Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 10:10 28.03.2022 Салат з буряку, апельсинів та смаженого сируДивне поєднання? Але це на перший погляд. Насправді, всі компоненти між собою гарно ладнають, а заправка до салату це все закріплює. Салат якраз для такого міжсезоння, коли смачної і корисної зелені та овочів ще немає, а користі з коренеплодів вже немає. Буряк як джерело клітковини, апельсин - вітамінів, сир - білку, горіхи - мінералів, а все разом - корисний і смачний обід, особливо, якщо доповнити його шматочком підсушеного багета.
На 4 порції: - 2 середніх буряка; - 1 апельсин; - 100 г адигейського сиру; - 50 г грецьких горіхів; - пучок салату. Для заправки: - 2 ч.л. крему-бальзамік (або просто яблучного оцту, але тоді треба додати 1 ч.л. меду); - 2 ч.л. гірчиці з зернятами; - 2 ч.л. апельсинового соку (поки будемо різати апельсини на філе, якраз назбирається); - 2 ч.л. оливкової олії; - трішки сушеної м'яти.
Буряк загортаємо у фольгу і запікаємо при 180С хвилин 40. Охолоджуємо, чистимо і ріжемо напівкільцями. Листя салату миємо, ретельно просушуємо, викладаємо на тарілку. Зверху викладаємо шматочки буряку. Апельсин філеруємо, викладаємо на листя салату. Сир ріжемо кубиками і підсмажуємо на сухій сковорідці, викладаємо до овочів. Присипаємо подрібненими горіхами. Для заправки все з'єднуємо, акуратно поливаємо салат і трохи присипаємо сушеною м'ятою. Тетяна Хвиль Переглядів: 894
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |