Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 14:27 14.09.2022 Ще раз про біляші....Ну правда - біляші, чебуреки, самса та інші пиріжки такі смачні, такі класні, а з гарячим, солодким чаєм так заспокійливо діють на нервову систему, що ще один рецепт зайвим точно не буде. Рецепт з одного із закритих вебінарів, які я так люблю відвідувати, тож обов'язково зберіжіть. 500гр. борошна 310гр. молока кімнатної температури 20гр. масла м'якого 12гр. пресованих дріжджів 15гр. цукру 7,5гр. сіль ⠀ Фарш: 450 г меленого м'яса - найкраще брати мішане: сввинина+курятина, свинина+телятина, можна баранину з телятиною 180 г цибулі 11 г солі чорний перець за смаком вода ⠀ Тісто. Змішати всі інгредієнти та замісити круте тісто. Закрити та залишити для відпочинку на 90 хвилин. Для фаршу: дрібно нарізану цибулю посолити та пом'яти з сіллю до виділення соку, додати фарш, вимісити та приправити чорним меленим перцем до смаку. Пальцем зробити у фарші поглиблення, влити в них приблизно півсклянки води (залежить від первісної соковитості фаршу). Формування: тісто зважити, розділити на 15 порцій по 55-57 гр., округлити і підкатати, залишити відпочити на 15 хвилин. Розділити фарш на порції по 35 гр. Розкачати тісто в млинець, покласти порцію фаршу, зібрати і защипнути по колу. "Проробити" центр заготовки. Притиснути злегка весь біляш. Залишити під плівкою на 20 хв на вистоювання.⠀ Фритюр: Розігріти олію на помірному вогні, заготовку покласти отвором в олію (!!!), смажити по 5-7 хвилин з кожного боку до красивого золотистого кольору. Дуже акуратно перевернути, стежити, щоб сік не виплеснувся у гарячу олію. Перекласти на серветку, щоб промокнути від олії, але повірте, що її буде небагато. Зайвого біляші не візьмуть. А тепер тримайте себе в руках і теж завого біляша не беріть, хоча це надзвичайно важко. Тетяна Хвиль Переглядів: 1103
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |