Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 09:05 01.09.2022 Зефірні грибочкиПершого вересня завжди асоціація з дітьми, школою, уроками. А що люблять діти? Солодощі! А що допомагає мозку працювати на повну потужність? Глюкоза! Ну ви зрозуміла, так? Сьогодні у нас самий глюкозний десерт у дитячому оформленні - зефірні грибочки. Нічого складного тут немає, та сама зефірна маса, але відсаджувати її будемо у напівкруглі форми, у мене з-під звичайних кейк-попсів, силіконова. Кількість не вказую, вона залежить від розміру грибочків, але до чаю порадувати малечу зефрок вистачить точно.
125 гр. пюре (ідеально взяти яблучне, персикове, абрикосове, щоб не було забарвлення) 75 гр. води 7 гр. агар агару 180 гр. цукру для сиропу 60 гр. цукру для меренги 60 гр. білку (приблизно 2 білки)
Збиваємо білки з цукром (60 гр.)і щіпкою лимонної кислоти. Збиваємо до щільних піків. Паралельно готуємо сироп. Для сиропу пюре, воду, цукор і агар агар змішуємо і кип'ятимо на середньому вогні. Каструлю беріть маленьку, але високу, маса піниться. Перші 2-3 хвилини маса схожа на рідкий сироп з піною, потім поступово починає густіти, добре вимішуємо вінчиком. Загальний час кипіння приблизно 5 хвилин для цієї порції, сироп має стати як бурхливе варення і утворювати "нитки" на вінчику. Заздалегідь підготуйте форми. Їх краще злегка змастити олією. Ніжки відсаджуємо першими на пергамент, що менш акуратні, тим паче реалістичними вони виходять. Просто тримаємо пакет з масою вертикально пергаменту, відсаджуємо бажану висоту ніжки і різко відриваємо, щоб утворився невеличкий, товстенький конус. Відразу прибираємо у морозилку. Відсаджуємо капелюшки у форму, робимо ложкою отвори для ніжок. Відразу дістаємо ніжки з морозилки та вставляємо в капелюшки. За цим рецептом зефір дуже швидко застигає, тому капелюшки стають щільними вже через 2-3 хвилини, тому робимо все максимально швидко. Але раптом не встигаєте, то нагріваємо чайну ложку в кип'ятку, робимо заглиблення нею і відразу ставимо ніжку. Залишаємо стабілізуватися на 30-40 хвилин, дістаємо та припудрюємо какао. Какао беремо натуральне, з гірчинкою, воно прибере всю зайву солодкість нашого зефіру. Зефір повністю готовий вже через 2 години, але якщо плануєте його зберігати пару днів, то краще йому додатково дати просушитися при кімнатній температурі ще 8-10 годин, так він у закритому контейнері не виділятиме вологу. Тетяна Хвиль Переглядів: 1283
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |