою плівкою в «контакт» і поставити в холодильник на 6-8 годин для застигання. Коли шоколад «відпочив» у холодильнику, дістаємо, ложкою беремо трюфельну масу і швидко формуємо руками кульку(ідеально працювати в рукавичках), обваляти в какао-порошку. Готові цукерки зберігати в холодильнику. Як варіант можна приготувати апельсиновий цукор - на дрібній тертці натерти цедру апельсина, перетерти пальцями з цукром, щоб цукор змінив забарвлення і розкласти на папері при кімнатній температурі, щоб цукор висох. Тобі скалкою розбити грудки і пересипати цукор в суху баночку. На 1 великий апельсин беремо 0,5 стакана цукру. Тетяна Хвиль Переглядів: 852
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |