Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 12:13 15.04.2022 Горішки з дульсе де лечеДля мене горішки - це неодмінний атрибут Паски, який пам'ятаю ще з дитинства. Сама їх печу рідко, але цьогоріч таааак захотіла зробити, але зупинилася на модернізованому рецепті іспанської школи, ну щоб і тісто легше, і начинка не зовсім згущенка. Все дуже просто як і у мами.
Пісочне тісто: 65 гр. розм'якшеного вершкового масла 25 гр. цукрової пудри 20 гр. мигдального борошна 1 гр. солі 25 гр. жовтків 125 гр. борошна
Дульсе де лече: 1 л молока 3,5% 250 гр. цукру 3 гр. соди 10 гр. крохмалю 20% від ваги - масла кімнатної температури
Пісочне тісто: Змішати лопаткою розм'якшене вершкове масло та цукрову пудру, не збивати і не доводити до емульсії! Додати мигдальне борошно та сіль, додати жовтки кімнатної температури. Закінчити додаванням борошна, швидко замісити. Готове тісто розділити та скачати кульки вагою по 14 г (для стандартного розміру). Випікати в формі "горішки".
Дульсе де лече: Молоко і цукор довести до кипіння. Додати соду, ваніль та крохмаль, розчинений у невеликій кількості молока від загальної ваги. Залишити уварюватися на 3 години або до отримання бажаного кольору та текстури. Швидко остудити до температури 24-25С. Зважити масу - 20% від неї і буде вага масла, яке потрібно збити, поступово додаючи дульсі де лече. Начинити горіхи, вклавши в центр карамелізований мигдаль.
Я не карамелізувала, оскільки не любимо дуже солодке, тому просто просто брала підсушені горіхи. В тісті мигдальне борошно можна замінити на фундучне або арахісове і відповідно змінити горіх в начинці. Тетяна Хвиль Переглядів: 899
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |