Рубрики
... |
тетяна Хвиль 16:15 27.05.2022 Простий кекс до чаюПоки погода шепоче: "Забудь про морозиво, желе, суфле і усілякі витребеньки", пропоную спекти простий кекс, у мене із замороженою журавлиною, але ягоди можна будь-які, але обов'язково додайте, щоб збагатити смак. Прості інгредієнти, зрозуміле замішування, тобто чекати щось типу ВАУ не варто, простий смак добротного кексу до щоденного чаювання.
На форму 26×11,5 см: 2 яйця 150 гр цукру 150 мл молока 50 гр вершкового масла цедра апельсина – 1 ч.л. 250 гр борошна 10 гр розпушувача дрібка солі 250 гр журавлини 2 ч.л крохмалю ⠀ Для глазурі: 50 гр цукрової пудри 20 мл лимонного соку ⠀
У глибокій мисці збиваємо яйця з цукром, додаємо молоко, розтоплене вершкове масло та апельсинову цедру, перемішуємо. Просіюємо борошно, додаємо сіль, розпушувач і замішуємо тісто. Журавлину змішуємо з крохмалем (щоб ягоди не осіли на дно форми, а рівномірно розподілилися), а потім відправляємо її в тісто і перемішуємо. Форму для випічки застилаємо пергаментним папером (краще силіконізованим), викладаємо тісто у форму і відправляємо в духовку на годину при 180 С (перевіряємо готовність зубочисткою). Коли кекс буде майже готовий, зробимо глазур: змішуємо цукрову пудру з лимонним соком. Готовий гарячий кекс змащуємо глазур'ю. Залишаємо відпочити на годину, а потім можна розрізати та подавати до столу. Тетяна Хвиль Переглядів: 931
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |