Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 15:08 14.02.2023 Курка запечена з рисомДуже смачний, лінивий рецепт курки запеченої разом з рисом. Рецепт розрахований на курку вагою 1кг.
Курку солимо смачною сіллю, якщо готової ні, берете звичайну і перемішуєте з травами, сухим часником, паприкою та іншими радощами. Не забуваймо зробити всі ці дії і всередині курки. Кладемо у форму для запікання філейкою догори, наливаємо туди 80-100 мл білого вина (можна розвести навпіл з водою), ставимо форму в духовку на 180-200°С і вільні на 30-40 хвилин. Форма має бути компактною, це важливо для продовження. За 20 хвилин до закінчення приготування курки приступаємо до рису. У каструлю наливаємо 2 ст.л. оливкової олії і кидаємо туди 2 подрібнені зубчики часнику. В ідеалі, якщо у вас у морозилці зберігається зелень, заморожена разом з олією – кидайте такий зелений кубик у каструлю також. Швидко розмішуємо, додаємо ½ ч.л куркуми та щіпку паприки, і одразу висипаємо рис, 3/4 склянки. Солимо на ваш смак. Швидко все це обсмажуємо, помішуючи, і заливаємо окропом. Води беремо в 2 рази більше за рис. Варимо рис 15-17 хв на маленькому вогні. Дістаємо курку. Обережно виймаємо із форми. У всі соки кладемо наш рис, розрівнюємо. Шар повинен бути приблизно 2.5-3 см (пам'ятаєте про компактну форму?). Кладете зверху курку блідою спиною нагору і відправляєте назад у духовку на режим конвекції на 10 хвилин при температурі 200°С. Якщо конвекції немає, то просто підніміть температуру та курку вище. Через 10 хвилин переверніть курку філейкою догори, дайте ще 2 хвилини і вимикайте. Діставайте, подайте. Не треба гадати - найсмачніше в цій страві підпечений рис! Тетяна Хвиль Переглядів: 774
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |