Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 10:48 18.05.2022 Цукерки «Пташине молоко» ванільніЦукерки "Пташине молоко" знають всі, комусь подобається, комусь ні. Особисто мені подобаються, але подобаються ті, що роблю сама - в міру солодкі, із зрозумілим складом, в улюблених посипках, з терміном зберігання - коли совість дозволить зупинитися. Готуються такі цукерки максимум 20 хвилин, ще 2-3 години на стабілізацію, тобто зранку зробили, а по обіді можна готуватися до чаювання. Неодмінно раджу спробувати, це як з хлібом - ті, хто спробував домашній, до магазинного вертатися не хочуть. Ну і як видно із назви, сьогодні цукерки ванільні, потім зробимо і ягідні, і фруктові, ну і навчу робити домашні посипки для такої смакоти.
У діжу міксера: 12 гр. альбуміну та 70-80гр. теплої води 0,5 ч.л. лимонної кислоти ⠀ У сотейник для сиропу: 300гр. цукру 140гр. води 7гр. агар-агару силою 900
⠀ Крем: 180гр. вершкового масла 82.5% 70гр. цільного згущеного молока ⠀ Інгредієнти для крему збити до пишності. Поставити варити сироп. Довести до 110 градусів. Паралельно почати збивати альбумін. Як тільки з'явиться піна, додати лимонну кислоту. Збити до м'яких пік. Готовий сироп акуратно влити у білок на середній швидкості міксера. Збільшити швидкість та збивати до утворення білої, щільної, блискучої маси, приблизно хвилин 7-10. Потім за три заходи додати крем. Як тільки останню частину додали і міксер провернув її, вимкнути та вилити у форму. Форма 16*16см, щоб цукерки були високі. Змащувати не потрібно. Поставити на стабілізацію в холодильник на кілька годин. Потім нарізати на кубики або брусочки і обваляти в какао, крихті печива, субліматах. Термін зберігання у холодильнику до 5 днів. Я готувала на сухому білку - альбуміні, якщо ви адекватно ставитеся до звичайного білку, то просто берете в дежу міксера 70гр.білку і збиваєте, а далі сироп і крем за рецептом. Крім того в свої цукерки я не додаю згущеного молока, мені і так солодко, тому просто збиваю масло до кремоподібного стану і все. Тетяна Хвиль Переглядів: 1054
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |