Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 20:00 20.05.2022 Пиріжки з вишнями та штрейзелемЯ тут подумала, а може хтось на вихідних захоче побалувати своїх смачними пиріжками? Повірте, ці пиріжки одні з найкращих! А штрейзель (посипка) тільки додають смаку і текстури, ну і соковита начинка - справжнісінький вишневий крем! Тісто: 500-550 гр. борошна 10гр. ванільного цукру 80гр. цукру 20гр. дріжджів свіжих 250мл молока 60гр. вершкового масла Яйце – 1 у тісто, 1 – на обмазку дрібка солі
Начинка: 0,5кг вишні без кісточок (НЕ розморожувати) 100гр. цукру 2ст.л. крохмалю 15гр. масла Дрібка кориці і мускатного горіха
Крихти на посипку: 30гр. борошна 30гр.цукру 30гр. масла холодного
Готуємо начинку, щоб добре охолонула. Викладаємо заморожену вишню в каструлю, ставимо на середній вогонь, даємо повністю розтанути і закипіти, відливаємо 2 ст.л. соку в окрему посуду. Додаємо до вишні цукор, розмішуємо і даємо сиропу википіти вдвічі, додаємо корицю і мускатний горіх. Крохмаль розмішуємо з відкладеним соком, додаємо до вишні, варимо постійно помішуючи до такого стану, щоб рідина практично вся виварилася, додаємо вершкове масло і перемішуємо. Викладаємо в тарілку вишню і даємо повністю охолонути.⠀
Для крихт все пробиваємо блендером і зберігаємо в морозилці.
Тісто: Дріжджі розім'яти з цукром, додати тепле молоко. До борошна всипати сіль, цукор, ванільний цукор, влити молочну суміш, тепле розтоплене вершкове масло, розбити яйце – замісити м'яке, не липке тісто. Тісто прибрати в тепле місце «на підйом» вдвічі, приблизно, на 1 годину. Як піднялося тісто, вимісити його і ще раз прибрати для підйому в 2 рази, в тепле місце. Сформувати пиріжки, змазати яйцем, посипати штрейзелем, випікати при 180С до рум'янцю. Тетяна Хвиль Переглядів: 950
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |