Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 08:46 17.06.2022 Печені біляшіВам теж сумно в дощ? Не сумуйте, краще спечіть біляші - і смачно, і яка-ніяка розвага. Я більше лблю смажені біляші, але часто їх не готую, періодично згадається про здоров'я, та й дитячий організм не схвалює багато смаженого, тому печемо.
Тісто: борошно - 500 гр. дріжджі сухі– 1 ч.л. кефір - 200 мл. олія – 100 мл. яйце – 1 шт. цукор – 1 ст.л. сіль – 1 ч.л. ⠀ Начинка: м'якоть свинини – 350 гр., цибуля ріпчаста - 1 шт., петрушка рубана - 2-3 ст.л., сіль за смаком, перець чорний – за смаком, вода – 4-6 ст. ⠀ Як готувати: Тісто: Кефір змішати з олією, злегка підігріти до теплого стану. Додати сіль, цукор, яйце – ретельно перемішати. Покласти в цю суміш дріжджі, розмішати. Поступово всипати борошно, замісити тісто. Тісто накрити кришкою, прибрати в тепле місце до збільшення втричі. Начинка: М'ясо і цибулю прокрутити через м'ясорубку. Додати сіль, перець, воду, нарізану петрушку – вимісити фарш. Тісто, що піднялося, розділити на шматочки, розміром з мандарин, накрити серветкою і дати підійти 5-10 хвилин. З кожного шматочка сформувати млинчики за допомогою пальців (не потрібно розкочувати качалкою), на середину коржика покласти начинку, защипнути краї, піднімаючи догори над начинкою тісто, залишивши віконце. Біляші скласти на деко (за бажанням можна змастити збитим яйцем, або олією) і випікати в нагрітій духовці при 180 гр. хвилин тридцять. Тетяна Хвиль Переглядів: 985
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |