Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 11:24 13.06.2022 Пана кота з карамельним соусомНу чим можна порадувати ласунів у спеку? Ні, не морозиво (я ще ложечку для нього не купила, тому готую, але фотографую), я про желе, точніше ніжне, вершкове, ще й з соусом. Звісно, пана кота - це море ідей з завжди хорошим результатом.
Пана кота: 2 ст.л. холодної води ~ 1-1,5 ч. л. желатину в порошку 350 мл вершків 33% 130 мл молока 45 г дрібного цукру кілька крапель ванільної есенції
Карамельний соус: 100 г цукру 100 г вершкового масла 200 мл вершків 33%
Панна котта: у невелику ємність налити холодну воду (2 ст.л.) та зверху висипати желатин. Злегка розмішати і залишити на 5-10 хвилин, щоб желатин набух. А поки що в сотейнику змішати вершки, молоко та цукор. Поставити на невеликий вогонь, постійно помішуючи, поки цукор повністю не розчиниться. Маса має майже закипіти. Зняти з вогню. Готовий желатин розтопити на водяній бані та додати до вершкової маси. Перемішати до повного розчинення. Наприкінці додати ванільну есенцію. Отриману масу розлити склянками, заповнюючи їх приблизно на 2/3. Дати охолонути за кімнатної температури, потім прибрати в холодильник до застигання. Карамельний соус: у невеликому сотейнику розтопити масло з цукром, додати теплі вершки та довести до кипіння. Варити на невеликому вогні, постійно помішуючи протягом декількох хвилин до досягнення бажаної консистенції. Я зробила світлий соус, щоб своїм смаком нагадував цукерки "Корівка". Дати охолонути і розподілити тонким шаром по склянках з пана котою. Тетяна Хвиль Переглядів: 1073
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |