Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 09:35 13.07.2022 Кутаби з сиром та йогуртовим соусомКутаби - це майже наші чебуреки, тільки що смажаться на сухій сковорідці і начинка може бути як м'ясна, так і сирна та із зелені. У мене сьогодні сирна з м'ятою - необмінно спробуйте таке поєднання - освіжаюче, а з йогуртовим соус - смакотіща неймовірна!
Приблизно на 24 штуки: Тісто: Вода – 300 мл. Борошно - 550 гр. Сіль - 1 ч.л. Олія - 1 ст.л. Масло топлене для змащування готових кутабів – 100 гр.
Начинка: Сулугуні - 300 гр. Адигейський сир - 300 гр., Бринза - 300 гр. М'ята – 20 гр. (використовуємо тільки листочки)
Найголовніший секрет у приготуванні кутабів – це тонко розкачене тісто. Чим тонше тісто, тим смачніше кутаби. У воду всипати сіль, влити 1 ст.л. олії, перемішати. У велику чашку просіяти борошно, влити воду, замісити тісто. Тісто покласти в харчову плівку та залишити відпочивати на 20 хвилин. Поки відпочиває тісто, можна зайнятися начинкою - сири натерти на великій тертці, листя м'яти дрібно нарізати, все перемішати. Тісто поділити на 2 частини. Одну прибрати назад у плівку, щоби не підсихало, з другою частиною працюємо. Тісто розділити на 12 шматочків, розміром з волоський горіх, накрити серветкою або плівкою. Розкочуємо по одну шматочку якнайтонше (приблизно 18-20 см.), на припиленому борошном столі. На одну половину тіста покласти начинку (1-1,5 ст.л.), від краю до начинки приблизно 0,5 см., прикрити другою половиною тіста і знизу з середини до країв обережно, натискаючи пальцями, виштовхуємо повітря. Краї сформованого кутабу притиснути пальцями. Якщо його не зрізати, після випічки воно буде жорстким і не смачним, тому, безжально зрізаємо. Сформовані кутаби печем на добре прогрітій сухій товстостінній сковороді. Печемо з двох сторін до світлих підпалин на тісті. Вогонь трохи вищий за середній. Спечені кутаби складаємо стопочкою в миску чи каструлю, кожен зверху змащуємо розтопленим топленим маслом (!) і обов'язково закриваємо кришкою! Вони стануть м'якшими після цього! Подаємо з йогуртовим соусом: Дуже смачний соус! Прекрасно їм заправляти салати, приправляти відварену картоплю, овочі, додавати в піту з котлетою, або в лаваш, до кутаб. Йогурт - 200 мл. Кінза свіжа пучок - 30 гр. Часник - 1 зуб. Сік лимону – 2 ст.л. Білий бальзамічний винний оцет - 1,5 ч.л. Оливкова олія - 60 мл. Сіль – 1/3 ч.л. Усі покласти в чашу блендера і збити до однорідного соусу. Спробувати смак, якщо потрібно досолити. Тетяна Хвиль Переглядів: 869
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |