Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 10:38 24.05.2022 Страчателла по-римськіЦе гарна назва доволі простенького супчика - легкий, ніжний з делікатним смаком, він точно урізноманітнить ваше меню. Все-такі італійці молодці - з таких звичних продуктів завжди вигадають щось цікаве. Назва італійського супу з яєць "stracciatella" (страчателла) походить від дієслова "stracciare" (страчаре), що можна перекласти, як "рвати на шматочки", і означає "трохи порваний". Цей суп в Італії також часто називають «stracciatella alla romana» (страчателла по-римськи), він дуже популярний у Римі та його околицях, а також у більшій частині регіону Лаціо.
На 4 порції: 1 л курячного бульону 2 великих яйця 100гр. дрібно натертого твердого сиру (в ідеалі Пекоріно або Пармезан) 2ст.л.борошна 2ст.л. молока цедра одного лимона 1/3ч.л.мускатного горіха невеликий пучок петрушки 4 шматочки білого хліба або багета для подачі
В мисці змішуємо яйця, молоко, борошно, мускатний горіх, натертий сир, цедру. Має утворитися рідка маса, якщо маса густа, то додати ще трохи молока. Доводимо бульон до кипіння і поступово вводимо яєчну суміш, постійно помішуючі бульон виделкою, щоб утворювалися рвані ячно-сирні пластівці, тримаємо на вогні 2-3 хвилини і знімаємо. Солимо, перчимо за смаком, додаємо подрібнену зелень. Батон підсушуємо, присипаємо тертим сиром і подаємо до супу. Тетяна Хвиль Переглядів: 861
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |