Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 13:23 05.07.2022 Маринована печінкаНе можу не поділитися одним з найсмачніших варіантом смаженої печінки. Ну здавалося б, щоб тут важкого, бери пічнку і смаж. А от приготувати її так, щоб залишилася м'якою та ніжною не так вже і просто, але ми спробуємо.
600 гр. печінки (в ідеалі теляча, але смачно і з курячою) 1 шт. яйце 3 зубчики часнику 1 ч. л. цукру 1 ч. л. солі (без гірки) 0,5 ч. л. соди 1 шт. цибулина борошно кукурудзяне - для панірування
⠀ Печінку вимити, обсушити, видалити плівки та нарізати великими шматочками. Приготувати маринад: у мисці збити яйце із сіллю, цукром, содою та часником, пропущеним через прес. Залити отриманою сумішшю шматочки печінки і залишити маринуватися в холодильнику приблизно на 2 години, краще на всю ніч. Очищену та нарізану півкільцями цибулину підсмажити у невеликій кількості олії. Викласти на тарілку. Обваляти кожен промаринований шматочок печінки в кукурудзяному борошні і викласти на розігріту сковороду, в якій смажилася цибуля. Підлити трохи олії та обсмажити з обох боків до золотистої скоринки (по 3 хвилини на кожну сторону). Коли печінка рівномірно підрум'яниться, посипати її смаженою цибулею, перемішати, накрити кришкою і потримати на повільному вогні ще 5 хвилин. Готовність перевірити, розрізавши шматочок. Якщо всередині немає рожевого – готово! Кожен шматочок тане в роті, м'який, ніжний, ароматний, з неповторною хрусткою скоринкою. Тетяна Хвиль Переглядів: 1080
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |