Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 11:04 23.09.2022 Пампушки до борщуРаптом хто вирішив на вихідні побалувати себе смачним борщиком, то я вам порад щодо нього не дам - в кожної господині свої секретики, а ось рецептом смачнющих пампушок із задоволенням поділюся - вони дуууже повітряні та ароматні. 500гр. борошна 100 мл води 15гр. свіжих дріжджів 250гр. молока 1ч.л. солі 1ст.л цукру 3ст.л. олії
Для часникової заливки: 1/4 склянки олії 3 зубчики часнику зелень за смаком (у мене була гілочка петрушки) 1/2ч.л солі
У великій мисці змішати молоко, воду, дріжджі, цукор та сіль. Все перемішати вінчиком до однорідності. Додати олію та борошно. Замісити тісто хвилин 15, щоб було ніжне на дотик. Накрити тісто плівкою та поставити в тепле місце підніматися до збільшення об'єму в 1,5-2 рази. Не за часом, а до результату. Коли наше тісто піднялося, викладаємо його на щедро змащену олією поверхню. Ділимо все тісто на 10 однакових шматочків. Кожен шматочок формуємо у кулю. І викладаємо, починаючи з середини, в роз'ємну форму, діаметром 22см, змащену олією і присипану борошном. Форму з пампушками накриваємо плівкою і ставимо на вистоювання, щоб вони піднялися перед випіканням. Приблизно це піде 20-30 хвилин. Перед випіканням змащуємо пампушки яйцем або яйцем, змішаним з молоком, випікаємо добре розігрітій духовці при 200°, до рум'яного кольору. Поки булочки печуть, готуємо заливку, змішуємо олію з натертими на дрібній терці зубчиками часником та подрібненою зеленню. Коли булочки готові, одразу змащуємо їх заливкою, не відкриваючи форми. Даємо постояти 10 хвилин. За цей час начинка вбереться і пампушки набудуть часникового аромату. Тетяна Хвиль Переглядів: 1405
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |